Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

6 tips tegen donkere kringen en wallen onder je ogen

In samenwerking met:

Of het nou de vorige avond een beetje te laat is geworden, je niet in slaap kon komen of je simpelweg veel te vroeg moest opstaan voor werk: donkere kringen en wallen zijn nooit fijn.

Met deze zes tips van Margriet.nl ben je zo weer van die vermoeide blik af en zie je er fris en fruitig uit.

1. Zet een glas water klaar

Er zijn eindeloos veel redenen waarom je je dag met een flink glas water zou moeten beginnen. Je voelt je er fitter, wakkerder en gezonder door. Benieuwd hoe dat zit? Lees het hier. Ook voor je wallen kan een glas water wonderen verrichten. Door uitdroging kunnen de bloedvaten rond de ogen opzwellen, waardoor ze meer gaan opvallen. Als je genoeg water drinkt heb je dat probleem zo verholpen en zijn er geen wallen meer te zien.

2. Drink vooral geen alcohol

Omdat hydratatie belangrijk is voor een fris gezicht, kun je dat glas wijn ’s avonds ook beter laten staan. Alcohol leidt namelijk tot dehydratatie. Deze tips kunnen je helpen om te minderen met alcohol. Kun je echt niet zonder, of heb je een feestje? Zorg er dan in ieder geval voor dat je voor ieder glas alcohol twee glazen water drinkt om je vochtgehalte op peil te houden.

3. Smeer oogcreme

Als je dagelijks een voedende crème gebruikt, ben je al goed bezig. Toch maken veel mensen de fout om geen speciale oogcrème te gebruiken. Dit is nodig, omdat de huid onder je ogen veel gevoeliger is dan die van de rest van je gezicht. Deze heeft dus extra verzorging nodig om er mooi uit te blijven zien en donkere kringen te voorkomen.

4. Slaap op je rug

Bizar, maar waar: als je op je rug slaapt, heb je minder snel last van wallen. Dit komt doordat het vocht in je lichaam tijdens het slapen een bepaalde kant op zakt. Als je op je buik of zij slaapt, kan het vocht makkelijker naar je ogen zakken. Hierdoor wordt je sneller wakker met dikke, opgezwollen ogen. Als je op je rug ligt, kun je dit voorkomen

5. Koel je huid

Een zwelling onder de ogen kan verminderd worden door de huid daar te koelen. Je kunt dit doen met koude, vochtige theezakjes (het liefst van thee met theïne), of een speciale verkoelende oogcrème.

6. Drink koffie of thee met cafeïne

Cafeïne stimuleert de bloedsomloop, en verdeelt het vocht gelijkmatiger over de huid. Hierdoor heb je minder last van zwellingen en worden je wallen een stuk minder. Dat kopje koffie in de ochtend laat je dus niet alleen wakkerder voelen, maar geeft je ook een frissere uitstraling. Een ander belangrijk voordeel van cafeïne lees je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Margriet.nl

In samenwerking met: