Ga naar de inhoud

Koninklijke familie zet zich in voor 20e NLdoet vrijwilligersactie

Update:
NLDoet

Op 15 maart nemen Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden deel aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds. Dit jaar markeert de twintigste editie van NLdoet.

Aan de slag voor NLdoet

Tijdens deze bijzondere dag zetten de leden van de koninklijke familie zich actief in voor verschillende projecten. Dit doen ze al vele jaren, en met veel plezier als we de video’s hieronder terugkijken.

Prinses Beatrix begint haar ochtend op een stadsboerderij, waar ze de dieren verzorgt en helpt met het voorzaaien voor schooltuintjes. Ze draagt ook bij aan het beitsen van houtwerk.

In de middag sluiten het Koninklijk Paar aan bij een high-tea voor kwetsbare buurtbewoners. Samen met vrijwilligers bereiden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hapjes voor en serveren ze deze tijdens de high-tea, terwijl ze ook in gesprek gaan met de deelnemers.

Wanneer is NLdoet?

NLdoet vindt plaats op 15 en 16 maart op meer dan 6.700 locaties in Nederland. Het is een laagdrempelige gelegenheid voor iedereen om vrijwilligerswerk te ervaren en iets voor een ander te betekenen. Dit kan variëren van het opknappen van buurtcentra tot het ondersteunen van de Voedselbank of het organiseren van activiteiten voor ouderen.

Het is een perfecte kans voor iedereen om eens te proeven van vrijwilligerswerk

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds, dat zich inzet voor een inclusieve samenleving waarin iedereen deelneemt en ondersteund wordt. Hun betrokkenheid bij NLdoet illustreert hun langdurige inzet voor dit goede doel. Ze zijn de drijvende kracht hierachter.

Bekijk hieronder de foto’s van vorig jaar. De tekst gaat onder de foto’s verder >>

Waar precies?

Waar in Nederland dit alles plaatsvindt, blijft nog even een verrassing. De precieze locaties waar de royals aan het werk gaan, zijn nog niet vrijgegeven. Ook voor de bewoners, bezoekers of medewerkers van de locaties zelf is het vaak een verrassing dat het Koninklijk Paar of Prinses Beatrix op de stoep staat.

Impressies van NLdoet acties en het Koningspaar

Dat de Koninklijke familie zich enthousiast inzet, zie je in de video’s hieronder terug >>

Bron: Vorsten
Foto: RVD/Oranjefonds

Meer over: