Ga naar de inhoud

Stedentrips 2023: de 10 leukste Europese steden om te bezoeken

Update:

Wat zijn de favoriete steden van Europa en Nederland voor een leuke stedentrip? Startpagina.nl heeft de 10 mooiste Europese steden geselecteerd. Allemaal steden vol verschillende bezienswaardigheden en historische pracht en praal.

Ook niet geheel onbelangrijk: elke stad heeft zijn eigen charme, overal hangt een gezellige sfeer én je kunt er heerlijk eten en wandelen. De leukste stedentrips 2023!

1. Egmond aan Zee – een van de leukste stedentrips 2023

Of je nou een dagje even lekker weg wilt of voor een langere periode in een stad wilt vertoeven: in Egmond ben je aan het juiste adres. Er is er van alles te zien en te beleven. Geniet van een heerlijke kop koffie op het terras, waai uit op het strand, wandel door de prachtige duinen, ga op de foto met Egmonds wereldberoemde konijntje Nijntje of verzamel de meest bijzondere schelpen voor thuis. In Egmond ga je je zeker vermaken. Geloof ons, een stedentrip in Nederland kan minstens zo verrassend zijn als een bezoek aan Barcelona!

Bekijk hier het reisaanbod voor Egmond aan Zee.

2. Parijs

Parijs, de stad van de liefde, croissants, kaas en champagne. Deze stad is perfect voor slenteraars. Je kunt heerlijk wandelen langs de Seine en de karakteristieke wijken als Montmarte en Le Marais. Elk hoekje heeft zo zijn eigen charme! In Parijs vind je genoeg bezienswaardigheden om meerdere dagen te verblijven. Denk aan de Eiffeltoren, l’Arc de Triomphe, Les Champs-Elysées en natuurlijk de fantastische winkels. Ook leuk om een themawandeling te maken of een fietstour (of per step) te doen door de stad. 

12 unieke bezienswaardigheden in Parijs:

  1. Gaîté Lyrique
  2. La Pagode
  3. Le Marché de Belleville
  4. Fondation Cartier pour l’art contemporain
  5. Sainte-Chapelle
  6. Chez Louisette bij de vlooienmarkt in Saint-Ouen
  7. Le Ballon de Paris
  8. Le Carreau du Temple
  9. Musée Rodin
  10. Palais de Tokyo
  11. Musée Eugène Delacroix
  12. Passage Brady

Bekijk hier het reisaanbod voor Parijs.

3. Antwerpen

In Antwerpen moet je een keer geweest zijn. Het is niet voor niets de favoriet van vele Nederlanders. Dichtbij, maar oh zo mooi! Door de architectuur en charme van de stad voelt het net alsof je duizenden kilometers verderop zit. Antwerpen heeft prachtige middeleeuwse panden met sierlijke trap- en krulgevels en iconische gouden beelden. Leuk om op de Grote Markt te beginnen en dan de historische straten te verkennen. Vergeet geen frietje met een heerlijk biertje te bestellen. Oh – en wat dacht je van een wafel? Als je graag winkelt, ben je in Antwerpen ook op de juiste plek. De Meir is een kilometerslange straat waar je alle winkels, die je maar kunt verzinnen, vindt. 

Bekijk hier het reisaanbod voor Antwerpen.

4. Valencia – een van de leukste stedentrips 2023

Valencia wordt ook wel de Sinaasappelhoofdstad van Spanje genoemd. Echter heeft deze stad nog veel meer te bieden dan deze lekkere vruchten. Van een 13e-eeuwse kathedraal met de bekende Heilige Graal tot het futuristische museumcomplex van de architect Calatrava. Dan nog niet te beginnen over de brede zandstranden, het drooggelegde park van 9 kilometer lang en Hemingway’s geliefde paella restaurant La Pepica. In Valencia raak je nooit uitgekeken! 

Bekijk hier het reisaanbod voor Valencia.

5. Rome

Liefhebber van cultuur en geschiedenis? Dan is de kans groot dat je Rome de mooiste stad van Europa vindt. Maak een reis door de de eeuwenoude geschiedenis en geniet van de vele, gezellige pleinen. Rome heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan het Colosseum, Vaticaanstad, Pantheon en Forum Romanum. Haal een heerlijk ijsje bij een van de iconische IJssalons, bezoek de Trevifontein in het centrum en ervaar la dolce vita in de wijk Trastevere. Als het kan – zorg dat je buiten de vakantieperiodes gaat. Dan kan je optimaal genieten van de charmes van deze Italiaanse stad. Laat die pasta’s en pizza’s maar komen! 

 Bekijk hier het reisaanbod voor Rome.

6. Porto

Porto is een prachtige havenstad in Portugal, aan de Costa Verder. Het is de op een na grootste stad van Portugal en heeft daarom veel te bieden. Het wemelt hier van de terrasjes, waar je uiteraard een keer port geproefd moet hebben. Slenter door het oude centrum Ribeira en bezoek een van de beroemde porthuizen. Ben je sportief aangelegd? Dan is het leuk om de Arrábida brug te bezoeken (het liefst onder leiding van een gids). Je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Het is de wandeling zeker waard. 

Bekijk hier het reisaanbod voor Porto.

7. Berlijn – een van de leukste stedentrips 2023

Elke geschiedenisliefhebber moet een keer in Berlijn geweest zijn. Denk aan het IJzeren Gordijn, het wachtershuisje Checkpoint Charlie en het Mauermuseum. Er is ontzettend veel te zien én te leren. Tip: bekijk de 5 prachtige museums op het Museuminsel met de voordelige Berlin WelkomceCard Museuminsel. Ook als je niet zo’n interesse hebt in geschiedenis is Berlijn een aanrader. De hipsterwijk Neukölln weet iedereen te verrassen. Er zijn ook talloze activiteiten te doen. Van een halfdaagse stadswandeling tot een segwaytour (elektrische steps) en van een tour door een concentratiekamp tot een bezoek aan BrandenBurger Tor.

Bekijk hier het reisaanbod voor Berlijn.

8. Maastricht

Weer een topper in Nederland! Maastricht is na Amsterdam de stad met de meeste monumenten van Nederland. Ontdek de eeuwenoude kastelen, geniet van de prachtige middeleeuwse stadspoorten en bezoek het beroemde ondergrondse doolhof. Als het lekker weer is, is een wandeling langs de Maas zeker aan te raden. Na al dat geslenter rust je uit op een van de gezellige terrasjes. Vergeet ook de Onze Lieve Vrouwebasiliek niet te bezoeken. 

Bekijk hier het reisaanbod voor Maastricht.

9. Valkenburg

Fietsen, wandelen, relaxen: het kan allemaal in Valkenburg. Valkenburg is een stad in het Zuid-Limburgse Heuvelland. De stad heeft een gezellig centrum met een rijke geschiedenis. Deze zie je echt overal in de stad terug. Zorg dat je in ieder geval Cauberg, de bekendste attractie van Valkenburg, bezoekt. Dit is een van de weinige heuvels die wij in Nederland kennen. Huur een fiets, rijd naar boven en cross daarna naar beneden. Zo ervaar je een klein beetje hoe de top van de wielrenners zich voelen tijdens de vele wereldkampioenschappen die hier worden gehouden. Ook leuk om een van de grotten te bezoeken. Door de hoogteverschillen krijg je het gevoel dat je in een totaal ander land bent. Dus wil je er even op uit maar niet heel ver te hoeven reizen? Breng dan een bezoekje aan het gezellige Valkenburg.

Bekijk hier het reisaanbod voor Valkenburg.

10. Barcelona – een van de leukste stedentrips 2023

Barcelona, wie is er niet geweest? De ideale bestemming voor een weekendje weg, wat het seizoen ook is. Smul tapas in een romantisch Spaans restaurant, wandel over een van de schitterende pleinen, breng een bezoekje aan de Sagrada Família of slenter door Park Güell. Als je overal naar binnen wilt, is het verstandig om de Barcelona City Pass aan te schaffen. Hierdoor kan je overal voordelig naar binnen! Wil je even ontsnappen aan alle bezienswaardigheden, ontspan dan op het heerlijke strand. Ook in Barcelona is het leuk om een fietstour te doen. 

Bekijk hier het reisaanbod voor Barcelona.

Meer over: