Ga naar de inhoud

Oud-Ajacied Tijjani Babangida betrokken bij ongeluk, broer overleden

Update:
Tijjani Babangida

Op de snelweg van Kaduna naar Zaria in Nigeria is oud-Ajacied Tijjani Babangida betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Samen met zijn vrouw en een dienstmeisje zijn ze naar het ziekenhuis gebracht.

De 50-jarige ex-voetballer is zwaargewond maar bij bewustzijn, bevestigt de Nigeriaanse voetbalbond. Zijn vrouw is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn 47-jarige broer Ibrahim overleefde het ongeluk niet. Wat er exact is gebeurd is nog niet duidelijk.

De tekst gaat onder de video verder >>

Een glansrijke carrière

Tijjani Babangida, bekend om zijn snelheid op het veld, vierde grote successen in Nederland. Hij werd in 1998 met Ajax landskampioen en wist datzelfde jaar ook de KNVB-beker te winnen. Het jaar daarop sleepte ‘Baba’ opnieuw de nationale beker in de wacht. Naast Ajax droeg Babangida ook de shirts van Roda JC, Vitesse en VVV-Venlo. Internationaal liet hij zijn sporen na door met Nigeria goud te winnen op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 en nam hij deel aan de WK’s van 1998 en 2002.

De tekst gaat onder de X-berichten verder >>

Voetbaldromen in Nederland

De voetbalreis van Babangida naar Nederland werd gevolgd door zijn jongere broer Ibrahim Babangida. Tussen 1997 en 2002 speelde Ibrahim voor FC Volendam waar hij, ondanks zijn snelheid, in ruim 50 wedstrijden 7 doelpunten maakte. Hoewel hij misschien niet hetzelfde niveau van succes bereikte als zijn oudere broer, liet hij toch een onuitwisbare indruk achter in het Nederlandse voetbal. Hij werd slechts 47 jaar. Ook onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Bron NHnieuws/Voetbal International. Foto: Matthew Ashton – EMPICS/Getty Images 

Meer over: