Ga naar de inhoud

Sterrenbeelden van de Koninklijke Nederlandse familie

Update:
Sterrenbeelden koninklijk huis

Welk sterrenbeeld deelt de Nederlandse Koning en Koningin met jou? Ontdek alle eigenschappen van de sterrenbeelden en kijk met ons mee naar de astrologie van de Nederlandse royals. 

Betekenis dierenriemtekens in het leven van Nederlandse vorsten

Astrologie is altijd een fascinerend onderwerp geweest voor mensen. Men gelooft dat onze geboortedatum en ons sterrenbeeld onze persoonlijke en professionele eigenschappen bepalen.

Zo heeft ook de Nederlandse koninklijke familie haar eigen unieke sterrenbeelden. Elk lid heeft zijn eigen karaktertrekken gebaseerd op zijn sterrenbeeld. Deze sterrenbeelden geven veel weer over hun leven en hoe ze dat leven.

Laten we eens kijken hoe deze dierenriemtekens een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van het leven en regeren van de Nederlandse Koninklijke familie.

Dit zeggen de sterrenbeelden over royals

Hier is een uitgebreidere lijst van leden van de Nederlandse koninklijke familie en de bijbehorende sterrenbeelden

1. Koning Willem-Alexander (Stier – 27 april 1967):

Koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand is sinds 30 april 2013 koning der Nederlanden. Hij is getrouwd met koningin Máxima.

Sterrenbeeld omschrijving: Stieren staan bekend om hun stabiliteit, vastberadenheid en praktische aanpak. Als koning belichaamt Willem-Alexander standvastig leiderschap.

2. Koningin Máxima (Stier – 17 mei 1971):

Koningin Máxima Zorreguieta Cerruti is de echtgenote van koning Willem-Alexander. Ze staat bekend om haar betrokkenheid bij sociale kwesties.

Sterrenbeeld omschrijving: Net als haar man is Máxima een Stier, wat haar aardse en vasthoudende eigenschappen geeft. Ze is toegewijd aan het dienen van het volk.

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Stier worden vaak geassocieerd met stabiliteit en betrouwbaarheid. In een koninklijke context kan dit suggereren dat leden van de koninklijke familie met het sterrenbeeld Stier zich inzetten voor het handhaven van stabiliteit binnen de familie en het koninkrijk.

Stieren houden doorgaans van traditie en zijn geworteld in praktische aspecten van het leven. Het koninklijk huis kan profiteren van leden met deze eigenschappen, omdat ze wellicht een sterke verbinding hebben met traditionele waarden en rituelen.

3Prinses Catharina-Amalia (Boogschutter – 7 december 2003):

Als de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is prinses Amalia de beoogde troonopvolger.

Sterrenbeeld omschrijving: Boogschutters worden gekenmerkt door hun optimisme en avontuurlijke geest. Amalia belooft een frisse, optimistische toekomst voor Nederland.

Boogschutters zijn vaak op zoek naar nieuwe ervaringen en culturele uitwisselingen.

4Prinses Alexia (Kreeft – 26 juni 2005):

Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien is de tweede dochter van het koningspaar.

Sterrenbeeld omschrijving: Kreeften zijn emotioneel en hechten veel waarde aan familie. Alexia vertegenwoordigt de warmte en verbondenheid binnen het koninklijk gezin.

Kreeften staan bekend om hun zorgzame en empathische karakter. Ze hechten veel waarde aan familiebanden en hebben een sterk ontwikkeld emotioneel begrip.

5. Prinses Ariane (Ram – 10 april 2007):

Als de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, brengt prinses Ariane jeugdige energie in de koninklijke familie.

Sterrenbeeld omschrijving: Rammen zijn energiek en vastberaden. Ariane belooft een levendige en ondernemende geest.

Rammen staan bekend om hun energieke en avontuurlijke geest. Ze gaan uitdagingen niet uit de weg en zijn vaak pioniers op hun eigen gebied.

6. Prinses Beatrix (Waterman – 31 januari 1938):

Prinses Beatrix Wilhelmina Armgard was de voormalige koningin der Nederlanden. Ze regeerde van 30 april 1980 tot 30 april 2013 en is de moeder van koning Willem-Alexander.

Sterrenbeeld omschrijving: Watermannen worden geregeerd door de planeet Uranus, die wordt geassocieerd met originaliteit, onafhankelijkheid en vernieuwing. Watermannen staan bekend om hun vooruitstrevende en progressieve denkwijze. Ze streven naar vrijheid en gelijkheid en hebben een diep gevoel voor rechtvaardigheid. Prinses Beatrix, als Waterman, kan deze eigenschappen weerspiegelen in haar persoonlijke en publieke leven.

7. Prins Claus (Maagd – 6 september 1926 – 6 oktober 2002):

Prins Claus Georg Wilhelm Otto Frederik Gerd von Amsberg was de echtgenoot van koningin Beatrix en vader van koning Willem-Alexander.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Maagd stond Claus bekend om zijn toewijding aan maatschappelijke kwesties en zijn intellectuele benadering van het leven.

Maagden hebben doorgaans een analytische geest en hechten waarde aan praktische benaderingen. Ze streven naar orde en efficiëntie in hun leven.

8. Prins Constantijn (Weegschaal – 11 oktober 1969):

Prins Constantijn Christof Frederik Aschwin is de jongere broer van koning Willem-Alexander. Hij is betrokken bij culturele activiteiten en innovatie.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Weegschaal staat Constantijn bekend om zijn diplomatieke benadering en betrokkenheid bij kunst en technologie.

Weegschalen hebben een natuurlijke affiniteit voor harmonie en streven naar evenwicht in relaties. Ze zijn vaak bedreven in het oplossen van conflicten en hebben een diplomatieke aanpak.

9. Prinses Laurentien (Tweelingen – 25 mei 1966):

Prinses Laurentien Brinkhorst is de echtgenote van prins Constantijn en staat bekend om haar betrokkenheid bij literatuur en alfabetisering.

Sterrenbeeld omschrijving: Tweelingen zijn vaak nieuwsgierig en communicatief. Laurentien brengt deze eigenschappen in haar rol als prinses.

10. Prinses Margriet (Steenbok – 19 januari 1943):

Prinses Margriet Francisca is de jongere zus van koningin Beatrix en tante van koning Willem-Alexander. Ze is getrouwd met Pieter van Vollenhoven.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Steenbok vertegenwoordigt Margriet vastberadenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Ze heeft zich toegewijd aan diverse maatschappelijke en humanitaire initiatieven.

Steenbokken zijn vaak ambitieus en verantwoordelijk. Ze hechten waarde aan structuur en streven naar succes in hun persoonlijke en professionele leven.

11. Pieter van Vollenhoven (Stier – 30 april 1939):

Pieter van Vollenhoven is de echtgenoot van prinses Margriet en staat bekend om zijn betrokkenheid bij verkeersveiligheid.

Sterrenbeeld Omschrijving: Als Stier deelt Pieter de vastberadenheid en betrouwbaarheid die typerend zijn voor zijn sterrenbeeld.

12. Prinses Irene (Leeuw – 5 augustus 1939):

Prinses Irene Emma Elisabeth, is de 2e dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Ze is de jongere zus van prinses Beatrix en tante van koning Willem-Alexander.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Leeuw staat Irene bekend om haar warmte en creativiteit. Ze heeft zich ingezet voor milieukwesties en spiritualiteit.

Leeuwen hebben een natuurlijke neiging tot leiderschap en genieten van het stralen in de schijnwerpers.

13. Prins Maurits (Steenbok – 17 april 1968):

Prins Maurits Willem Pieter Hendrik is de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hij heeft zich toegelegd op verschillende maatschappelijke en zakelijke activiteiten.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Steenbok staat Maurits bekend om zijn vastberadenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en streven naar succes. Hij brengt een serieuze en toegewijde benadering in zijn koninklijke rol en maatschappelijke betrokkenheid.

14. Prinses Marilène (Waterman – 4 februari 1970):

Prinses Marilène Angela is de echtgenote van prins Maurits.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Waterman staat Marilène bekend om haar innovatieve en onafhankelijke geest. Ze brengt frisse ideeën en betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties.

Watermannen hebben een innovatieve en progressieve geest. Ze staan open voor nieuwe ideeën en streven naar een betere toekomst voor de samenleving.

15. Prins Bernhard Lucas Emmanuel (Steenbok – 25 december 1969):

Prins Bernhard Lucas Emmanuel is de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Steenbok deelt Bernhard Lucas Emmanuel, de kenmerken van vastberadenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij heeft zich ingezet voor verschillende goede doelen.

16. Prinses Annette (Ram – 18 april 1972):

Prinses Annette Sekrève is de echtgenote van prins Bernhard Lucas Emmanue.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Ram wordt Annette gekenmerkt door haar energie en vastberadenheid. Ze is betrokken bij diverse maatschappelijke activiteiten.

17. Prins Floris (Ram – 10 april 1975):

Prins Floris is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Sterrenbeeld omschrijving: Als Ram brengt Floris een energieke en ondernemende geest in de koninklijke familie. Hij heeft zich toegelegd op zakelijke activiteiten.

In herinnering sterrenbeelden van overleden royals

Koningin Juliana (Kreeft – 30 april 1909 – 20 maart 2004):

Voormalig koningin der Nederlanden en moeder van Koningin Beatrix. Als Kreeft stond Koningin Juliana bekend om haar emotionele diepgang en betrokkenheid bij sociale kwesties. Haar warmte en moederlijke eigenschappen vormden een kenmerkend aspect van haar koningschap.

Prins Bernhard (Tweelingen – 29 juni 1911 – 1 december 2004):

Echtgenoot van Koningin Juliana en vader van Koningin Beatrix. Als Tweelingen deelde Prins Bernhard de eigenschappen van nieuwsgierigheid en veelzijdigheid. Zijn dynamiek en betrokkenheid bij uiteenlopende onderwerpen waren opvallend gedurende zijn leven.

Prinses Christina (Weegschaal – 18 februari 1947 – 16 augustus 2019):

Jongste zus van Koningin Beatrix. Als Weegschaal streefde Prinses Christina naar harmonie en evenwicht. Haar betrokkenheid bij kunst en muziek getuigt van een liefde voor esthetiek en creativiteit.

Prins Friso (Weegschaal – 25 september 1968 – 12 augustus 2013):

Prins Friso Bernhard Christiaan David was de tweede zoon van koningin Beatrix en prins Claus en de broer van koning Willem-Alexander. Hij overleed op 44-jarige leeftijd na een ski-ongeval. 

Weegschalen hebben doorgaans sterke sociale vaardigheden en hechten veel waarde aan relaties. Als Weegschaal deelde Friso deze eigenschappen. Hij stond bekend om zijn discrete karakter en toewijding aan zijn familie.

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal worden geregeerd door de planeet Venus, die verbonden is met liefde, schoonheid en harmonie. Mensen geboren onder het teken van de Weegschaal staan bekend om hun verlangen naar balans, rechtvaardigheid en esthetiek in hun leven.

Ontdek alle persoonlijkheidstypes per sterrenbeeld.

Overeenkomsten sterrenbeelden royals

Er zijn meerdere leden met het sterrenbeeld Stier (Willem-Alexander, Máxima, Pieter van Vollenhoven), en Steenbok (Beatrix, Margriet, Maurits).

Het astrologische profiel van elk lid geeft inzicht in hun unieke persoonlijkheidskenmerken en benadering van hun koninklijke taken. Van de onwrikbare vastberadenheid van Koning Willem-Alexander als Stier tot de avontuurlijke geest van Prinses Amalia als Boogschutter, de sterren lijken hun karakter te hebben beïnvloed en hun levenspad te hebben geleid.

Hoewel de invloed van astrologie zeker ter discussie staat, is het moeilijk om de rol te ontkennen die het heeft gespeeld bij het vormen van de persoonlijkheden van de Nederlandse royals en hoe ze hun verantwoordelijkheden benaderen.

Meer over: