Ga naar de inhoud

Koningin Máxima bezoekt Colombia voor VN-werk

Update:
Maxima in Colombia

Koningin Máxima is gistermiddag voor haar werk met de Verenigde Naties aangekomen in Medellín, Colombia. Na een lange reis, waarbij ze 2 vluchten nam, stond er geen officieel welkomstcomité klaar op het vliegveld. Sterker nog ze moest net als alle andere reizigers het vliegtuig verlaten via de slurf.

Normaal gesproken verlaat de koningin het vliegtuig via de trap, maar met het oog op haar veiligheid is ervoor gekozen om het op de ‘gewone’ manier te doen. De burgemeester en de gouverneur waren beiden op het laatste moment verhinderd om haar te verwelkomen.

Financiële inclusie

Het bezoek van koningin Máxima staat in het teken van financiële inclusie, iets waar ze zich al 15 jaar voor inzet. Eerder die dag had ze al koffie gedronken met de Colombiaanse minister van Financiën in Bogotá. Máxima’s reis naar Colombia is haar tweede, na een bezoek in 2013 met koning Willem-Alexander.

Focus op financiële gezondheid

Máxima’s VN-werk richt zich op het toegankelijker maken van financiële diensten voor iedereen, om zo mensen meer controle te geven over hun inkomsten en uitgaven. Dit bezoek benadrukt ook het belang van financiële gezondheid en veerkracht tegen tegenslagen. Haar agenda omvat onder meer het bezoeken van projecten gericht op digitale financiële diensten in en rond Medellín, gericht op specifieke groepen zoals gepensioneerden, vrouwen, kleine ondernemers en boeren.

Streven naar financiële inclusie

In Colombia heeft zo’n 60% van de volwassenen toegang tot een bankrekening, terwijl dit wereldwijd boven de 75% ligt. Máxima’s bezoek onderstreept het verschil in toegang tot financiële diensten binnen het land, met specifieke aandacht voor de uitdagingen van vrouwen, kleine ondernemers en mensen in afgelegen gebieden. Naast Medellín bezoekt ze ook Bogotá voor ontmoetingen met onder anderen de Colombiaanse president en opent ze een conferentie rond het thema financiële inclusie.

Bron: BD. Foto: RVD

Meer over: