Ga naar de inhoud

Koopkracht stijgt: broekriem kan gaatje losser

Update:
Koopkracht stijgt

Als we de nieuwe cijfers van van kredietbeoordelaar S&P Global Ratings moeten geloven, kan de broekriem volgend jaar weer een gaatje losser. We krijgen meer te besteden omdat de economie aantrekt. De koopkracht stijgt.

S&P Globaal gaat uit van een koopkracht stijging van 1,8 procent, naarmate de inflatie afneemt.

Laagste werkloosheid in de eurozone

De inflatie neemt af van 4,9 procent in 2023 tot 2 procent in 2026. De werkloosheid zal met 3,7 procent in de jaren 2023-2026 tot de laagste in de eurozone behoren.

Rijk, open, veelzijdig en veerkrachtig land

Nederland is de 5e economie van de Europese Unie. Het bureau geeft aan dat Nederland zijn AAA/A-1+ status behoudt. Daarmee behoren we tot de kredietwaardigste landen ter wereld. We zijn volgens S&P Global een rijk, open, veelzijdig en concurrerend land. Tijdens de Corona-epidemie bleken we zelfs een van de veerkrachtigste landen te zijn. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft hierin geen verandering gebracht.

Veelheid aan politieke partijen staat vooruitgang in de weg

Nadeel is dat in Den Haag veel politieke partijen zitten die mee willen beslissen over welke richting het op moet met ons land. Dat maakt het nemen van belangrijke beslissingen er niet eenvoudiger op. De kans bestaat dat er na de verkiezingen in november een regering wordt gevormd waarvoor het moeilijk wordt om met nieuwe plannen te komen.

Bron: RTLNieuws

Meer over: