Ga naar de inhoud

Prins Andrew loog: toch contact met pedofiel Jeffrey Epstein

Update:
Prins Andrew en Jeffrey Epstein contact

Het blijft onrustig in het Engelse koningshuis. Net nu de storm rondom Prins Harry en Meghan Markle een beetje is gaan liggen zijn er nu weer onthullingen rondom prins Andrew. De prins kwam onder vuur te liggen vanwege zijn contact met de Amerikaanse investeerder en veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein.

Prins Andrew zou na 2010 geen contact meer hebben gehad met Epstein, maar dit blijkt toch niet zo te zijn. Ondanks hun eerdere beweringen dat het contact zou zijn verbroken. Uit juridische documenten die in handen zijn van verschillende Britse media blijkt dat in 2013 een zakelijk etentje tussen Andrew en iemand anders werd opgezet door Epstein. Toen zou het al 3 jaar geleden zijn dat Andrew en Epstein, die voorheen goede vrienden waren, beweerden geen contact meer te hebben.

Epstein veroordeeld voor mensenhandel en seksueel misbruik

Op dat moment zat Epstein al 15 maanden in de gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij seksueel misbruik van minderjarige meisjes. In juli 2019 werd hij opnieuw gearresteerd op verdenking van mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Ongeveer 1 maand later werd hij dood aangetroffen in zijn cel.

Eerder schikking door koning Charles voor misbruik prins Andrew

Vorig jaar trof koning Charles een schikking met Virginia Giuffre, die beweerde dat zijn broer, prins Andrew, haar seksueel had misbruikt. Andrew heeft deze beschuldigingen altijd ontkend. In hetzelfde jaar werd Ghislaine Maxwell veroordeeld. Zij was een vertrouweling van Epstein en was betrokken bij het ronselen van zijn slachtoffers.

Er komt een topoverleg op Balmoral Castle, waar Charles momenteel verblijft. Om deze reden kon ook prins William niet aanwezig zijn bij de finale van het WK vrouwenvoetbal in Sidney.

Bekijk hier de BBC News documentaire met prins Andrew in Buckingham Palace >>

We schreven hier eerder over in Schandalen rond Britse prins Andrew weer in de schijnwerpers

Bronnen: RTL Nieuws, NOS, Telegraaf.

Meer over: