Ga naar de inhoud

Sexy en elegante pumps voor dames met moeilijke voeten: 5 tips!

Update:
Hakken voor dames met moeilijke voeten

Als vrouw wil je er graag elegant en sexy uitzien. Met ‘moeilijke voeten’ is dat wel een uitdaging. Want hoe vind je bijvoorbeeld pumps die vrouwelijk en elegant zijn en tegelijkertijd comfortabel lopen? Gelukkig zijn die er wel en met deze 5 tips loop jij straks ook (comfortabel) op hakken.

Er zijn dames die de marathon op stiletto’s lopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. De meeste vrouwen houden het niet een avond lang vol op van die hoge pijlers, terwijl we dat best wel eens een keer willen. Al is het maar voor die ene speciale gelegenheid, zoals de bruiloft van 1 van je kinderen of zakelijke receptie.

1. Kies voor pumps met sleehak of brede hak

Smalle stiletto’s oefenen veel druk uit op je voeten, vooral bij langdurig dragen. Kies deze daarom niet. En al helemaal niet als je een beginnende hakkenloper bent. Kies daarvoor in de plaats voor pumps met een bredere hak, zoals sleehakken of blokhakken. Deze zijn – mits in de juiste trend – echt niet minder sexy.

Ze bieden wel veel meer stabiliteit en verdelen je gewicht gelijkmatiger over je voeten. Deze pump is de nummer 1 hoge hak voor dames met moeilijke(re) voeten. 

De hakken van Kate Middleton

Kate Middleton zien we vaak op elegante sleehakken die haar een chic en comfortabel gevoel geven. Het type hak is ideaal voor naar een bruiloft in een tuin of strand. Ze zakken niet weg, waardoor je je hakken de hele dag kan dragen.

Kate heeft voor het dragen van pumps ook een slimmer schoenentactiek gevonden om mee in het openbaar te verschijnen: Kate koopt dezelfde schoenen in meerdere maten. Zodat ze na een paar uurtjes een maatje groter aan kan doen.

2. Opteer voor pumps van hoogwaardige materialen

Pumps gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals zacht leer of suède, passen zich beter aan aan de vorm van je voeten en zorgen voor meer comfort. Vermijd synthetische materialen. Deze hakken knellen of veroorzaken irritatie. Je krijgt in pumps met natuurlijke materialen ook minder snel blaren.

Koningin Máxima staat bekend om haar voorkeur voor schoenen gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel comfort als stijl bieden.

De tekst gaat verder onder het bericht >>

3. Gebruik inlegzolen of voetkussentjes voor moeilijke voeten

Voor extra ondersteuning en comfort kan je inlegzolen of voetkussentjes toevoegen aan je pumps. Deze helpen bij het verminderen van drukpunten en het verbeteren van de pasvorm. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, variërend van gelkussentjes tot orthopedische inlegzolen, afhankelijk van je specifieke behoeften.

  • Met voetenkussentjes onder de bal van je voeten kun je ook af en toe wel een naaldhakje uitproberen.

4. Zorg voor voldoende ruimte voor de tenen

Kies pumps zo veel mogelijk met een ruime neus om te voorkomen dat je je tenen samenperst. Te smalle schoenen leiden tot pijnlijke knobbels en blaren. Zoek naar modellen met een wigvormige of ronde neus die voldoende ruimte bieden voor de tenen om natuurlijk te bewegen. Ook deze hakken in de juiste kleur en naar de laatste trends zijn stijlvol en vrouwelijk.

5. Loop je pumps eerst thuis goed in

Voordat je je nieuwe pumps draagt voor een lange periode, is het belangrijk om ze eerst in te lopen. Draag ze thuis een paar uur per dag om ze te laten wennen aan de vorm van je voeten. Zo kan je ook eventuele stijfheid wegnemen. Dit helpt om ongemak te voorkomen wanneer je ze voor langere tijd draagt.

Door deze tips te volgen en te experimenteren met verschillende hakken, geniet je met moeilijke voeten toch van comfortabele en elegante schoenen met een sexy uitstraling.

Draag je nooit pumps dan is elke schoen met hak een uitdaging. Bekijk deze video met motiverende tips >>

Voordat je straks spontaan wegstuift op je sexy en comfortabele pumps tot slot nog dit: onthoud altijd dat comfort de sleutel is, en dat je voeten ten alle tijden tevreden moet houden. En verzorg ze goed. Want alleen een gezonde en fris verzorgde voeten staat sexy in een hoge hak. Zó maak je je voeten lenteklaar!

Als je na onze tips alsnog vaak last krijgt van je pumps, dan geven we je hier nog een paar extra tips:

Gebruik blarenpleisters

Het kan gebeuren dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen, je toch een blaar krijgt bij het dragen van pumps. Neem daarom voor de zekerheid altijd blarenpleisters mee wanneer je je pumps draagt. Deze pleisters zijn snel aan te brengen en bieden direct verlichting bij pijnlijke plekken.

Stop sneakers in je tas als reservepaar

Als je het gevoel hebt dat je niet de hele dag of avond op je hakken kan lopen, is het handig om een extra paar schoenen mee te nemen. Kies voor platte schoenen zoals sneakers, ballerina’s of instappers met een platte hak. Zorg er wel voor dat dit extra paar schoenen goed past bij je outfit.

Profiteer van schoenenspanners

Vind je het lastig om in pumps te lopen? Schoenspanners zijn de oplossing. Deze zijn beschikbaar voor het oprekken van zowel de breedte als de lengte van de schoen. Als de pump te smal is, kies dan voor een schoenspanner die de breedte oprekt. Bij een pump die iets te klein is, kun je een schoenspanner gebruiken die wat extra ruimte creëert in de lengte. Houd er rekening mee dat de vorm van de schoenspanner niet exact overeenkomt met je voet. Je zult merken dat de schoenen nog wat moeten vormen naar je voet tijdens het dragen.

Meer over: