Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

De mooiste treinreizen in Europa

In samenwerking met:

Er is niets romantischer dan een treinreis in een vreemd land. De trein voert je door het ene indrukwekkende landschap na het andere. Het enige wat je als toeschouwer daarbij hoort, is het ononderbroken, ritmische geluid van de wagons. Je geniet van heerlijk eten en slaapt comfortabel. Dit zijn 7 prachtige treinreizen in Europa voor op je bucketlist! 

1. Van het Noorse Bergen naar hoofdstad Oslo

Velen vinden de treinreis van Bergen naar Oslo en vice versa een van de mooiste treinreizen van Europa. De trein klimt ruim 1200 meter vanaf zeeniveau. Daarbij passeer je charmante dorpjes, grote bosgebieden, immense fjorden, blauwe meren, rivieren en indrukwekkende watervallen. Je kunt deze treinreis het hele jaar door maken.

2. Mittenwaldbahn

De Mittenwaldbahn, in de volksmond Karwendelbahn genoemd, is een spoorlijn in de Oostenrijkse en Duitse Alpen. De noord-zuid route begint in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Daarna slingert de spoorbaan door het Mittenwald voordat het een indrukwekkende afdaling maakt naar Innsbruck langs het steile Inn-dal.

3. Bernina Express door Zwitserland

De Bernina Express rijdt van Zwitserland’s oudste stad Chur via St Moritz naar het Italiaanse Tirano. Deze hoogst gelegen treinroute in de Alpen voert door adembenemende, alpine landschappen. En over de “Rhätische Bahn”: een architectonisch hoogstandje en UNESCO-werelderfgoed.

4. De “Hogwarts Express” door Schotland

Ontdek de schoonheid van Schotland op een van 's werelds beroemdste treinreizen: de Jacobite stoomtrein, bekend van de Harry Potter-films. Tijdens de treinreis door de Schotse Hooglanden kom je langs enkele beroemde Harry Potter-filmlocaties. Zoals het uiterst iconische Glenfinnan Viaduct.

5. De Cinque Terre Express in de Italiaanse Rivièra 

De 5 bijzonder pittoreske dorpjes van de Cinque Terre, vormen het kroonjuweel van de Ligurische kust van Italië. Omdat de dorpen gebouwd zijn tegen of boven op de steile kliffen, kun je er niet met de auto komen. Maar wel met de trein! Tussen de vele tunnels door heb je ongekend mooie uitzichten op de Middellandse Zee.

6. Glacier Express in Zwitserland 

De Glacier Express trein is de beroemdste trein en “langzaamste sneltrein” ter wereld. De trein doorkruist de Zwitserse Alpen en biedt de passagiers een van de mooist denkbare landschappen. De reis voert door adembenemende berglandschappen, diepe kloven, pittoreske valleien, 91 tunnels en over 291 indrukwekkende bruggen. 

7. Transcantabrico van San Sebastian naar Santiago de Compostela

Aan boord gaan van de Spaanse "Transcantábrico Gran Lujo" is als teruggaan in de tijd. Namelijk naar begin vorige eeuw toen de luxe salons van deze trein voor het eerst over het spoor rolden. De uiterst comfortabele treinreis van San Sebastian naar Santiago de Compostela duurt ruim een week. Toch wil je hem na afloop nog eens maken.  

Fantastische treinreizen buiten Europa

Al eerder prachtige treinreizen door Europa gemaakt, en smaakten deze naar meer? Ook buiten Europa kun je de mooiste reizen met het ijzeren paard maken. Wat dacht je van de Rocky Mountaineer door de prachtige, uitgestrekte natuur van Canada? Of de ultra-luxe Maharajas’ Express in India? Het zijn maar enkele van vele ongekend mooie voorbeelden waarbij je de wereld verkent vanuit een comfortabel coupé. 

Wegdromen over meer bestemmingen?

Bezoek dan eens grijsopreis.nl, de meest uitgebreide en informatieve website voor de zilveren generatie die van reizen houdt. Zin in een dagtrip in Nederland, mooie wandeling, heerlijke stedentrip of een verre reis? Op grijsopreis.nl vind je de beste reistips.

In samenwerking met: