Ga naar de inhoud

Oplichting met huilende Mariabeelden aanleiding tot nieuwe richtlijnen Vaticaan

Update:
Nieuwe regels voor huilende Mariabeelden

Op vrijdag 17 mei zet het Vaticaan een belangrijke stap in het begeleiden van gelovigen te midden van een tijd van toenemende rapportages over Maria-verschijningen wereldwijd. Met de publicatie van een document gericht aan bisschoppen, biedt het Vaticaan concrete richtlijnen om de fenomenen van Maria-verschijningen uniform en zorgvuldig te evalueren.

Deze stap komt op een cruciaal moment van groeiende nieuwsgierigheid en interesse in mystieke gebeurtenissen, waarbij gelovigen en sceptici beide op zoek zijn naar helderheid en leiding.

Wat houdt het document in?

Het document, uitgebracht door het Vaticaan, biedt bisschoppen specifieke handvatten om te navigeren door de complexe en vaak verwarrende wereld van Maria-verschijningen. Met een focus op uniformiteit en zorgvuldigheid, begeleidt het document bisschoppen bij het evalueren van de geloofwaardigheid en het spirituele belang van deze verschijningen.

Dit initiatief is bedoeld om eenheid en consistentie te bevorderen in de reacties van de Kerk op dergelijke fenomenen, terwijl het tegelijkertijd gelovigen voorziet van een solide kader voor spirituele reflectie en geloofsovertuiging.

De rol van Gisella Cardia

Gisella Cardia, een mysterieuze figuur die bekend staat als het “instrument van God,” heeft zowel toegewijde volgelingen als de aandacht van het Vaticaan getrokken met haar vermeende bovennatuurlijke vermogens.

Elke derde dag van de maand verzamelt ze honderden trouwe katholieken aan de rand van het Meer van Bracciano in Rome, bewerend dat haar standbeeld van de Maagd Maria bloed huilt en culinaire wonderen verricht. Ondanks het verbod van de Kerk zijn haar maandelijkse ceremonies een spektakel van geloof en controverse geworden.

Voormalig Maria Giuseppe Scarpulla, Gisella Cardia kwam naar voren als een spiritueel leider, die invloed uitoefende via haar vermeende banden met het goddelijke. Met een beeldje van de Madonna boeit ze gelovigen die getuige zijn van bloedtranen en miraculeuze voedselvermenigvuldiging, een spektakel dat doet denken aan bijbelse verhalen. Ondanks juridische problemen blijven haar volgelingen standvastig, overtuigd van haar goddelijke mandaat.

Paus Franciscus waarschuwt voor oplichting met huilende Mariabeelden

De tekst gaat verder onder de video >>

Interventie van het Vaticaan

Naarmate de populariteit van Cardia toenam, greep de Kerk in en startte onderzoeken naar haar claims. Bisschop Marco Salvi, met goedkeuring van het Vaticaan, stelde een commissie van experts samen om de vermeende wonderen te evalueren. Hun oordeel, aangekondigd op televisieprogramma’s, weerlegde de bovennatuurlijke aard van Cardia’s verschijningen, waardoor haar kerkelijke legitimiteit werd betwist en haar ceremonies werden verboden.

Trouw verzet

Ondanks het decreet van de Kerk blijven de volgelingen van Cardia onverminderd trouw, bijeenkomend voor haar geplande ceremonies, zelfs in het gezicht van dreigementen van excommunicatie. Hun onwankelbare steun onderstreept de diepgaande impact van geloof, die institutioneel scepticisme overstijgt. Voor hen vertegenwoordigt Cardia een weg naar het goddelijke, ongeacht officiële veroordeling.

Controverse en kritiek

Terwijl sommigen de mystiek van Cardia omarmen, veroordelen anderen haar als een oplichter die geloof uitbuit voor persoonlijk gewin. Sceptici wijzen op haar criminele verleden, inclusief veroordelingen voor fraude en faillissement, wat vragen oproept over haar integriteit en motieven.

Slachtoffers zoals Luigi Avella, die aanzienlijke bedragen toevertrouwden in de hoop op goddelijke interventie, benadrukken de menselijke kosten van misplaatst geloof.

De toekomst van Gisella Cardia

Terwijl de Kerk en haar critici haar legitimiteit uitdagen, staat Cardia voor een cruciaal moment in haar spirituele reis. Ondanks oproepen tot dialoog en verzoening suggereert haar weerstand een voortdurende impasse met kerkelijke autoriteiten. Met elke ceremonie verdiept het raadsel van Gisella Cardia, waarbij zowel verering als scepsis worden uitgenodigd.

Conclusie over huilende Mariabeelden

Het verhaal van Gisella Cardia overstijgt het louter spektakel en raakt aan diepgaande vragen over geloof, autoriteit en menselijke kwetsbaarheid. Of ze nu wordt vereerd als een goddelijke conduit of afgedaan als een oplichter.

Haar verhaal belicht de complexe wisselwerking tussen geloof, scepsis en de zoektocht naar betekenis in een onzekere wereld. Terwijl haar saga zich ontvouwt, blijft het mysterie van Gisella Cardia zowel gelovigen als sceptici boeien en uitdagen.

Trouwe volgers willen nog meer geld doneren als steun

De tekst gaat verder onder het bericht >>

Nieuwe regels voor huilende Mariabeelden

De nieuwe regels zijn om snel en veilig Madonna’s die huilen of bloeden te certificeren. Na Trevignano komt het Vaticaan in actie.

Bron: telegraaf

Meer over: