Ga naar de inhoud

Serie over Marco van Basten krijgt miljoenensteun: Drama Basta

Update:
Serie over Marco van Basten

De Heerlense regisseur Remy van Heugten is verheugd. Hij ontvangt meer dan 2 miljoen euro van het Nederlands Filmfonds. Dit bedrag zet hij in voor een dramaserie over het leven van voetballegende Marco van Basten.

“Het wordt echt heel bijzonder”, belooft Van Heugten. De serie, genaamd Drama Basta, beslaat 7 delen en belicht de succesvolle carrière van Van Basten.

Veelbelovende voorbereidingen

Van Heugten zit middenin de voorbereidingen en kan niet wachten om te beginnen met draaien. Hij stipt aan dat de serie al in de planning stond, maar nu door de financiële injectie van het Filmfonds op een hoger niveau getild kan worden.

In 2020 was de aankondiging van de serie al gedaan. Precies een jaar na het uitkomen van zijn biografie. Producent Hollands Licht benaderde Barry Atsma (bekend acteur van onder andere klem, de serie) om mee te helpen, naast Perry Overeem, de zaakwaarnemer van Van Basten.

Regisseur Remy van Heugten

Remy van Heugten is een Nederlandse regisseur die bekend staat om zijn werk in zowel film als televisie. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder de Gouden Kalf voor Beste Regie voor zijn film “Gluckauf” uit 2015. Van Heugten heeft ook geregisseerd voor populaire Nederlandse televisieseries zoals “Penoza” en “Flikken Maastricht”. Zijn veelzijdige talent heeft hem een prominente positie bezorgd in de Nederlandse film- en televisie-industrie.

Remy van Heugten is ook de regisseur van Judas, lees verder >>

Wie zijn de acteurs in de dramaserie?

Wie de acteurs in de serie worden is nog niet bekend. “De keuze voor de hoofdrolspelers gaan we uiteraard met Marco bespreken”, zegt Overeem in een eerder interview.

Inspiratie voor dramaserie over Marco van Basten

Geïnspireerd door de biografie van Van Basten uit 2019, hoopt de regisseur volgend jaar de serie op Videoland te presenteren. Met de toezegging van het Filmfonds is hij ervan overtuigd dat er “mooie dingen te gebeuren staan de komende maanden.”

De persoonlijke reis van Marco van Basten

In zijn boek onthulde hij al zijn persoonlijke strijd en triomfen, die hem hebben gevormd tot de legende die hij is.

Na jaren van vastberadenheid om weer fit te worden, moest Van Basten uiteindelijk toegeven aan de pijn. Zijn voetbalcarrière, bezaaid met prestaties zoals drie Europa Cups, 2 wereldbekers en het Europees kampioenschap van 1988, werd abrupt afgebroken door een hardnekkige blessure. Deze onthutsende ervaring bracht hem tot een punt waar hij zelfs blij was als hij zonder al te veel pijn naar de bakker kon lopen.

Ondanks zijn roem en glorie bleef Van Basten voor velen een mysterie, een enigma gehuld in emotieloosheid. Hij vertelt zijn verhaal in zijn biografie zonder terughoudendheid, van zijn jeugd tot aan zijn glorieuze overwinningen en diepgaande tegenslagen. Van Basten belooft niets en niemand te sparen, ook zichzelf niet.

Zijn boek biedt een diepgaande kijk op de persoon achter de voetballegende, met onthullende inzichten over zijn complexe relatie met zijn ouders, zijn triomfen en teleurstellingen in de voetbalwereld, en zijn opmerkelijke band met Johan Cruijff.

Alle redenen om dit te verfilmen!

Aanrader voor fans van Marco van Basten

Als fans van Marco van Basten hem eindelijk willen leren kennen zoals hij werkelijk is, is de nieuwe dramaserie een echte aanrader! Het is een eerlijk en onthullend verhaal dat niet alleen zijn triomfen, maar ook zijn dieptepunten belicht, en dat belooft de kijker te boeien van begin tot eind.

De biografie van Marco van Basten

Bekijk de trailers hieronder >>

Wanneer is Drama Basta te zien?

Drama Basta moet in 2025 te zien zijn op Videoland. Nog even geduld!

Meer over: