Ga naar de inhoud

Jordi Cruyff prijst Koeman en Guardiola en vertrouwt op herstel Ajax

Update:
Jordi Cruijff

Jordi Cruyff is vol lof over  Ronald Koeman en Pep Guardiola. “Ze staan altijd klaar voor de Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Instituut,” zegt de zoon van de legendarische nummer veertien in De Telegraaf.

Johan Cruyff zou trots zijn, zegt Jordi Cruyff

“Daaraan merk je wat mijn vader voor ze heeft betekent”, zegt hij in De Telegraaf. “Ondanks hun drukke leven maken ze altijd een gaatje vrij in hun agenda.”

Cruyff merkt op dat vader Johan trots op Pep en Guardiola zou zijn. “In het stadion of thuis zou jij elke wedstrijd van Manchester City of Oranje bekijken.”

Lees verder onder video’s >>>

Vertrouwen in Ajax leiding

De huidige situatie bij Ajax ziet hij met lede ogen aan. Niettemin spreekt Cruyff  zijn vertrouwen uit over technisch directeur Alex Kroes en andere nieuwkomers bij Ajax. “Dat Kelvin de Lang en Marijn Beuker op de Johan Cruyff University hebben gezeten, is een pré. Met zijn drieën moeten ze ervoor zorgen dat de selectie weer in balans komt.”

Te makkelijk afscheid genomen

Cruyff denkt dat Ajax te makkelijk afscheid heeft genomen van Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadić. “Mensen oordelen op basis van wedstrijden dat de glans er misschien een beetje vanaf is. Ze  vergeten hoe belangrijk die ervaren jongens zijn’. “Ze helpen de jonge spelers door alle stormen heen.”

Jordi Cruyff: Voorkeur om trainer te worden

Vorig jaar trok Jordi Cruyff de deur achter zich dicht bij FC Barcelona als sportief directeur. Geïnteresseerde clubs kunnen de oud-voetballer benaderen voor 2 functies. “Ik vind het trainerschap leuk. Maar toen FC Barcelona belde om dingen als technisch directeur te veranderen, moest ik dat voor mijn gevoel doen. Zo’n functie ligt mij ook. Maar op dit moment heb ik een lichte voorkeur om trainer te worden.”

Lees verder onder bericht >>>

Niet correct

Hij wil niet bij een club als trainer of technisch directeur beginnen en in de andere functie eindigen. Hij stapt dan liever op. “Ik vind het niet correct om als ’td’ te starten en het trainersstokje over te nemen als het slecht gaat. Je moet het respect hebben om te zeggen: dit is mijn terrein en dat is jouw terrein. Die scheidslijn is voor mij regel nummer 1.”

Bronnen: De Telegraaf, AjaxShowTime
Hoofdfoto: David Ramos / Staf (Getty Images Sport)

Meer over: