Ga naar de inhoud

Schoenen kopen: dit zijn de nieuwste trends 2022 én zo scoor je ze het voordeligst

In samenwerking met:

Ben je op zoek naar nieuwe schoenen? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel belichten we de schoenentrends van dit jaar. Als je toch schoenen gaat kopen, is het leuk om mee te gaan met de laatste trends. Pak je oude ballerina’s en mocassins maar uit de kast, want dit zijn de schoenentrends van 2022! 

Ook geven we tips om de beste aanbieding te vinden. Want té veel betalen, voor je favoriete paar schoenen, wilt natuurlijk niemand. 

5x schoenentrends 2022: schoenen kopen tips

1.    Comfortabele schoenen met speciale zolen

De situatie van de afgelopen jaren heeft ons laten beseffen dat comfortabele kleding en schoenen onmisbaar zijn. Voor mooie comfort schoenen is Skechers nog steeds één van de populaire merken. De materialen en technieken die Skechers gebruikt bieden jouw voeten de juiste comfort en balans. Veel modellen van dit hippe sneakermerk zijn voorzien van een memory foam binnenzool. Dit voelt heerlijk zacht aan, vormt zich naar je voet en vermindert de druk. Er zijn ook verschillende modellen met een Gel Infused zool. Deze schoen geeft je een verkoelend effect aan de voeten, werkt ventilerend en absorbeert schokken. 

Belangrijke eigenschappen van comfortabele schoenen:

  • Goede pasvorm; 
  • Antislip zool;
  • Pas hem met binnenzool of steunzool indien nodig;
  • Eenvoudige sluiting;
  • Waterafstotend materiaal. 

2. Natuurlijke kleuren 

Je ziet het ook al in de kledingtrends van 2022: natuurlijke kleuren zijn helemaal hip. Natuurlijke kleuren zijn de aardetinten die je overal in de natuur terugvindt, zoals bruin, ecru, taupe, gebroken wit, beige, maar ook rood en oranje tinten. Voor deze trend moet je dit jaar bij Ecco zijn: dit merk haalt haar inspiratie voor het ontwerp uit de natuur: kleuren, vormen, texturen en natuurlijke materialen. Hierbij komt de voet altijd op de eerste plaats – de functie bepaalt de vorm. Ecco staat bekend om zijn trendy, comfortabele schoenen. De schoenen nemen de vorm van je voet aan en zorgen ervoor dat je voeten op een natuurlijke manier bewegen. 

Schoenentrends2022

3.    De ballerina maakt zijn comeback 

Dames, goed nieuws! De ballerina’s zijn dit jaar weer helemaal terug van weggeweest. De oorsprong van ballerina’s dateren zelfs uit de Franse Revolutie, toen ze nog ‘pompes’ werden genoemd. Ballerina’s zijn comfortabele, platte damesschoenen, waarmee je je outfit dit jaar een chique franse uitstraling geeft. Leuk om te dragen met een jurkje, maar ook met een jeans of een stoere chino broek.

4.    Hippe sneakers die gezien mogen worden 

Sneakers van Nike raken nooit uit de mode. In tegendeel – ze worden zelfs elk jaar hipper. Als je een nieuw model koopt, loop je er elk jaar volgens de laatste trends bij. Vorig jaar zag je het al een beetje, maar grote zolen zijn modieus. Fijn, want als je binnenzolen of steunzolen draagt, moeten de schoenen vaak wat breder zijn. Nu grove schoenen in de mode zijn, valt dit helemaal niet op! Deze trend is voor zowel heren als voor dames.

5. Loafers en moccasins 

Voor zowel mannen als vrouwen mag deze comfortabele en toch hele stijlvolle schoenentrend dit jaar zeker niet ontbreken in de garderobe. De kans is groot dat je ze al in huis hebt liggen, want het gaat om loafers en mocassins. Dit zijn hippe, heerlijk zittende schoenen waar je zo in én uit stapt. Leuk feitje: deze schoenen zijn oorspronkelijk bedacht voor mannen, maar tegenwoordig zijn er meer vrouwen op te vinden.

Schoen kopen: hoe vind je de beste prijs voor schoenen?

Weet je wat voor schoenen je dit jaar wilt kopen? Dan is het tijd om te kijken naar een heel belangrijk aspect: de prijs. Het is alleen een hele opgave om er zeker van te zijn dat je de beste aanbieding te pakken hebt. Niemand wil urenlang struinen in de winkelstraat naar het voordeligste paar en bij een online zoektocht kun je na een tijdje geen beeldscherm meer zien. Gelukkig is hier een slimme oplossing op gevonden. De website www.schoenen.nl vergelijkt schoenen en prijzen van meer dan 100 online schoenenwinkels en laat direct de laagste prijs zien.

Schoenen kopen: modellen en prijzen vergelijken

Op www.schoenen.nl website vergelijk je de prijzen, maten en kleuren van de schoenen die je zoekt. Als je jouw ideale paar hebt gevonden, klik je door naar de shop van jouw keuze, waar je de bestelling voltooid. In de meeste gevallen heb je ze de volgende werkdag al in huis!

In samenwerking met:

Meer over: