Ga naar de inhoud

ONS programma voor maart: 6 tv-series over oorlog en vrede

Update:
ONS programma maart
In samenwerking met: ONS tv

In maart zie je bij ONS weer de mooiste series, films en documentaires. De hele maand is het onder andere genieten van een documentaire over het Britse Koningshuis: ‘The Palace and The Press’, waarin je ziet hoe de gecompliceerde relatie tussen de Britse Koningshuis en de roddelpers ontstond en nog steeds voortduurt. En, deze 6 populaire tv-series gaan van start!

Klassiekers en educatieve documentaires bij ONS

Bij ONS zenden we de maand maart ook een aantal educatieve documentaires uit over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Volg bijvoorbeeld het verhaal van Winston Churchill in ‘Winston Churchill’s War’. Naast documentaires zijn er deze maand ook weer geweldige series, zoals de Nederlandse klassieker Ciske de Rat.

Benieuwd naar de rest van de hoogtepunten? Lees snel verder.

1. Documentaireserie: The Palace and the Press

‘The Palace and The Press’ vertelt het verhaal van de obsessie van de Britse (roddel)pers en streamingsdiensten zoals Netflix met het Brits koningshuis. Is deze inbreuk en bemoeienis met hun persoonlijke leven gerechtvaardigd of niet? Bekijk de serie en oordeel zelf.

  • Vanaf 4 maart iedere maandag om 21.00 uur, herhaling op zaterdag om 17.30 uur.

2. Miniserie: Ciske de Rat

De Nederlandse miniserie gebaseerd op de bekende roman van Piet Bakker vertelt het verhaal van de kleine Ciske, een jongen uit de Amsterdamse Jordaan. Ciske Vrijmoeth, een kwajongen met een hart van goud, woont samen met zijn moeder en wordt geconfronteerd met armoede, huiselijk geweld en verwaarlozing.

Ciske de Rat raakt verwikkeld in verschillende situaties, waarbij hij steeds weer zijn veerkracht en vastberadenheid laat zien, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

Deze miniserie is een mix van drama en humor met soms hartverscheurende momenten. Met in de hoofdrol Danny de Munk.

  • Vanaf 15 maart iedere vrijdag om 17.00 uur, herhaling op zondag om 21.00 uur.

3. Detective-serie: McCallum

‘Mc Callum’ gaat over de forensisch patholoog Ian McCallum die in het mortuarium van het St. Patrick’s Hospitaal in London werkt. Met zijn toegewijde team moet hij, ondanks bezuinigingen op het budget, de meest mysterieuze sterfgevallen zien te verklaren. McCallum redt geen levens, maar zoekt de ware doodsoorzaak uit.

John Hannah speelt de hoofdrol in deze spannende detective-serie.

  • Vanaf 26 februari iedere maandag om 22.00 uur, herhaling zaterdag om 15.00 uur.

4. Documentaire: Heavenly Gardens

Natuur- en tuinliefhebber Alexander Armstrong en tuinontwerpster Arit Anderson bezoeken in de documentaire ‘Heavenly Gardens’ 6 spectaculaire ‘hemelse’ tuinen in Groot-Brittannië. Deze staan symbool voor schoonheid, vreugde en hoop.

Van het bisschoppelijk paleis in Somerset en de abdij van Pluscarden in de Schotse Hooglanden tot de prachtige botanische tuinen van Cambridge University. Een echte aanrader voor de echte tuinier.

  • Donderdag 7 maart en donderdag 14 maart om 20.00 uur.

5. Documentaireserie: Winston Churchill’s War

De documentaireserie Winston Churchill’s War vertelt het verhaal van een man die door 1 bepalend moment in de geschiedenis een legende werd.

De Tweede Wereldoorlog maakte van Winston Churchill 1 van de grootste staatshoofden ooit, die hielp om Hitler en de nazi’s te verslaan en het Britse volk op de been hield tijdens de donkerste dagen van de oorlog. Wat bewoog deze man?

De serie neemt de kijker mee terug naar Churchill’s vroege leven, onderzoekt zijn toespraken en bekijkt zijn rol in de oorlog aan de hand van archiefmateriaal en interviews met experts.

  • Vanaf 11 maart iedere werkdag om 15.00 uur.

6. Nostalgische serie: Op Hoop van Zegen

Wanneer de oude vissersboot Op Hoop van Zegen na een zware storm toch nog veilig de haven bereikt, besluit de 15-jarige Barend zijn leven niet meer te riskeren voor een hongerloontje. Zijn moeder Knier probeert hem nog wel op andere gedachten te brengen, maar Barend heeft zijn besluit genomen. Hij gaat.

Dan keert Barend’s broer Geert terug in het dorp nadat hij is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij wil zo snel mogelijk weer naar zee, terwijl De Hoop nauwelijks nog zeewaardig is. Reder Bos wil Geert wel aan laten monsteren, op voorwaarde dat deze zijn broertje Barend meebrengt.

Met onder anderen Danny de Munk, Willleke van Ammelrooy, Kitty Courbois, Huub Stapel en Renée Soutendijk.

  • Vanaf 8 maart iedere vrijdag om 20.00 uur.

Hoe kan ik ONS ontvangen?

ONS is te ontvangen via de gebruikelijke aanbieders van digitale televisie in Nederland. Bij sommige providers is ONS in het basispakket opgenomen, bij anderen in een plus- of themapakket. Weten waar je deze televisiezender vindt bij jouw provider? Kijk in het overzicht.

In samenwerking met: ONS tv

Meer over: