Ga naar de inhoud

Wijntips om volop te genieten deze zomer

In samenwerking met:

De zomer is deze week officieel van start gegaan. Dat wordt een periode van heerlijk genieten in de tuin, op het terras of op het balkon. Een smakelijk drankje kan daarbij niet ontbreken. Hoe zorg je dat jouw wijntje precies op de juiste temperatuur wordt geserveerd? En wat doe je met al die lege flessen? Hierbij wat goede wijntips om volop te genieten.

Wij hebben de tips voor wijn in de zomer voor je op een rijtje gezet.

Temperatuur van wijn is ontzettend belangrijk

De ideale temperatuur scheelt per wijn. Een rode wijn die je te warm drinkt of een witte die je te koud drinkt. Het kan de rijke smaak van de wijn teniet doen en dat is toch zonde! Belangrijk is om je allereerst goed te laten voorlichten bij de slijterij. Gall & Gall geeft als leidraad de volgende serveertemperaturen aan:

  • Frisse, zeer fruitige witte wijnen: 8-10 graden. (3 uur koelen)
  • Volle, aromatische witte wijnen: 10-12 graden (1,5 tot 2 uur koelen)
  • Fruitige rode wijnen: 14-16 graden (half uurtje koelen)
  • Krachtige, volle wijnen: 18 graden (kwartier koelen)

Probeertip: Een rode wijn koelen lijkt misschien vreemd. Toch kan een gekoelde rode wijn juist beter smaken. Doordat de gemiddelde temperatuur in huis rond de 21 graden is wordt vooral de alcohol in de wijn naar boven gehaald. Het koelen van de wijn komt de smaak ten goede.

Hergebruik die lege flessen, goede wijntips!

Al die flessen die je deze zomer soldaat maakt kun je in de glasbak gooien. Leuker nog is om ze te hergebruiken als decoratie. Lees deze 5 tips om je lege flessen een tweede leven te geven. 

Flessenlamp
Border van flessen
Flessenlampen
  1. Tafellamp. Met een lichtsnoer op batterijen kun je lege flessen omtoveren tot gezellige tafellampen. Er bestaan ook kurken met een ingebouwd led-lampje dat je met USB kunt opladen. Helemaal leuk staat het als je een paar flessen – eventueel in verschillende kleuren – bij elkaar neerzet.   
  2. Kaarsenhouder. Vroeger had iedereen ze staan. Lege flessen met een kaars erin. Af is het als je dit regelmatig hebt gedaan en het opgedroogde kaarsvet van de vorige kaarsen langs de fles druipt.  
  3. Borderrand. Zet lege flessen ondersteboven in de tuin, zo kun je een mooie rand maken tussen bijvoorbeeld gras en aarde of langs een leuk slingerpaadje. Je maakt het nog leuker door er een lichtsnoer in te verwerken. Dan heb je ‘s avonds een subtiel verlichte tuin.  
  4. Vaas. Gebruik je lege flessen als setje vazen. Plaats een aantal flessen op een groot dienblad. Zet in elke vaas een paar verschillende bloemen. Je kunt ook een boeket loshalen en verdelen over de flessen. Zo creëer je een leuk tafereel.  
  5. Fotolijstje. Print een foto uit en rol hem een beetje op (niet te strak), zodat hij in een lege fles past en de foto zichtbaar wordt voor het glas. Doe dit met meerdere flessen. Zo maak je van de flessen bij elkaar een fotohoekje. Erg sfeervol om een rijtje flessen naast elkaar te zetten op een plank. Een van de leukste wijntips.

Ontvang tijdelijk een gratis wijnrek

Gall & Gall Premium

Voordelig wijn, bubbels, whisky en alcoholvrije dranken inslaan voor de zomer? Met een Gall & Gall Premium klantenkaart profiteren leden van geweldige aanbiedingen. Van 20 juni tot en met 3 juli 2022 krijgt iedereen die zich aanmeldt voor een Gall & Gall Premium, of het bestaande lidmaatschap verlengt, de volgende voordelen: 

  1. Gratis winestax wijnrek

  2. Gratis verzending van je bestelling

Een Premium lidmaatschap kost 10 euro per jaar. Naast alle voordelen van Gall & Gall Premium spaar je ook automatisch mee voor kortingen en cadeau’s via Club Gall & Gall. Voor elke euro die je besteedt wordt 1 punt gespaard. 

Als lid van Gall & Gall Premium kun jij je aanmelden voor exclusieve evenementen en proeverijen, speciaal georganiseerd voor of door Gall & Gall. Leuk toch om als eerste op de hoogte te zijn van de lekkerste combinaties of de nieuwste smaken en bovendien ontmoet je ook nog nieuwe mensen.

In samenwerking met:

Meer over: