Ga naar de inhoud

Dit zijn de grootste rommelmarkten die je in Nederland kunt bezoeken

Update:

Rommelmarkten zijn geweldig om unieke parels te scoren voor een fijne prijs. Het is ook heel duurzaam, want oude spullen krijgen een tweede leven én jij hoeft niets nieuws te kopen. Waar kun je op koopjesjacht en vind je nu de grootste rommelmarkten in Nederland?

We zetten onze favorieten op een rij en vertellen je hoe je met succes (ver)koopt op een rommelmarkt.

Kopen of verkopen?

Natuurlijk kun je een rommelmarkt bezoeken om daar lekker langs de kramen te slenteren en op zoek te gaan naar mooie spullen, maar je kunt ook zelf verkopen. Op de meeste rommelmarkten kun je een plaats of kraam huren waar je je eigen spullen verkoopt. Denk hierbij aan kleding, boeken, huisraad, speelgoed, meubels, cd’s of andere dingen die een tweede leven verdienen. Let er hierbij op dat je alleen spullen meeneemt die schoon, bruikbaar en/of makkelijk te repareren zijn.

Tips voor succesvol verkopen op een rommelmarkt

Heb je de zolder of schuur opgeruimd en wil je je spullen op een rommelmarkt verkopen? Dan is het verstandig om de volgende tips even door te lezen:

  1. Zorg dat je alle spullen van tevoren hebt schoongemaakt en dat alles compleet is, dan heb je een grotere kans om ze te verkopen.
  2. Lees de richtlijnen van de rommelmarkt die je bezoekt goed door. Welke spullen mogen er wel en niet verkocht worden? Wanneer moet je de spullen brengen en uitstallen? Kortom: ga goed voorbereid om pad om te voorkomen dat je wordt weggestuurd of artikelen niet mag stallen.
  3. Kijk ook of er eet- en drinkgelegenheden zijn of dat je beter zelf wat te eten meeneemt.
  4. Rommelmarkten zijn vaak buiten of in onverwarmde ruimtes: kleed je in de herfst en winter daarom warm aan (laagjes doen wonderen).
  5. De meeste mensen hebben nog weinig contant geld in huis, begin op tijd met verzamelen zodat je genoeg wisselgeld hebt voor het verkopen.
  6. Je kunt eventueel ook een pinapparaat huren: dit kan al vanaf 10 euro per dag bij verschillende aanbieders.
  7. Neem eventueel ook wat tasjes mee voor wanneer kopers die zelf niet bij hebben.

Tips voor succesvol kopen op een rommelmarkt

Ga jij liever op pad om zelf mooie dingen te scoren? Ook dan hebben we een aantal handige tips voor je:

  1. Neem genoeg kleingeld mee zodat je zoveel mogelijk contact kunt betalen. Particuliere verkopers hebben niet, zoals winkeliers, eindeloze voorraden wisselgeld liggen of een pinautomaat.
  2. Afdingen mag! Sterker nog, op een rommelmarkt wordt dat eigenlijk verwacht. Wees wel realistisch, de verkoper is daar natuurlijk ook om iets te verdienen. 
  3. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook. Soms weten verkopers ook de waarde niet van wat ze verkopen. Het is een kwestie van gokken wat het waard is én de juiste kennis in huis hebben.
Rommelmarkten-Nederland

De grootste rommelmarkten in Nederland

Heb je er al zin in? Dan hoef je alleen nog maar te beslissen naar welke rommelmarkt je toe gaat. Om het je makkelijk te maken, hebben we de grootste vlooienmarkten voor je op een rij gezet.

1. De IJ-Hallen in Amsterdam

IJ-Hallen is met ruim 800 kramen met stipt de grootste rommelmarkt in Nederland met een gevarieerd aanbod. Je kunt hier vooral veel kleding, sieraden en meubels vinden. Ook voor boeken, LP’s en woonaccessoires kun je hier prima terecht. Bovendien zijn er hier genoeg eet- en drinkgelegenheden. De kramen zijn voor iedereen te huur en daarom is er iedere keer weer een ander aanbod. Ben je te laat met reserveren dan worden er kramen aangeboden op ticketswap

2. Supervlooi in Leeuwarden

Deze grote overdekte vlooienmarkt in de WTC Expo in Leeuwarden heeft een groot aanbod aan leuke tweedehands spullen én attracties voor (klein)kinderen. Een uitje voor het hele gezin. De markt is ongeveer 1 keer per maand geopend. Dit zijn (onder voorbehoud) de data van najaar 2022:

  • 25 september
  • 30 oktober
  • 18 december
  • 26 december

Maar check voor de zekerheid altijd even de website van Supervlooi voor actuele data.

3. Snuffelmarkt in Den Bosch

In de Brabanthallen in Den Bosch kun je ook ongeveer 1 keer per maand om spullen te verkopen of te scoren. Van kostbare vintage, antiek tot tweedehands koopjes: er is voor iedereen wat wils op deze overdekte markt. De data van najaar 2022 zijn (onder voorbehoud):

  • 18 september
  • 16 oktober
  • 12 & 13 november
  • 26 december

Maar check voor de zekerheid altijd even de website voor actuele data.

4. Markten in de Jaarbeurs in Utrecht

In de Jaarbeurs in Utrecht zijn door het jaar heen verschillende markten te bezoeken. De Luikse Markt is bijvoorbeeld een rommelmarkt met zo’n 450 kramen, die vindt vaak begin zomer plaats. Op 12 en 13 november vindt de verzamelbeurs plaats, waar je terecht kunt voor alle spullen die je maar zou kunnen verzamelen. Van vintage meubels tot platen, en van postzegels tot (oude) games. De ruimte is opgedeeld in handige blokken zodat jij makkelijk kunt vinden waar je moet zijn voor jouw droomcollectie.

5. De Bazaar in Beverwijk

De Bazaar bestaat uit meer dan 70.000 vierkante meter aan multiculturele winkeltjes, outlets en kofferbakverkoop. Hier kun je dus de leukste spullen voor een prikkie vinden. Van kleding tot beautyproducten tot elektronica tot vintage vondsten. Ben je op zoek naar dat laatste, moet je op het snuffelplein zijn. Het snuffelplein is te vinden tussen Hal 31 en Hal 25. Ieder weekend staan hier tientallen kramen met vintage spullen en snuisterijen. Ook leuk: je kunt hier ieder weekend terecht, en toegang is gratis. 

Meer over: