Ga naar de inhoud

Sekswebsite Redlights gehackt: dader dreigt gegevens bezoekers te verkopen 

Update:
Sekswebsite gehackt

Wie zich heeft aangemeld op de sekswebsite Redlights loopt de kans dat zijn gegevens op het darkweb worden doorverkocht. Van 415.000 websitebezoekers zijn de gegevens gehackt. Redlights, actief in Nederland en België, legt contact tussen sekswerkers en hun klanten. 

De hacker dreigt volgens Redlights de buitgemaakte gegevens te verkopen aan de hoogste bieder via het darkweb. Link Media, eigenaar van het seksplatform, raadt gedupeerden aan om hun login en wachtwoord te wijzigen. Het datalek is inmiddels gedicht.

Extra beveiligings-laag

Bezoekers die vanaf februari 2023 actief zijn, hoeven zich geen zorgen te maken. De site heeft toen een extra beveiligings-laag aangebracht. Die zorgt ervoor dat alle privégegevens en berichten extra zijn versleuteld en gecodeerd. 

Fake namen en dito e-mailadressen

Onder de 415.000 buitgemaakte accounts bevinden zich 128.000 actieve gebruikers: 87.000 bezoekers en 41.000 sekswerkers. De rest bestaat uit oude, inactieve accounts. Redlights wijst er op dat achter veel gebruikers fake namen en dito e-mailadressen schuilgaan. Dat maakt herkenbaarheid in het openbaar een stuk moeilijker. Voor zover bekend is er nog geen melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Redlights trekt boetekleed aan

Momenteel is in onderzoek welke nog onbekende hacker de diefstal op zijn geweten heeft. Redlights, trekt ondertussen het boetekleed aan en zegt het heel spijtig te vinden dat dit heeft kunnen gebeuren. De advocaat: “Wij verlenen onze volledige medewerking aan de politie. Daar werken we al langer mee samen om onze website te vrijwaren van malafide organisaties en individuen die criminele intenties hebben.”

Sekssites Hookers en Ashley Madison waren eerder de klos

RTL Nieuws meldt dat in 2019 in totaal 250.000 e-mailadressen van bezoekers van de prostitutiewebsite Hookers op straat kwamen te liggen. Uit onderzoek van de NOS bleek toen dat in elk geval 1 hacker de websitegegevens doorverkocht. Bij een grote hack in 2015 zijn de gegevens van bezoekers van vreemdgangers-site Ashley Madison buitgemaakt. Tussen de 37 miljoen klantgegevens zat ook informatie van honderden Nederlanders.

Bronnen: Het Nieuwsblad, Redlights, RTL Nieuws

Meer over: