Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Seksstandjes: 5 fijne posities op latere leeftijd

Seks op latere leeftijd kan beter zijn dan het ooit geweest is. Ook zorgt seks ervoor dat je langer gezond en vitaal blijft. Hoogste tijd om onder de lakens te duiken. Inspiratie nodig? Dit zijn de 5 beste seksstandjes voor senioren.

Tekst gaat verder onder de advertentie

1. Missionaris

De kans is groot dat je ook met deze sekspositie bent begonnen: de missionaris. Waarom dit standje erg populair is bij senioren? 2 redenen: dit standje is makkelijk uit te voeren - jullie liggen als het ware op elkaar. De een ligt op zijn/ haar rug, en de ander hier bovenop. Daarnaast is deze sekspositie erg intiem, omdat jij en je partner constant oogcontact hebben. Tot slot is dit standje ideaal als de vrouw mobiliteitsproblemen heeft omdat de man boven kan liggen en zo het tempo kan bepalen.

2. Op een stoel

Seks op een stoel is leuk op alle leeftijden, maar ook zeer geschikt voor senioren. Als je man bijvoorbeeld slecht ter been is kan hij gewoon blijven zitten. De vrouw kan op zijn schoot plaatsnemen en zo het ritme bepalen. Maak deze sekspositie zo intiem als je wilt: de vrouw kan met haar gezicht naar de man toe gaan zitten, of juist van de man af. De man heeft tijdens dit standje de vrijheid om de vrouw overal waar hij wil aan te raken.

3. Lepelen

Lepeltje lepeltje liggen ken je waarschijnlijk al. Maar ben je ook al bekend met de sekspositie lepelen? Dit standje is eenvoudig uit te voeren. Jullie gaan beide op je zij liggen, met de man achter. De man kan zo bij de vrouw naar binnen glijden en gebruikt zijn lichaam om het ritme te bepalen. Omdat je hiervoor niet intensief moet bewegen, is er volop aandacht voor de intimiteit en liefdevol lichaamscontact. Zo kan je optimaal van de seks genieten.

4. Kantelen

Deze sekspositie moet je ooit een keer geprobeerd hebben! Laat de vrouw op haar rug liggen met een kussen onder haar rug. Hierdoor wordt haar heup gekanteld, waardoor de man sneller de G-spot bereikt. Dit standje is ideaal voor ouderen omdat je op een makkelijke en snellere manier - zonder te veel inspanning - veel seksplezier beleeft.

5. Staand

Je kunt er niet omheen: je hebt het vaakst liggend seks gehad. Niet heel gek - maar tijd om deze sleur te doorbreken. Geef je seksleven een boost en probeer eens staand te vrijen. De vrouw leunt licht naar voren op een tafel. De man penetreert haar van achteren. Leuk om dit bij de wastafel te proberen, zodat je elkaar kunt aankijken. Ook is de kans groot dat de vrouw een orgasme krijgt, omdat de G-spot gestimuleerd wordt.

Als seks niet meer lukt

Wanneer je merkt dat bepaalde onderdelen van je seksleven minder plezier opleveren of teveel moeite kost, probeer dan een alternatief. Geslachtsgemeenschap is niet de enige manier om seks te hebben. Wanneer actieve seks niet meer goed lukt, kun je ook elkaar met de hand bevredigen, tegelijkertijd masturberen, of nog eens een ander standje proberen. Ook kun je experimenteren met het gebruik van een vibrator of ander speeltje voor genot. 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal