Draai voor klassieke weergave

Dit zijn de voordelen van online winkelen

Online winkelen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Niet voor niets maakt 88 procent van de Nederlanders dagelijks gebruik van het internet. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van online winkelen ten opzichte van fysiek winkelen? We zetten de 5 grootste voordelen op een rijtje.

1. Online heb je geen drukte

Online heb je geen overvolle winkels, gegraai in rekken en lange rijen voor de kassa’s en paskamers. Je kunt urenlang op je gemak door websites scrollen op zoek naar de artikelen die je nodig hebt. Het enige waar je mee te maken kunt krijgen, is een drukbezochte webwinkel, waardoor de website trager reageert of er even uit ligt. Maar dat komt zelden voor.

2. Online winkelen is veilig

Tegenwoordig is online winkelen vrijwel net zo veilig als fysiek winkelen. Er zijn een heleboel betrouwbare betaalmethoden. En als er iets niet goed is, kun je het net als in de winkel gewoon terugbrengen. Hoe dat werkt? Bij de meeste pakketjes wordt een retourformulier en een retourlabel meegezonden, of je kunt deze zelf uitprinten. Op het formulier geef je aan wat je wilt terugsturen en om welke reden. Het retourlabel met het adres plak je op de doos en die geef je af bij een pakketservice zoals PostNL.

3. Minder snel een impulsaankoop

In de winkel kan het voorkomen dat je een impulsaankoop doet. Bijvoorbeeld omdat je je bijna verplicht voelt iets aan te schaffen door een overijverige verkoopster. “Hoe geweldig staat die tas daarbij? Ik zou er niet over na hoeven denken. Het is nu in de uitverkoop.” Online hoef je daar minder bang voor te zijn. Je kunt namelijk prijzen vergelijken met andere websites en je inschrijven voor nieuwsbrieven om als eerste op de hoogte te zijn van aanbiedingen.

4. Online winkelen vanuit huis

Online winkelen kan waar en wanneer je maar wilt, dus ook vanuit huis. Natuurlijk is het gezellig om een dagje te slenteren door de stad. Maar om pijnlijke voeten en het gesjouw met volle tassen te voorkomen, kun je het net zo goed op je gemak doen met een goede kop koffie. Of zelfs met een vriendin. In plaats van dat jullie in de stad afspreken, nodig je haar uit om bij jou thuis te komen winkelen aan de keukentafel met bijvoorbeeld ene lekkere lunch. Scheelt waarschijnlijk een hoop spierpijn en extra uitgaven.

5. Beschikbare productinformatie

In de winkel kun je een verkoopster om informatie vragen, maar online kun je het zelf in een handomdraai vinden. Van welke stoffen een kledingstuk is gemaakt, hoeveel jaar je garantie hebt op die nieuwe wasmachine of welke kussens geschikt zijn door een loungebank. Waar je ook naar op zoek bent, alle productinformatie is online beschikbaar.

Ben je overtuigd om online te winkelen? Dit is waar je op moet letten bij een online uitverkoop en zo doe je online boodschappen.

Auteur: Anouk Bruel