Ga naar de inhoud

De lelijkste hond van Nederland: waar staat zijn/haar mand(je)?

Update:
Lelijkste hond van de Wereld Nederland

Scooter heeft de titel veroverd van lelijkste hond ter wereld tijdens een internationale wedstrijd in Californië. De 7-jarige Chinese naakthond met zijn witte strobos, naakte lichaam, scheef hangende tong en kromme poten blies alle concurrenten van hun troon.

Wie is straks de lelijkste hond van Nederland? Lees verder.

Hoe ziet de lelijkste hond van de wereld eruit? 

De lelijkste hond ter wereld wedstrijd is gewoon een heel grappig – en voor hondenliefhebbers vooral een aandoenlijk – evenement, dat traditiegetrouw in de 4e week van juni wordt gehouden in de stad Petaluma (USA). De populaire wedstrijd wordt sinds de jaren 70 gehouden en trok ook dit jaar weer duizenden hondenliefhebbers. “Voor de jury moet het dit jaar niet zo moeilijk zijn geweest”, was de eerste gedachte die in ons opkwam, toen we Scooter zagen, “want wat is dat hondje lelijk zeg!”.

Bekijk hieronder de video met de laatste 3 finalisten, waaronder Scooter. >>

Enkele andere winnaars door de jaren heen zijn:

  • Mugly (2005): Mugly was een Chinese gekuifde naakthond die in 2012 uitgeroepen werd tot de lelijkste hond ter wereld. Hij had een opvallend gerimpeld gezicht en een uitstekende tong. Ondanks zijn uiterlijk was hij erg geliefd bij zijn eigenaren.
  • Quasimodo (2013): Quasimodo was een pitbull met een afwijkende ruggengraat, waardoor zijn rug naar beneden hing. Dit gaf hem een ongewone en ‘lelijke’ uitstraling. Hoewel hij er anders uitzag, was Quasimodo een vriendelijke en speelse hond.
  • SweePee Rambo (2016): SweePee Rambo was een kleine Chihuahua-Chinese gekuifde naakthond mix. Ze had een ongelijkmatige vacht, ontbrekende tanden en een uitstekende tong. Haar eigenaar vond haar unieke uiterlijk juist prachtig.

De lelijkste hond van Nederland 2023 verkiezing

Schoonheid is uiteindelijk subjectief. Het is dan ook niet een wedstrijd die bedoelt is om ‘lelijke’ honden belachelijk te maken. Het evenement roept juist op om alle huisdieren te koesteren, ook de kromme, zieke lelijke verdienen onze liefdevolle verzorging.

In Nederland is onlangs ook de zoektocht naar ‘De Lelijkste hond van Nederland 2023’ gestart. Deze vindt voor het eerst plaats en wordt verzorgd door Motherpuppers Studio. Als beloning ontvangt de winnaar een gratis fotosessie in hun studio, een gouden beker, een snackpakket ter waarde van 75 euro  en uiteraard de titel:

Lelijkste hond van Nederland 2023

Schrijf je lelijke hond in

Woont de lelijkste hond bij jou in huis? Staat zijn of haar mandje of ligt haar hondenkussen bij jou in de woonkamer? Geef je hond dan vóór 25 september gratis op, door het aanmeldingsformulier in te vullen op de website van Motherpuppers. Vermeld waarom jouw hond de titel ‘Lelijkste Hond van Nederland’ verdient. Een jury maakt op Dierendag (4 oktober) bekend wie de winnaar is.

Bron: NOS, AD, Motherpuppers Studio.

Meer over: