Ga naar de inhoud

Prins Bernhard zet zich in voor onderzoek naar lymfeklierkanker

Update:
Hollandse 100 prins Bernhard

De strijd tegen lymfeklierkanker heeft een impuls gekregen, dankzij de toewijding en inspanningen van prins Bernhard en zijn organisatie Lymph&Co. Gister is de Hollandse 100 gehouden, een evenement waar deelnemers zich inzetten door te schaatsen, fietsen en wandelen. Hierbij is meer dan 300.000 euro vergaard voor belangrijk onderzoek naar deze ernstige ziekte.

Het evenement trok niet alleen leden van de koninklijke familie. Ook ambassadeurs Marianne Timmer, Simon Keizer en Monique des Bouvrie waren van de partij. Er was een breed publiek aanwezig, wat de gemeenschappelijke inzet voor het goede doel natuurlijk extra onderstreept.

De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Koninklijke betrokkenheid

De Hollandse 100 bood een podium waar niet alleen de sportieve geest, maar ook de solidariteit met lymfeklierkankerpatiënten duidelijk naar voren kwam. Onder de 645 deelnemers bevonden zich ook prominente leden van de Nederlandse koninklijke familie, zoals prins Pieter-Christiaan, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Ook Bernhard’s vrouw, Annette, liet haar steun zien door deel te nemen. Hun inzet werpt een licht op een strijd die prins Bernhard van zeer dichtbij heeft ervaren.

Een persoonlijk gevecht

In 2013 kreeg prins Bernhard zelf de diagnose lymfeklierkanker, specifieker de non-Hodgkin variant. Deze persoonlijke ervaring heeft ongetwijfeld een diepe impact gehad en dient als een krachtige drijfveer achter zijn inspanningen om de ziekte te bestrijden. Lymfeklierkanker is een ernstige ziekte waar jaarlijks ongeveer 4000 mensen in Nederland mee gediagnosticeerd worden. Helaas overlijdt gemiddeld een kwart van deze patiënten. Het is daarom van cruciaal belang dat er voortdurend wordt gezocht naar betere behandelmethoden.

Bekijk hier de uitzending van Shownieuws waarin de aankondiging van de Hollandse 100 uitgebreid aan bod komt. De tekst gaat onder de video verder >>

Onderzoek naar verbetering van de behandeling

De opbrengst van de Hollandse 100 gaat dit jaar naar het onderzoeksteam van Floris Foijer van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dit team zet belangrijke stappen in de strijd tegen lymfeklierkanker met hun focus op het verbeteren van de behandeling van de ziekte. Momenteel onderzoeken zij de effecten van ontstekingsremmers als onderdeel van de behandeling. Dit kan een significante vooruitgang betekenen voor patiënten wereldwijd. De betrokkenheid van het onderzoeksteam bij het evenement toont de verbondenheid van de wetenschappelijke gemeenschap met het doel om deze ziekte te overwinnen.

De urgentie van onderzoek en steun

De succesvolle inzameling door prins Bernhard en alle betrokkenen bij de Hollandse 100 onderstreept de noodzaak en urgentie van voortdurend onderzoek naar lymfeklierkanker. Met elk jaar nieuwe patiënten en gezinnen die getroffen worden door deze ziekte, is de zoektocht naar effectievere behandelingen en uiteindelijk een genezing van cruciaal belang. Dit evenement en de bijdrage aan het onderzoek van het UMCG zijn belangrijke stappen in deze voortdurende strijd.

De collectieve inspanning en de substantiële opbrengst bieden een sprankje hoop en steun aan zij die getroffen zijn door deze ziekte. Evenals de wetenschappers die onvermoeibaar werken aan een toekomst waarin lymfeklierkanker geen levens meer eist.

Bron: Vorsten

Meer over: