Ga naar de inhoud

Le Garage in Amsterdam sluit de deuren

Update:
Le Garage gesloten

Reserveren lukt niet meer. Wie de website van Le Garage bezoekt vindt er de trieste mededeling dat het luxe restaurant er definitief mee is gestopt.

Het restaurant laat daar weten dat het uiteindelijk de coronapandemie toch niet heeft overleefd, ondanks extra inzet.

Afscheid van het ‘kindje’ van Joop Braakhekke

In 1990 opende de markante tv-kok en sterrenchef Joop Braakhekke de deuren van het luxe restaurant Le Garage in Amsterdam. Braakhekke overleed in 2016 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Nu moeten we ook afscheid nemen van zijn ‘kindje’.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Le Garage veroverde vele harten

Met een meesterlijke mix van culinaire creativiteit en gastvrije sfeer, veroverde Le Garage al snel de harten. Van verrukkelijke gerechten tot een unieke presentatie, elke maaltijd was een kunstwerk op zich. Het was een groot succes waar vrijwel heel bekend Nederland aan tafel schoof. Het was er 33 jaar lang ‘zien en gezien worden’.

Ontdek 6 redenen waarom het absoluut een culinaire schat was:

  1. Chef-Kok Joop Braakhekke’s meesterwerk: Le Garage, gesticht door de befaamde Nederlandse chef-kok Joop Braakhekke, was een culinaire schat. De chef, zowel een culinair genie als een televisiepersoonlijkheid, creëerde een onvergetelijke eetbestemming.
  2. Unieke samensmelting van smaken: Le Garage liet de klassieke Franse keuken versmelten met moderne flair, waardoor gerechten ontstonden die zowel vertrouwd als vernieuwend waren. Deze innovatieve culinaire aanpak maakte het restaurant tot een geliefde plek.
  3. Historische pracht in Art Nouveau: gevestigd in een historisch pand, omarmde Le Garage het tijdloze Art Nouveau-design. Elk detail in het interieur versterkte de sfeer, waardoor gasten zich ondergedompeld voelden in een visueel meesterwerk.
  4. Trekpleister voor beroemdheden: de reputatie van Le Garage reikte ver en trok zowel nationale als internationale beroemdheden aan, van de entertainmentindustrie tot zakenmagnaten, die allen werden aangetrokken door de verfijnde ambiance en de verrukkelijke gerechten.
  5. Beleving met live muziek: Een opmerkelijk element van Le Garage was de aanwezigheid van live muziek tijdens diners. Deze muzikale noot voegde een extra laag van genot toe aan de algehele ervaring.
  6. Culinaire kunst en cultuur: Le Garage was niet alleen een restaurant, maar ook een culturele ontmoetingsplaats. Het organiseerde evenementen, wijnproeverijen en meer, waardoor gasten een diepere betrokkenheid konden ervaren.

Beroemdheden die Le Garage bezochten

Om er maar een paar te noemen: Sting, Sylvester Stallone, Barbra Streisand, Lionel Richie en Goldie Hawn. Van Nederlandse bodem zag je er wekelijks: Johan Cruijf, Marco van Basten, Guus Hiddink, Estelle Cruijff, Sylvie Meijs. (Ex-)advocaten: Theo Hiddema en Bram Moszkowicz. Schrijvers en kunstenaars: Jan Cremer en uiteraard de Herenclub.

Zo’n beetje elke soapster en jet-setter van Nederland liep er de deur plat. Modekoning Frans Molenaar, komiek André van Duin, politicus Hans Wiegel, zanger Gerard Joling, visagist Leco van Zadelhoff, sterrenkok Robert Kranenborg, ondergoedkoningin Marlies Dekkers en ontwerpster Judith Osborn. Dé plek om bn’ers op de foto te zetten. Regelmatig werden de tafels ook door de pers zelf gereserveerd.

Kort maar krachtig

Het is helaas het einde van een bijzonder en smakelijk tijdperk. Tot slot bedankt het restaurant op Instagram haar klanten met een kort maar krachtig ‘Merci’.

Meer over: