Ga naar de inhoud

Jaarhoroscoop 2023: de verwachting voor alle sterrenbeelden

Update:

Ben je benieuwd wat jou komend jaar te wachten staat? De sterren kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten met jouw jaarhoroscoop voor 2023. In deze jaarhoroscoop lees je per sterrenbeeld wat er in de sterren staat op het gebied van werk, relaties, vriendschappen en emoties. Zoek snel je sterrenbeeld op in onderstaand rijtje en ontdek wat jou dit jaar te wachten staat. 

Sterrenbeeld Ram (21 maart – 19 april)

Ben je niet erg bekend met astrologie? Dan moeten we je vertellen dat de planeet Mars het sterrenbeeld Ram stuurt. Aangezien deze planeet aan het begin van het jaar zich erg traag door de hemel beweegt, zullen dingen voor jou ook langzamer gaan. In januari, februari en maart gaan de dingen daarom niet zo snel als je wilt. Dit is helemaal niet zo erg. Geef dingen de tijd, wees geduldig en je gedrag wordt beloond. Op het gebied van liefde verandert er niet veel voor je in 2023. De sterren zien geen opmerkelijke gebeurtenissen. Wel is de kans groot dat je de eerste maanden van het jaar meer liefde ontvangt dan geeft. Wees hier alert op en doe een keer wat extra’s voor je partner. Heb je geen relatie? De sterren zien veel leuke dates voorbijkomen, maar betwijfelen of ‘de ware’ ertussen zit. Dit jaar krijgt je carrière een grote wending. Van promotie tot een nieuwe baan – dit jaar kan het allemaal. Financieel ziet het er ook positief uit. Je gaat meer geld verdienen, waardoor het makkelijker is om rond te komen. Alleen de periode rondom je verjaardag kan je voor een onaangename verrassing komen te staan. Houd dan je bankrekening goed in de gaten. Tot slot moet je dit jaar de lat niet té hoog leggen. Maak je zo min mogelijk zorgen over stress en persoonlijke kwesties. Zo vermijd je een hoop hoofdpijn. 

Sterrenbeeld Stier (20 april – 20 mei)

Stier, maak je klaar voor grote veranderingen op het gebied van de liefde. Als je een langere tijd vrijgezel bent geweest, sta je in 2023 steeds meer open voor een nieuwe relatie. Wie een langdurige relatie heeft, doet er goed aan om te experimenteren op seksueel gebied. Wat dacht je van andere seksstandjes of een nieuw seksspeeltje? Vorig jaar heeft jouw zelfvertrouwen een boost gekregen, hier pluk je dit jaar de vruchten van. Je straalt een stuk meer zelfverzekerdheid uit, waardoor veel mensen zich naar jou zullen openen. Ook op werk doen zich mooie kansen voor. Financieel zal je erop vooruitgaan. Misschien lukt het je hierdoor wel om openstaande leningen af te lossen of om (eindelijk eens) te sparen. Qua gezondheid moet je jezelf dit jaar goed in de gaten houden. De sterren zien vaak een verminderde weerstand, waardoor je vatbaar bent voor virussen en bacteriën. Je doet er verder goed aan om wat te minderen met suiker en cafeïne. Tot slot is het goed om je open te stellen voor nieuwe dingen. Wanneer je je standaard routine verbreekt, zal je verbaasd zijn met het resultaat. Tot slot nemen je geloof en vertrouwen alleen maar toe. Dit is zeer voordelig voor alle dromen die je hebt. Laat je verrassen! 

Sterrenbeeld Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Dit jaar word jij je meer bewust van wie je bent, wat je doelen zijn en waar je heen wilt. Het helpt je enorm om aan het begin van het jaar je doelen op een rijtje te zetten. Wat wil je bereiken dit jaar? Wees daarbij niet te streng voor jezelf. Je kunt dit jaar erg wispelturig zijn: wat je het ene moment leuk vindt, vind je het andere moment irritant. De tweede helft van het jaar worden er meer dingen duidelijk. Wacht, als dat kan, met het nemen van belangrijke beslissingen. Dit jaar heb je meer tijd voor jezelf nodig. Gun jezelf deze momenten. Leer jezelf te vermaken en maak een lijst van films die je nog wilt kijken. Op je werk zien de sterren geen bijzondere ontwikkelingen. Als je hogerop wilt klimmen, moet je jezelf goed presenteren. Geef telkens wat extra’s. Dan zal je zien dat je je baas op een positeve zin verbaast. Op het gebied van gezondheid moet je alert zijn op je nachtrust. Zorg voor een regelmatig slaappatroon en probeer genoeg te ontspannen. Het is verstandig om dit jaar wel wat meer te gaan bewegen. Sluit een abonnement af bij de sportschool als je die nog niet hebt of ga eens vaker heen. Je voelt je dan een stuk beter en gaat naar huis met een hoop energie!

Sterrenbeeld Kreeft (21 juni – 22 juli)

Vorig jaar heb je veel negatieve gedachten laten varen. Fijn, want hierdoor kan je je in 2023 beter focussen op het positieve. Deze positiviteit brengt je veel goeds komend jaar. Je relatie zal er met sprongen op vooruit gaan en de kans is groot dat er een grote volgende stap komt. Ben je vrijgezel? Kijk dan vooral naar het innerlijk van iemand als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Je wordt positief verrast! Je vriendschappen worden in 2023 alleen maar hechter. Na een vervelende gebeurtenis zie je gelijk wie er wel en niet voor je klaarstaat. Dat je een vriendschap verliest, is dan ook niet heel gek. Steek energie in de juiste mensen en dingen. Soms kan je je hierdoor wel wat alleen voelen. Hierdoor kan je meer gaan eten. Wees hier alert op. Maak eens een avondwandeling in plaats van op de bank neer te ploffen met een zakje chips. Op het gebied van financiën speelt je familie dit jaar een grote rol. Misschien krijg je wel een erfenis of gift uit onverwachte hoek. Hierdoor hoef je je over geldzaken geen zorgen te maken. Op je werk loopt het allemaal op rolletjes. Het is wel een goed idee om dit jaar een keer wat nieuws uit te proberen. Dit hoeft niet per se een nieuwe baan te zijn, maar kan ook een dagje vrijwilligerswerk zijn. Wie goed doet, wie goed ontmoet. Dat heb je vorig jaar al gemerkt, maar dit jaar zullen alle deuren zich openen voor je. 

Sterrenbeeld Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Vorig jaar was je erg afhankelijk. Dit jaar wil je alles omgooien. 2023 wordt het jaar dat je alles zelfstandig en onafhankelijk wil doen. Hiervoor is het slim om oude dingen los te laten die misschien altijd goed hebben gewerkt, maar die jou in de toekomst niet gaan dienen. Op het gebied van relaties en liefde ben je meer op zoek naar stabiliteit. Het krijgen van een vaste relatie of het nemen van een volgende stap staat erg dichtbij. Een ex of een liefde van vroeger kan het rustige vaarwater doorbreken. Maar een gewaarschuwd mens telt voor 2, dit zal alleen maar wat stof doen opwaaien. Meer dan even gezellig hebben met elkaar zit er niet in. Op financieel gebied zal je er dit jaar iets op achteruit gaan. Dat is helemaal niet erg, want je hebt geen zin om veel harder te werken voor een klein beetje meer geld. Houd je portemonnee wel in de gaten, want ongemerkt geef je toch meer geld uit. Je geniet dit jaar van alle mooie dingen om je heen. Van je vrije tijd tot je gezellige vrienden. Op het gebied van gezondheid zien de sterren geen bijzondere zaken. Probeer je gezonde gewoontes aan te houden en dan komt het helemaal goed dit jaar. Je doet er wel goed aan om een dagje naar de sauna of wellness te gaan. Even helemaal ontspannen. Daarna voel je je herboren! 

Sterrenbeeld Maagd (23 augustus – 22 september)

Dit jaar gaat de aandacht van de maagd uit naar relaties, zowel zakelijk als privé. Te beginnen met het zakelijke vlak. Je hebt de afgelopen jaren een hoop gerommeld. In 2023 zie je het liefst wat meer zekerheid. Je weet dan ook precies wat je wel en niet wil. Een goed gesprek met je baas zal verrassende deuren openen. Op het gebied van liefde ben je écht op zoek naar stabiliteit. Het zou dan ook goed kunnen dat je begint te twijfelen aan je huidige partner. Is hij of zij wel écht de ware? Als deze gedachtes komen, laat ze dan zo snel mogelijk varen. Het moment waarop blijkt dat jullie van elkaar houden en niet zonder elkaar willen, komt gelukkig net op tijd. Maagden die single zijn, vinden dit jaar een serieuze relatie. Eindelijk! Als de tweede helft van het jaar aanbreekt, zal je zien dat er wat irritaties op het gebied van vriendschap ontstaan. Praten is het sleutelwoord! Financieel staat je dit jaar een onaangename verrassing te wachten. Gelukkig weet je dit slim en snel op te lossen. Houd tot slot je maag en darmen goed in de gaten. Door zenuwen en stress kan je hier last van krijgen. 

Sterrenbeeld Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Of je nou vrijgezel bent of een relatie hebt, op het gebied van liefde staat er jou een heleboel moois te wachten. Van het krijgen van een stabiele relatie tot het maken van serieuze plannen – dit jaar ben je niet bang om de volgende stap te zetten! Het is voor een weegschaal tijd voor vooruitgang. Jouw omgeving denkt er ook zo over. Hierdoor heb je een bomvolle agenda vol leuke dingen. Houd jezelf wel goed in de gaten, want voordat je het weet loop je jezelf voorbij. Plan daarom genoeg rustmomentjes. Op financieel gebied wordt het wel wat instabieler. Je krijgt te maken met grote veranderingen. Probeer daarom grip te krijgen op je financiën. Vergeet ook niet te genieten en verwen jezelf regelmatig met wat leuks. Dit heb je dubbel en dwars verdient. In 2023 kan je wat moeite hebben om besluiten te nemen. Hierdoor staat oververmoeidheid voor de deur. Kijk goed naar de dingen die je kunt veranderen en laat de rest van de zaken varen. Dit zal je een hoop gepeins en hoofdpijn besparen. 

Sterrenbeeld Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Financieel ga je er flink op vooruit. Dat mag ook wel, want je hebt er de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Blijf wel je zakelijke netwerk uitbreiden. Ook die verre vriend uit het verleden, kan nog wel eens voor nieuwe inzichten en kansen gaan zorgen. Stel je daarom goed open. Dit geldt ook op het gebied van liefdesgebied. Als je vrijgezel bent, ontmoet je dit jaar iemand met wie je graag verder wil. Dat de liefde wederzijds is, wordt al snel bevestigd. Wie in een relatie zit, moet wel wat harder werken aan zijn liefdesgeluk. Probeer zoveel mogelijk leuke dates en uitstapjes te plannen. Je zult zien dat het jullie erg goed doet! In 2023 krijg je helaas wel te maken met stress. Hoe gek het ook klinkt, volgend jaar is een vrijpartij de beste manier om jezelf te ontladen. Op het gebied van gezondheid doe je er goed aan om wat meer water te drinken. Probeer ook te minderen met alcohol en suiker. Je voelt je dan een stuk beter! In 2023 krijg je regelmatig te maken met griep. Gelukkig zal je snel herstellen. Houd jezelf goed in de gaten. 

Sterrenbeeld Sterrenbeeld Boogschutter (22 november – 21 december)

Goed nieuws! Je wordt dit jaar eindelijk beloond voor je harde werk de afgelopen jaren, op persoonlijk en professioneel vlak. Je zat vorig jaar vol optimisme en ideeën, die grote risico’s met zich meebrachten. Gelukkig heeft dit goed uitgepakt. Je hebt er misschien wel even op moeten wachten, maar dat is achteraf helemaal niet zo erg. Op het gebied van liefde en vriendschappen gaat er niet veel veranderen, er vinden wel wat wijzigingen plaats. Wat dit precies is, kunnen de sterren nog niet vertellen. Wees in ieder geval voorzichtig met wat je iemand toevertrouwd en laat niet iedereen dichtbij komen. Juist van wie je het niet verwacht, zal je dit jaar teleurstellen. In 2023 vind je het belangrijk om aandacht te besteden aan de mensen en dingen om je heen. Zo is de kans groot dat je eindelijk gaat verbouwen of kiest voor die nieuwe veranda. De doe-het-zelver zal zichzelf ontplooien. Je kan een stuk meer dan je zelf denkt! Zorg tot slot voor regelmaat. Op dezelfde tijd opstaan, eten en slapen zal je goed doen. Succes op werk wordt dit jaar sterk bepaald door de hoeveel plezier die je eraan kunt beleven. Als dit niet het geval blijkt te zijn, zijn er genoeg nieuwe mogelijkheden.

Sterrenbeeld Steenbok (22 december – 19 januari)

Je zou je ergens in kunnen storten dat nergens op uitloopt, of zo overweldigd worden door alle keuzes dat je er géén kunt maken. Hierdoor kun je grote kansen mislopen. Je moet leren orde in je ideeën aan te brengen en een stap terug te nemen om bij jezelf na te gaan of iets wel of niet haalbaar is. Is dat het wel, moet je ervoor gaan en kunnen er mooie dingen gebeuren. Je straalt dit jaar kracht uit en daar reageren mensen positief op. Dit geldt zeker op het gebied van liefde. Als je een relatie hebt, zal deze alleen maar sterker worden. De vrijgezelle steenbok zal dit jaar een hoop te maken krijgen met aanbidders. Geniet van deze aandacht! Laat niet iedereen zomaar toe in je leven. Je persoonlijke sociale leven krijgt nieuwe energie, met nieuwe mensen, maar die brengen ook emotionele kwesties naar boven die je het afgelopen jaar hebt weggeduwd. Wees hier waakzaam op. 

Sterrenbeeld Waterman (20 januari – 18 februari)

Dit jaar gaat kalm van start. Je relatie is je stabiele, vertrouwde factor die je met beide benen op de grond houdt. Vanaf de zomermaanden komt er meer actie in je liefdesleven. Als je een relatie hebt, staat er wat leuks te wachten. Voor de vrijgezellen staan er een hoop leuke dates te wachten. Ga als vrijgezel niet te erg op zoek naar een relatie, want dan ga je het niet vinden. Je zult zien dat er een leuke vlam opduikt uit onverwachte hoek. Succes op werk wordt dit jaar sterk bepaald door de hoeveel plezier die je eraan kunt beleven. Als dit niet het geval blijkt te zijn, zijn er genoeg nieuwe mogelijkheden. Er komen in 2023 een hoop nieuwe kansen op je pad. Het is in 2023 wel tijd om grip te krijgen op je financiën. Breng je inkomsten en uitgaven duidelijk in kaart. Bepaal voor jezelf wat je wel en niet mag en kan uitgeven. Dit jaar bruis je van de energie. Dit zorgt voor een hoop nieuwe kansen en uitdagingen. Je kunt een stuk meer dan je in eerste instantie dacht. Doe wel regelmatig een stapje terug, want voordat je het weet ga je over je eigen grenzen heen.

Sterrenbeeld Vissen (19 februari – 20 maart)

Jij bent gek op verandering en nieuwe dingen uitproberen, en daar krijg jij het aankomende jaar volop de kans voor. Er komen veel nieuwe mogelijkheden op je pad en je gaat heel veel plezier en voldoening beleven aan het aangrijpen van deze kansen. Dit betekent mogelijk ook een nieuwe start of grote verandering in jouw carrière. Voordat deze mooie kansen zich voordoen, doe je er goed aan om de relatie met jezelf te herstellen. Bedenk wat er belangrijk is voor jou en waar jij gelukkig van wordt. Als je meer naar je eigen behoeften luistert, zal je snel de positieve gevolgen ervaren. Je relaties staan wel onder spanning en kennen veel onzekerheid. Dit kan opgelost worden als jij datgene op orde brengt, waar je al langere tijd tegenaan hikt. 2023 gaat een fantastisch financieel jaar worden voor jou. In je werk doen zich nieuwe kansen voor. Hoewel deze kansen je in eerste instantie niet verblijden, adviseren de sterren je om het toch een kans te geven. 

Meer over: