Ga naar de inhoud

Oogkleur veranderen: een riskante trend

Update:
Van oogkleur veranderen, schokkende trend

Heb je ooit een andere kleur ogen gewenst? Ondanks dat 80% van de wereldbevolking bruine ogen heeft, zoeken sommigen naar manieren om hun oogkleur permanent te wijzigen. Dit lijkt een aantrekkelijke optie voor wie droomt van blauwe, groene of grijze ogen. Er zijn daadwerkelijk ingrepen die dit mogelijk maken, maar pas op. Deze operaties brengen grote risico’s met zich mee.

Van bruine naar blauwe ogen in de VS

In Californië heeft dokter Gregg Homer een snelle en innovatieve techniek ontwikkeld genaamd Lumineyes, waarmee bruine ogen binnen 20 seconden blauw worden gemaakt. Echter, deze laseroperatie verwijdert permanent het bruine pigment uit de iris en het proces is onomkeerbaar.

Hoewel dokter Homer hoopt de techniek commercieel beschikbaar én geaccepteerd te maken in de VS, moeten geïnteresseerden zich bewust zijn van de risico’s en de aanzienlijke kosten van de operatie. Deze worden geschat op ongeveer 3.000 euro. Het is belangrijk om te overwegen dat, ondanks de aantrekkelijkheid van de mogelijkheid om van oogkleur te veranderen, deze procedure permanente gevolgen heeft en nog niet volledig getest is op lange termijn effecten. Terwijl de belofte van blauwe ogen verleidelijk kan zijn, is voorzichtigheid geboden voordat men zich aan zo’n ingrijpende ingreep onderwerpt.

De tekst gaat onder de video verder >>

@jcthecatalystv2 #stitch with @Ian Does it look natural? #selfimprovement #glowuptips #eyecontacts #contactslenses ♬ original sound – JCthecatalystV2

Waarschuwing van experts

Drs. Tjeerd de Faber, een gerespecteerde oogarts van het Oogziekenhuis Rotterdam, spreekt zich uit tegen deze procedures. De techniek om de kleur van de iris te veranderen is niet nieuw. Het is al jaren beschikbaar, maar de realiteit is dat het zeer risicovol is. Drs. de Faber is stellig: blijf ver weg van deze (buitenlandse) klinieken.

Het veranderen van je oogkleur zou een droom kunnen lijken, maar de mogelijke gevolgen voor je gezondheid zijn een nachtmerrie. Hij drukt iedereen op het hart om de natuurlijke schoonheid van hun ogen te waarderen, in plaats van onnodige risico’s te nemen.

Zo bijzonder zijn bruine ogen

Bekijk de video hieronder en kijk verder >>

Dat er vaker opvallende trends zijn, toonde wel de populariteit aan van het corrigeren van de vagina.

Zijn gekleurde contactlenzen ongevaarlijk?

Kleurlenzen zijn niet gevaarlijk maar vragen wel om een correct gebruik en goed onderhoud:

  • Ten eerste moeten ze worden voorgeschreven door een gekwalificeerde oogzorgprofessional, zoals een optometrist of een oogarts. Het dragen van contactlenzen zonder voorschrift kan leiden tot ernstige oogproblemen.
  • Daarnaast is het van essentieel belang om de lenzen correct te gebruiken, schoon te houden en te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant en de voorschriften van uw oogzorgspecialist. Onjuist gebruik kan irritatie, infecties en andere complicaties veroorzaken.
  • Het is ook belangrijk om te onthouden dat contactlenzen medische hulpmiddelen zijn en geen cosmetica. Ze moeten serieus worden genomen en met zorg worden behandeld.

Bron: telegraaf, AD
Beeldmateriaal: mediaphotos (Canva)

Meer over: