Ga naar de inhoud

Slanker lijken in badpak: 6 tips

Update:
startpagina-blog-badpak-kiezen-slank-in-badpak

Het zonnige weer is heerlijk. Helaas kan het ook ‘outfit-stress’ veroorzaken, als je er graag op je best uit wilt zien in een badpak. Gelukkig zijn er slimme trucjes om dit te bereiken.

Het sleutelwoord is ‘plooien en ruches’, omdat deze op een stijlvolle manier een vetrolletje hier en daar of een buikje camoufleren. Bovendien zijn er nu ook ‘corrigerende badpakken’ beschikbaar, laten we daar mee beginnen. Welke badmode 2023 past bij jouw figuur. Slanker lijken in je badpak doe je zo!

6 tips slanker lijken in badpak

1. In een corrigerend badpak lijk je een stuk slanker 

Wil je er op het strand op je best uitzien, zonder dat je daarvoor uren in de sportschool hoeft te zweten en alle lekkere dingen moet laten staan? Kies dan voor een corrigerend badpak! Deze badpakken zijn voorzien van extra voering om je figuur te stroomlijnen. Ze zijn ideaal als je actief bent in je badpak en tegelijkertijd een slanker silhouet wilt creëren. De nadruk wordt gelegd op je goede punten, terwijl je minder flatterende gebieden netjes gecamoufleerd worden.

Buikjes zijn makkelijk te verstoppen onder een mooi corrigerend dames badpak. Houd er wel rekening mee dat badpakken met extra ondersteuning duurder kunnen zijn. Als je grotere borsten hebt, kun je ook kiezen voor een badpak met een sterke beugel. Voor extra ondersteuning kun je zelfs watervaste medische tape onder je badpak plakken, om je decolleté te liften.

2. Ga voor donkere kleuren

Om je figuur te flatteren, is het verstandig om een ​​kleur te kiezen die bij je huidskleur past. Over het algemeen hebben donkere kleuren zwemkleding de neiging om te flatteren, zoals zwart of donkerblauw. Deze kleuren kunnen je een gestroomlijnd silhouet geven. Als je wat meer kleur wilt, overweeg dan badpakken met kleurblokken. Donkere panelen en uitsnijdingen, laten je een stuk slanker lijken.

3. Kies een badpak met strepen in de juiste richting 

Kies voor strepen die flatterend zijn:

  • Dunne horizontale strepen kunnen de illusie geven van een zandloperfiguur.
  • Dunne verticale strepen laten je langer en slanker lijken.
  • Dikke verticale lijnen zijn ook flatteus.
  • Het is beter om brede horizontale strepen te vermijden. Deze laten je romp breder lijken.
  • Brede verticale strepen moet je ook vermijden, omdat deze je badpak een ‘sportshirt uitstraling’ geven.

Je kunt ook verschillende onderdelen van het badpak combineren, bijvoorbeeld een effen broekje met een gestreepte top om je buste te benadrukken. Of andersom natuurlijk.

4. Een kleine print doet wonderen

Zoek naar prints in een klein formaat. Grote geometrische prints of grote bloemenpatronen zijn over het algemeen niet zo flatterend voor je figuur. Prints in een klein formaat helpen mee aan het creëren van een gestroomlijnd figuur. Een minimalistische print, zoals stippen, kan bijvoorbeeld heel flatterend zijn. Leuke prints zoals geometrische patronen, dierenprints en grote patronen, zijn geschikt om af te leiden van eventuele probleemgebieden. 

5. Leid af met ruches en textuur

Kies bijvoorbeeld geen badpak met te veel decoraties rond het buikgebied. Dit legt de nadruk op het buikgebied en kan ervoor zorgen dat het er groter uitziet, dan het werkelijk is. Probeer badpakken te vinden met ruches en textuur rond de nek. Deze leidt de aandacht van je buik af naar je decolleté. Badpakken met getextureerde stoffen overal, nemen de aandacht weg van je romp. 

6. Kijk goed naar je figuur 

Voor ieder figuur bestaat een passend badpak. Wij lichten 4 figuren uit en vertellen je in welke badmode jouw figuur het beste uitkomt. Heb jij een:

1. Driehoekig figuur

Dan is een bandeau bikini of -badpak een goede keuze. Dit type badpak laat een strak bovenlichaam zien. Kies voor een donker broekje met korte pijpjes, omdat dit de aandacht van dat gebied afleidt.

2. Omgekeerde driehoek figuur

Zoek dan naar een top die veel ondersteuning biedt in halterstijl of met een sterke beugel. Dit ondersteunt je borsten en laat je een stuk slanker lijken. Ga voor een Braziliaans broekje.

3. Appelfiguur

Ga voor een badpak met een asymmetrische hals. Een badpak met 1 schouderband die schuin omhoog loopt, dit laat de taille slanker lijken door de aandacht naar boven te trekken. Kies een badpak met een traditioneel broekje of een broekje met pijpjes, geen hoge uitsnijdingen.

4. Rechthoekige vorm

Kies dan een badpak met versieringen. Om je taille slanker en strakker te laten lijken, zoek je een badpak met ruches, strikken of andere details, die de aandacht vestigen op de boven- of onderkant van het badpak.

In dit artikel ontdek je welk zomerjurkje bij jouw figuur past.

Meer over: