Draai voor klassieke weergave

Het moderne hoortoestel heeft veel slimme technieken

In samenwerking met:

Neemt je gehoor af? Dan is het misschien tijd voor een hoortoestel: dit is een apparaat waarmee je beter hoort, omdat het geluiden harder maakt. Het gehoortoestel heeft zich in een rap tempo ontwikkeld de laatste jaren. Waar vroeger sprake was van een 'grote beige banaan' achter het oor, zien we tegenwoordig kleine gadget-achtige apparaatjes die passen bij een moderne levensstijl.

Het moderne hoortoestel is completer dan ooit. Naast een steeds prettiger geluid geven o.a. ingebouwde
Bluetooth en oplaadbaarheid veel gebruiksgemak. In dit artikel lees je meer over de verschillen én de voordelen van een modern hoortoestel.  

Wanneer heb ik een gehoorapparaat nodig?

Twijfel of je een gehoorapparaat nodig hebt? Een hoortoestel wordt meestal aangeraden als je een gehoorverlies hebt van 35 decibel of meer. Het aantal decibel geeft aan hoe hard een geluid is. Of een hoortoestel bij jou werkt, hangt af van de oorzaak van het slecht(er) horen. Als het komt omdat je niet meer de jongste bent, is een gehoorapparaat een ideale oplossing voor jou. Het is slim om niet te lang te wachten met het uitproberen van een gehoorapparaat. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt om ermee om te leren gaan. 

Hoor goed, voel je goed

Ook draagt een gehoorapparaat bij aan de kwaliteit van het leven, goed horen is van belang om mee te kunnen blijven doen met sociale activiteiten. Internationaal verschijnen er steeds meer studies die de relatie aantonen tussen goed horen en algeheel welzijn. “Gehoorverlies is zelfs erkend als een risicofactor voor dementie (bron: Journal of Clinical Medicine 2019 ). Er zijn diverse wetenschappelijke studies om aan te tonen of een hoortoestel ook de ontwikkeling van dementie kan afremmen.” Hierdoor kijk je heel anders naar zo'n klein apparaatje.

”Waarom zou je het zo lang mogelijk uitstellen, als je vandaag al goed kunt horen?" 

Moderne-hoortoestellen

Het moderne hoortoestel is completer en slimmer dan ooit

De innovaties in de hoorbranche zorgen ervoor dat het imago van het hoortoestel in sneltreinvaart positief is veranderd. Het moderne hoortoestel is completer dan ooit. De Audéo Paradise, het nieuwste hoortoestel van het Zwitserse Phonak, is daar hét ultieme bewijs van. Het heeft ingebouwde Bluetooth voor een directe verbinding met jouw smartphone, laptop of tablet. Op een speciale app kun je de instellingen via je smartphone regelen. Dit biedt meer mogelijkheden dan het traditionele drukknopje op het hoortoestel zelf: bijvoorbeeld om hinderlijk omgevingslawaai zelf terplekke weg te filteren, terwijl spraak wel goed hoorbaar blijft. Dankzij diezelfde app kan een specialist zelfs op afstand (via internet) de hoortoestellen op de juiste manier bijstellen in een Skype of FaceTime video-belsessie. Een ideale uitkomst als je niet persoonlijk naar de audicien toe kunt.   

Dit zijn slechts enkele kenmerkende voorbeelden van de vooruitgang die geboekt is. Omdat de consument de kleinst mogelijke apparaatjes verlangt waar wel alle technieken in zitten, is de complexiteit voor hoortoestelfabrikanten enorm toegenomen. Een gehoorapparaat moet klein zijn en het liefst in een fris modern kleurtje. Met Audéo Paradise is Phonak erin geslaagd enorm veel techniek in een klein en aantrekkelijk model te plaatsen, een absoluut 'huzarenstukje'.

Gebruiksgemak en oplaadbaar speelt een steeds grotere rol 

Door de extra mogelijkheden van een gehoorapparaat wordt het gebruiksgemak ook steeds belangrijker. De gemiddelde gebruiker wil geen omkijken hebben naar zijn gehoorapparaat, maar wel genieten van alle mogelijkheden die het biedt. Gebruiksgemak is essentieel, oplaadbaarheid speelt daarin een belangrijke rol. In de afgelopen jaren heeft dit een enorme vlucht genomen. De accu-techniek van Audéo Paradise geeft een volle dag luisterplezier en heeft een levensduur van wel 6 jaar. Tussentijds de accu vervangen is niet nodig.
Moderne-hoortoestellen

Verstaan met minder inspanning

Natuurlijk zijn ook de geluidskwaliteit en het luistercomfort van groot belang. Hoortoestellen moeten de hele dag comfortabel klinken, spraak goed hoorbaar maken en muziek mooi vol weergeven. Net zoals bij digitale fotocamera’s het aantal pixels spectaculair is toegenomen, is ook de resolutie van digitale hoortoestellen enorm verbeterd. Hierdoor kan je mensen om je heen beter verstaan en klinkt muziek veel mooier en natuurlijker.

Ben je een muziekliefhebber? Voor een uitzonderlijke beleving van gestreamde muziek, zoals Spotify, met volle bastonen kan het Audéo Paradise hoortoestel uitgerust worden met de ActiveVent speaker. Dit speakertje, dat in de gehoorgang ligt, kan zelf de ontluchting mechanisch helemaal dicht zetten, waardoor de lage tonen fantastisch klinken. Ook geeft het apparaat meer helderheid bij het verstaan in lawaai en tijdens het telefoneren door zijn Bluetooth koppeling.

Gratis brochure en vrijblijvend testen

Een hoortoestel blijft een hulpmiddel. Helaas kan een slechthorend oor niet veranderen in een gezond oor. Onderzoek laat wel zien dat de tevredenheid onder hoortoesteldragers flink is toegenomen in de afgelopen 10 jaar en dat het van alle hulpmiddelen zéér hoog scoort in termen van toegenomen kwaliteit van leven (EuroTrak trends). Wil je ook weer echt goed kunnen horen? Vraag dan de uitgebreide brochure aan op  de website van Phonak Paradise. Je ontvangt daarbij en lijst met verkooppunten in de omgeving waar je de Audéo Paradise vrijblijvend kunt uitproberen.

Meer weten? Ga naar www.phonakparadise.nl

Beeldmateriaal: phonak

In samenwerking met: