Ga naar de inhoud

Prinses Laurentien leest voor bij de start van de Nationale Voorleesdagen 2024

Update:
Nationale Voorleesdagen, prinses Laurentien leest voor

Prinses Laurentien leest 24 januari voor aan de kinderen van Stichting Kinderopvang Diemen, locatie Hakim. Dit doet ze tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2024. De prinses gaat voorlezen uit het prentenboek van het jaar ‘Help! Een verrassing!’.

Prinses Laurentien opent campagne ter bevordering van het lezen

In een hartverwarmend gebaar kiest Prinses Laurentien ervoor om tijdens de aftrap van de Nationale voorleesdagen het prentenboek ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos voor te lezen. Het boek is niet alleen geschreven maar ook geïllustreerd door Bos.

Prinses Laurentien las vorig jaar ook voor. De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot 3 februari

De campagne, gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet of slecht lezen, benadrukt de onmiskenbare voordelen van het lezen en wat de nadelen van laaggeletterd zijn inhoudt. Naast het plezier dat voorlezen met zich meebrengt, wijst de Nationale campagne op positieve effecten op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Nationale Voorleesdagen zijn een hele week, waardoor er voldoende tijd is voor ouders, grootouders, verzorgers en leerkrachten om het leesplezier bij kinderen te bevorderen.

Geef voorlezen de hoogste prioriteit

De Nationale Voorleesdagen sluiten aan op het streven om dagelijks 15 minuten voor te lezen in de klas of thuis. Kinderen genieten van de vreugde van boeken en ontwikkelen niet alleen een verbeterd taalgevoel, maar ook hun empathisch vermogen. Daarom blijft de boodschap onveranderd: geef voorlezen de hoogste prioriteit!

Door deze unieke gebeurtenis en het belang van voorlezen te benadrukken, draagt Prinses Laurentien bij aan de verspreiding van het plezier en het nut van lezen onder de jongste generaties.

Lees, net als prinses Laurentien, ook voor uit het prentenboek van Miriam Bos >>

Geen kinderen in de buurt om aan voor te lezen? Geeft niks. Duik lekker op de bank of in je luie stoel en lees aan jezelf voor. Dit zijn mooie boeken om aan jezelf cadeau te geven.

Bron: Rijksoverheid.

Meer over: