Ga naar de inhoud

ONS programma voor mei in teken van oorlog en vrede

Update:
oorlog en vrede ONS programma in april
In samenwerking met: ONS

De maand mei staat jaarlijks in het teken van Oorlog en vrede door de jaren heen. Speciaal voor kijkers van ONS is dit jaar ook een speciaal programma samengesteld, met films en series over de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn de hoogtepunten van het programma:

De laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog – serie

In de serie ‘De laatste ooggetuigen‘ vertellen overlevenden van de Tweede Wereldoorlog hun persoonlijke en unieke verhaal over ervaringen in Nederland en Nederlands-Indië.

De gevolgen van de oorlog zijn nog tot op de dag van vandaag voelbaar en daarom is het belangrijk om deze verhalen te laten horen en te delen met elkaar. De serie is opgemaakt door Stichting Oorlogsverhalen. 

  • Iedere werkdag om 18.30 uur bij ONS.

In de schaduw van de overwinning – miniserie

In de miniserie ‘In de schaduw van de overwinning‘ volgen we de verhalen van Peter van Dijk en David Blumberg. 2 verzetshelden die elkaars wegen kruisen.

Waar Van Dijk kiest voor actie en geweld, daar kiest Blumberg voor list en bedrog. Van Dijk en Blumberg bereiken beiden hun doel. Maar tot welke prijs? Welke offers waren de juiste? Wie was de held en wie was de lafaard? 

Met de acteurs: Jeroen Krabbé, Ton Lutz, Rijk de Gooyer en Linda van Dyck.

  • Vanaf 17 mei iedere vrijdag om 20.00 uur bij ONS.

Mussolini ‘The Untold Story’ – miniserie

De miniserie Mussolini ‘The Untold Story’ is gebaseerd op de memoires van Vittorio Mussolini, de oudste zoon van de Italiaanse dictator Benito Mussolini.

Het verhaal begint in 1922 als Mussolini zijn macht steeds verder uitbreidt met hulp van zijn milities, de zwarte hemden. In 1938 doet Mussolini op een conferentie in München nog een poging om de vrede in de wereld te handhaven. Desondanks sluit hij zich kort daarna aan bij Hitler en sleept zijn land mee in de Tweede Wereldoorlog.

Met de acteurs: George C. Scott, Virginia Madsen, Mary Elizabeth Mastrantonio.

  • Vanaf 1 mei iedere woensdag om 21.00 uur bij ONS.

Oorlog en vrede films bij ONS

Het thema oorlog en vrede is ook de rode draad voor het filmaanbod in mei. ONS heeft de meest indrukwekkende en mooie klassiekers voor je klaar staan, waaronder:

The Brigde on the River Kwai

Britse oorlogsgevangenen krijgen tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Japanners als taak om een brug te bouwen in een jungle in Azië. Onder leiding van Colonel Nicholson behalen de gevangenen een morele overwinning op de Japanners door bij het bouwen alle touwtjes in handen te nemen. Wat ze echter niet weten is dat er een geallieerde missie gepland staat om de brug te vernietigen.

  • De acteurs zijn onder andere: William Holden, Alec Guinness en Sessue Hayakawa.
  • Deze film is bij ONS te zien op zaterdag 4 mei om 21.00 uur.

Choosen

Sonson (Harvey Keitel) is een Hongaarse burger en bescheiden advocaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn moed verandert echter in de loop van de oorlog als hij zonder het te weten de leider wordt van het verzet. Al snel ontdekt hij de held die in hem schuilt als hij het opneemt tegen de Nazi’s.
Met de acteurs: Luke Mably, Ana Ularu en Harvey Keitel.

  • Deze film is bij ONS te zien op 22 mei om 21.00 uur.

Nog meer programma’s bij ONS in mei

  • Seizoen 5 van The Love Boat is te zien vanaf 2 mei om 19.00 uur.
  • Fantasy Island is te zien vanaf 6 mei, iedere maandag om 23.00 uur.
  • Seizoen 4 van La Piovra. Vanaf 10 mei te zien om 21.00 uur.
  • Outback Car Hunters. Vanaf 14 mei te zien om 22.30 uur.
  • Ons Nostalgisch Uur: Oorlog en Bevrijding, 4 mei om 00.00 uur
  • Rijk Verleden: De Vlag, 4 mei om 19.45 uur.
  • Ons Nostalgisch Uur: Vrede, 5 mei om 00.00 uur.

Hoe kan ik ONS ontvangen en kijken?

ONS is te ontvangen via de gebruikelijke aanbieders van digitale televisie in Nederland. Bij sommige providers is ONS in het basispakket opgenomen, bij anderen in een plus- of themapakket.

Weten waar je deze televisiezender vindt bij jouw provider? Kijk in het overzicht.

In samenwerking met: ONS

Meer over: