Ga naar de inhoud

The Naked Gun opnieuw uitgebracht: met acteur Liam Neeson in de hoofdrol

Update:
Liam Neeson in The Naked Gun

Liam Neeson, vooral bekend van zijn serieuze actierollen, verrast zijn fans door de rol van de komische rechercheur Frank Drebin op zich te nemen in de nieuwe versie van The Naked Gun. De filmreeks, opgestart in 1988 met vervolgen in ’91 en ’94, was altijd het speelveld van acteur Leslie Nielsen. Is deze komische rol wel voor Liam Neeson weggelegd?

Liam Neeson als opmerkelijke keuze voor hoofdrol

De keuze voor Neeson in de nieuwe versie van de film The Naked Gun, die uitkomt in juli 2025, is een opmerkelijk alternatief. De Noord-Ierse (stem)acteur heeft zich tot nu toe voornamelijk laten zien in het actie- en dramagenre. En het is geen kleine jongen. Hij won een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in Schindler’s List (1993).

Het in de voetsporen treden van acteur Leslie Nielsen, iconisch door zijn rol in de oorspronkelijke The Naked Gun-films, is echt geen lichte taak. En het is ook niet zonder risico voor de carrière van de filmster. Hoewel deze films, gevuld met slapstick en absurde humor, een succes waren, was het eerder gebaseerd op de minder succesvolle televisieserie Police Squad! Lukt het Neeson om Nielson te evenaren?

Andere bekende namen zoals Priscilla Presley en O.J. Simpson hebben ook rollen in deze filmreeks gehad en mogelijk waren die ook buiten hun comfortzone. Het nieuws van Neeson’s casting in deze hoofdrol wekt verbazing op bij de fans van zowel de acteur zelf als The Naked Gun-verslaafden.

The Naked Gun een komische uitdaging voor Neeson

The Naked Gun-films hebben een rijke geschiedenis. Sinds de eerste film in 1988, gevolgd door 2 vervolgen, heeft de reeks een speciale plek veroverd in de harten van velen.

Bijna geen nieuwe versie na overlijden Leslie Nielson

Na het overlijden van Leslie Nielsen in 2010 leek het erop dat plannen voor een vervolg of nieuwe versie op niets zou uitlopen. Maar met Neeson’s recente aankondiging is het zover dat fans zich gaan opmaken voor een heropleving van de geliefde nostalgische serie.

De vraag blijft hoe Neeson, vooral bekend om zijn meer serieuze rollen, zich gaat wijden aan deze onverwachte komische uitdaging. We moeten daarvoor nog wel even geduld hebben de film komt pas in juli 2025 uit.

Tot de film uitkomt kun je je bij ONS prima vermaken met veel meer nostalgie: films, series en documentaires.

Bekijk hier de leukste fragmenten uit The Naked Gun >>

Bron: Nu.nl

Meer over: