Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Welke kop koffie past bij jou, op basis van je sterrenbeeld?

Heerlijk, je dag starten met een goede kop koffie. Er zijn alleen zoveel keuzes. Om de keuze makkelijker te maken, zijn wij de sterren in gedoken. Jouw sterrenbeeld zegt namelijk iets over welke kop koffie het beste bij je past.

De een heeft graag een sterk shot cafeïne, terwijl de ander misschien liever een matcha koffie drinkt.

Tekst gaat onder de advertentie verder.

Ram: dubbele espresso

(21 maart tot 19 april)

Jij als ram zit altijd boordevol energie en ideeën. Dan heb je natuurlijk ook de juiste brandstof nodig om dat de hele dag vol te houden. Jij start je dag daarom het liefst met een dubbele espresso. De mensen om je heen zijn daar echter niet altijd blij me, vooral niet als ze een ochtendhumeur hebben. Je kunt niet van iedereen verwachten dat ze zo energiek zijn als jij.

Stier: cappuccino

(20 april tot 20 mei)

Stieren zijn traditioneel en houden van gezelligheid. Lekker tafelen met een kop cappuccino na, daar word jij blij van. Je bent een echt gewoontedier en zal ook niet snel van je standaard cappuccino afstappen. Dat is helemaal prima. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de juiste cacaostrooier, want een cappuccino zonder cacao is als een koffie zonder cafeïne.

Tweelingen: Irish coffee

(21 mei tot 20 juni)

Tweelingen zijn altijd wel in voor iets nieuws, én voor een feestje. Een lekkere Irish coffee sla jij daarom niet af. Onder het genot van deze koffie bespreek jij graag de laatste roddels met je vrienden of duik jij in een van je laatste passies. Je bent echter snel verveeld, dus de kans is groot dat je favoriete koffie volgende week weer anders is.

Kreeft: kop groene thee

(21 juni tot 22 juli)

De huiselijke kreeft wordt eigenlijk net zo blij van een hete kop, groene thee als van koffie. Het is gezellig én gezond, al eet jij er maar wat graag een speculaasje bij. Lekker met de benen omhoog en met een dekentje een film kijken en jij hebt de perfecte dag.

Leeuw: karamel frappuccino

(23 juli tot 22 augustus)

Jij als leeuw neemt geen genoegen met 'saai'. Jij hebt het liefst zoveel mogelijk extravagantie in je leven en je koffie is daar geen uitzondering op. Daarom ben jij dol op koffies met siropen, slagroom en meer. Bijvoorbeeld een karamel frappuccino: het perfecte drankje op een zomerse dag, en laat dat nu net jouw favoriete seizoen zijn. Zulke koffies drink je het beste met een rietje, schaf wat herbruikbare rietjes aan – dan help je het milieu ook nog een handje.

Maagd: latte

(23 augustus tot 22 september)

Maagd, jij hebt veel aandacht voor detail en je houdt van je vaste routines. De koffie waar jij daarom het liefst voor gaat is een latte. Niet te veel cafeïne (jij weet immers dat je daar veel te nerveus van wordt) en een perfecte, milde smaak.

Weegschaal: latte macchiato

(23 september tot 22 oktober)

Weegschalen zijn dol op balans en dat vind je in de latte macchiato. De macchiato maak je namelijk door lagen te creëren: eerst een laag melk, dan een laag koffie, en dan een laag schuim. Daarom is deze koffie niet alleen lekker, maar ziet 'ie er ook nog eens mooi uit! Zelf maken? Dan kun je melk perfect opschuimen met een elektrische melkopschuimer.

Schorpioen: ijskoffie

(22 december tot 19 januari)

Een zwarte koffie met ijs, daar draai jij als schorpioen je hand niet voor om. Je bent wat mysterieus en kan best een 'duistere' kant hebben, en daar moet je koffie natuurlijk bij aansluiten. Net als een zwarte ijskoffie ben jij voor veel mensen intimiderend. Maar, als ze je eenmaal leren kennen, zullen ze zien dat jij de meest trouwe vriend(in) bent die ze kunnen hebben.

Boogschutter – Matcha latte

(22 november tot 21 december)

Boogschutter, jij bent avontuurlijk, nieuwsgierig en dol op buitenlandse invloeden. Daarom bestel jij in een café graag een matcha latte. Dit groene poeder uit Japan, gemaakt van theebladeren, heeft allerlei gezonde eigenschappen en is door de cafeïne net zo'n opkikker als een gewone kop koffie.

Steenbok - Ristretto

(22 december tot 19 januari)

Jij bent als steenbok serieus, ambitieus en traditioneel. Jij drinkt daarom het liefst een ristretto. Dit is een echte Italiaanse klassieker: ristretto is een zeer geconcentreerde koffie en smaakt hierdoor nog voller en sterker dan een espresso. Dat maakt hem efficiënt en aanwezig, net zoals jij. Met deze koffie heb jij meer dan genoeg energie om aan al je vele projecten en ambities te werken.

Waterman – koffie verkeerd

(20 januari tot 18 februari)

Jij bent als waterman graag net even anders. Want gewoon is maar gewoon! Daarom bestel jij het liefst een koffie verkeerd: de naam zegt het immers al. Alles wat verkeerd of anders is, vind jij alleen maar leuk. Bovendien is dit een van de minder ‘populaire’ koffies op de kaart: veel mensen gaan toch voor een cappuccino of latte. Maar dat past juist goed bij jouw creatieve geest en open, unieke karakter. En omdat je zo creatief bent, drink je je koffie verkeerd natuurlijk het liefst in een leuk en uniek kopje!

Vissen – Chai tea latte

(19 februari tot 20 maart)

Vissen zijn erg gevoelig en spiritueel. Een koffie met veel cafeïne is daarom niet jouw ding: daar voel je je veel te afgeleid door. Jij gaat liever voor een kalmerende chai tea latte. Dat is het perfecte drankje om te drinken na een yoga-sessie, of wanneer je met een goede vriend(in) samenkomt voor een goed gesprek.

Wil jij de allerlekkerste koffie zelf thuis maken? Dan heb je natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig. Op Koffieplaats.nl vind je een overzicht van alle merken koffiebonen, cups en filterkoffies. Zo vind jij altijd jouw favoriete smaak.

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer