Ga naar de inhoud

Koningsspelen 2024: Máxima en Willem-Alexander geven 26 april het startsein

Update:
Koningsspelen 2024 startsein Máxima en Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven vrijdagochtend 26 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen bij 2 basisscholen in Hoofddorp. De Koningsspelen starten traditioneel met het gezamenlijke Koningsontbijt, gevolgd door de opening van de spelen door het Koninklijk Paar en een bezoek aan verschillende sportactiviteiten.

12e editie van de Koningsspelen, 1,3 miljoen kinderen doen mee

Met de 12e editie van de Koningsspelen doen 6.300 scholen mee. Dat zijn in totaal zo’n 1,3 miljoen kinderen. Dit omvat niet alleen scholen in Nederland, maar ook die in het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland. De basisscholen die het koningspaar bezoeken in Hoofddorp zijn de KBS Klippeholm en CBS Vesterhave. Deze scholen hebben samen 650 leerlingen, waarbij bewegend leren een centrale rol speelt.

  • KBS Klippeholm heeft het ‘Bewegen en sport’-vignet van de Gezonde School, een kwaliteitskeurmerk dat aangeeft dat de school actief werkt aan het verbeteren van de gezondheid van de leerlingen, onder andere door meer bewegingsonderwijs en aandacht voor gezonde voeding.

Koningsspelen 2024 thema is ‘Ontdek’

Dit jaar staan de Koningsspelen in het teken van het thema ‘Ontdek’. Kinderen worden aangemoedigd om nieuwe dingen te ontdekken op het gebied van beweging en gezonde voeding. Ter ondersteuning ontvangen de scholen een sport- en feestpakket met materiaal en ideeën voor spellen, een gratis gezond ontbijt en een online programma voor activiteiten en beweging. Ook krijgen scholen de mogelijkheid om verbinding te maken met lokale sportaanbieders.

Koningsspelenlied 2024: Daba Die Daba Daa

Traditiegetrouw brengt Kinderen voor Kinderen ook dit jaar weer het Koningsspelenlied uit: Daba Die Daba Daa! Daba Die Daba Daa is het gevoel dat je krijgt van lekker bewegen en laat kinderen ontdekken hoe leuk sporten is.

Bekijk hier de video en lees verder >>

Doel Koningsspelen is kinderen in het basisonderwijs bewust te maken

De eerste Koningsspelen waren in 2013 en werden gehouden ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het doel is om kinderen in het basisonderwijs, hun ouders bewust te maken van de gevaren van teveel zitten het belang van een goed en gezamenlijk ontbijt.

De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation.

Mis het laatste nieuws over Koningsdag 2024 niet door je in te schrijven voor de Startpagina Nieuwsbrief. En zorg ervoor dat ook jij vóór 27 april je outfit en schmink in huis hebt!

Bron: Rijksoverheid. Koningsspelen.

Meer over: