Ga naar de inhoud

Keepers met helm vindt Marco van Basten een raar idee

Update:
Keeper

Marco van Basten vindt het een raar idee als keepers op het veld een helm dragen. RKC-keeper Etienne Vaessen liep tijdens de wedstrijd tegen Ajax een zware hoofdblessure op. De discussie over het dragen van een keepershelm laait daarmee weer op.

De meningen daarover liggen in de voetballerij mijlenver uit elkaar. Lees wat ze ervan vinden in de voetbalwereld.

Tekst gaat onder de video verder >>

‘We doen het al 100 jaar zo’

Van Basten heeft een ongezouten mening over een helmplicht voor keepers. “Daarmee kunnen andere spelers geblesseerd raken”, zo redeneert de oud-international. Een keepershelm vindt hij een gekke gedachte. “We doen het al 100 jaar zo”, zei hij in de sportshow Rondo. 

Geen steekhoudend argument

Youri Mulder vindt dat geen steekhoudend argument. “Bij het wielrennen hebben ze ook 100 jaar zonder helm gereden. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Keepers komen soms met gevaar voor eigen leven hun doel uit.”

Sparta-speler Bart Vriens: “Keepers nemen risico. Allemaal doen ze dat op hun eigen manier. Ik kan me voorstellen dat het behoorlijk traumatisch werkt als je een collega-keeper bewusteloos op het veld ziet liggen met allerlei schermen daar omheen.”

Afgevoerd met een schedelbasisfractuur

De Tjechische profvoetballer Petr Cech was jaren de enige keeper die na een ongeval als met Vaessen een helm droeg in. In 2006 kwam de toenmalige Chelsea-doelman in een competitieduel hard in aanraking met de knie van Reading-spits Stephen Hunt. De Tsjech werd afgevoerd met een schedelbasisfractuur. Er werd zelfs voor zijn leven gevreesd. Cech moest 2 weken in het ziekenhuis blijven. In 2007 keerde hij terug op het veld. Met een helm op. 

Bron: Rondo

Meer over: