Ga naar de inhoud

Staatsbosbeheer viert 125-jarig bestaan met speciale wandelroutes

Update:
Boom tot Bos Staatsbosbeheer

Ter ere van het 125-jarig jubileum heeft Staatsbosbeheer 28 speciale wandelroutes door heel Nederland gelanceerd. Deze ‘Van Boom tot Bos’ wandelingen laten wandelaars via QR-codes meer leren over de natuur. Minister Christianne van der Wal opende de eerste route in Garderen. Zij benadrukt het educatieve en mooie karakter van deze routes.

Educatief wandelen in de natuur: Van Boom tot Bos

De nieuwe wandelroutes van Staatsbosbeheer zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn ook een bron van kennis. Door het scannen van QR-codes komen wandelaars meer te weten over het bos, het beheer ervan, en krijgen ze leuke opdrachten.

Staatsbosbeheer, opgericht in 1899, richt zich nu niet alleen op bosbeheer, maar ook op het beschermen van de natuur en het bieden van belevenissen.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht van Staatsbosbeheer >>

Alle Van Boom tot Bos wandelingen op een rij

In Nederland zijn veel populaire bestemmingen van Staatsbosbeheer voor natuurliefhebbers. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen, en paardrijden. Met keuze uit lange, middellange en korte routes.

Wandeling bij jou in de buurt? Zoek op de website van Staatsbosbeheer:

Loop ook 1 of meer van de 28 Staatsbosbeheer verjaardag wandelingen. Als je een route naar keuze maakt zie je ook meteen of je hond mee mag en welke thema’s er in dit wandelgebied spelen.

Is het enigszins lekker weer? Trek dan je stevige wandelschoenen aan en comfortabele kleding, en ga wandelen ‘Van Boom tot Bos!

Kijk ook of je in de buurt van zo’n mooie wandelroute ook kan winkelen in de natuur.

Bron: Omroep Gelderland. Staatsbosbeheer.

Hoofdfoto: Fokke Baarssen.

Meer over: