Ga naar de inhoud

Nederland ontdekken: 10x bijzonder op pad vervoersmiddelen

Update:
GrijsopReis bijzonder op pad vervoersmiddelen
In samenwerking met: Grijsopreis

Nederland is prachtig, ontdekken we elke keer weer. Iedere provincie heeft zoveel hoogtepunten en bezienswaardigheden, dat we eigenlijk helemaal niet de grens over hoeven. En wat is leuker dan om Nederland te ontdekken op een andere wijze in bijzondere vervoersmiddelen? We geven je 10 ideeën om de leukste plekjes van ons land te bezoeken met een unieke manier van vervoer. 

10 bijzondere vervoersmiddelen voor een dagje uit

#1 Blotevoetenwandeling 

Op het strand kun je heerlijk met blote voeten lopen. Maar dat is niet de enige plek waar je blootvoets kunt genieten van de natuur. Want in heel het land zijn er tegenwoordig blotevoetenpaden. De mooiste paden liggen midden in de meest prachtige natuurgebieden. Zo kun je een blotevoetenwandeling maken in de Schoorlse Duinen. Daar vind je de hoogste duinen van ons land. 

#2 Nordic Walking tour

Als je al eens in Scandinavië bent geweest, heb je ongetwijfeld veel nordic walkers gezien. Want die manier van wandelen is daar razend populair. Met speciale wandelstokken worden de arm- en rompspieren geactiveerd. Daarnaast is er minder belasting op de knieën. Nordic Walking kun je in principe overal doen waar wandelpaden zijn. Maar er zijn verspreid over het hele land ook speciale nordic walking tours. 

#3 Kanotocht in de Weerribben

Het natuurgebied de Weerribben in Overijssel is een uniek laagveen moerasgebied. De mooiste manier om de schoonheid van de Weerribben te ontdekken is via een kanotocht. Al peddelend vaar je door het laagveen heen. Er zijn diverse kanoroutes, zoals de Kalenbergroute van 8 kilometer. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid het gebied verkennen. En na afloop is een bezoek aan het nabijgelegen Giethoorn een mooie afsluiting. 

#4 Suppen op het Blauwe Meer 

In de afgelopen jaren is suppen ongekend populair geworden. Staand op een soort surfplank peddel je door het water. En omdat er overal in Nederland rivieren, plassen en meren zijn, kun je overal terecht om te suppen. Een unieke plek is het Blauwe Meer in Drenthe. Een speciaal mineraal in de bodem geeft het water een magische, diepblauwe kleur. Dat maakt het suppen in het Blauwe Meer nog unieker. 

#5 Riksjatour rondom Lochem 

In Indonesië is dit een veelgebruikte fietstaxi. Een pezig mannetje trapt zich helemaal rot om de toeristen te vervoeren. In Nederland is een riksjatour ideaal als je zelf niet meer zo mobiel bent. Een ervaren bestuurder laat je de mooiste plekjes zien in het buitengebied van Lochem. Karakteristieke boerderijen, landhuizen en kastelen trekken zo aan je voorbij in de Achterhoek. 

Nog meer bijzondere vervoersmiddelen

#6 Met de TukTuk door het Groene Hart

In Azië zijn de TukTuks hét openbaar vervoermiddel. Gelukkig zijn de TukTuks in Nederland milieuvriendelijker, want die zijn elektrisch. Zo kun je op een unieke manier het Groene Hart ontdekken met historische steden en ongerepte natuurgebieden. 

#7 Solextocht door Waterland 

Trek je lange leren jas maar aan en zet je pothelm op, want dat hoort erbij als je een Solex tour maakt. Deze ouderwetse bromfiets is nu vooral het vervoermiddel voor nostalgische rondritten. Bijvoorbeeld door het Waterland met de pittoreske dorpen Broek in Waterland, Monnickendam, Zaanse Schans en Volendam. 

#8 Kickbiketocht rondom Delft 

Deze moderne step is het ideale vervoermiddel om het Westland en de historische stad Delft te ontdekken. De kickbikes zijn elektrisch, dus de inspanning is minimaal. Maar de beleving is juist maximaal. Want Delft heeft tal van bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Kerk, de Beestenmarkt en het museum Prinsenhof. 

#9 Rondvaart Rotterdam

Vanaf het water ziet Rotterdam er nog imponerender uit. De skyline met de torenhoge moderne gebouwen en natuurlijk de havens zie je vanaf het water het beste. De enorme bedrijvigheid in de havens en de glinsterende gebouwen langs de kade zorgen voor een onvergetelijke ervaring. 

#10 Deux Chevaux tour in Brabant

Rijdend in “het lelijke eendje” en zo de mooiste stukjes van Brabant zien. Dat kan met een Deux Chevaux tour in het Brabantse land. Toerend over kronkelende wegen langs de Maas verbaas je je iedere keer weer hoe mooi Nederland toch is. En ben je meer fan van een oude Volkswagen Kever? Ook hiermee kun je rondritten maken. 

Reisinspiratie

Wil je nog meer reistips? De website grijsopreis.nl informeert en inspireert actieve 50- plussers die veel van de wereld willen zien. Van uitjes in Nederland tot de mooiste stedentrips in het buitenland.

Grijsopreis op Instagram

In samenwerking met: Grijsopreis

Meer over: