Ga naar de inhoud

Het delen van huishoudelijke taken leidt tot meer seksueel plezier

Update:
Delen huishoudelijke taken

Uit onderzoek van Playboy blijkt dat mannen die hun steentje bijdragen in het huishouden worden beloond met een geweldig resultaat in de slaapkamer. Dit is geen valstrik om vrouwen het werk uit handen te laten geven. Er is daadwerkelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen seks en huishoudelijke taken.

Ook in 2023 speelt deze kwestie nog steeds een rol binnen relaties: wie doet wat in huis? Hoewel we het misschien niet willen toegeven, blijkt dat vrouwen over het algemeen nog steeds meer doen in het huishouden. Deze ongelijkheid kan een aanzienlijke impact hebben op het seksuele plezier van stellen. Lees hier hoe dat zit.

Onderzoeksresultaten

Uit onderzoek is gebleken dat huishoudelijke taken invloed hebben op het libido van vrouwen. Wanneer de mannelijke partner meer betrokken is bij het huishouden, neemt het verlangen naar seks bij vrouwen toe. Hoe gek dit ook klinkt, het is echt zo. Er is namelijk grootschalig onderzoek gedaan naar het energieniveau van vrouwen na het uitvoeren van huishoudelijke klusjes. Het uitvoeren van al die taken kost natuurlijk energie, wat betekent dat er minder energie overblijft voor andere avonturen. Seksuele avonturen, om precies te zijn.

Onrechtvaardigheid huishoudelijke taken

Dit is misschien dan dé reden waarom sommige mannen rondlopen met een onverzadigbaar verlangen naar seks, terwijl vrouwen altijd moe zijn of ‘hoofdpijn’ hebben. Mannen, hoogste tijd om hier verandering in te brengen en aan de slag te gaan met die huishoudelijke klusjes. Geen excuses meer en nee, die 9-tot-5-baan telt in dit geval niet mee. De kans is namelijk groot dat de vrouw ook de hele dag aan het werk of druk bezig is. En als dat niet het geval is, heeft ze waarschijnlijk een aantal (klein)kinderen die de hele dag om haar aandacht vragen terwijl ze de was aan het opvouwen is.

Dus terwijl jij als man om 5 uur ’s middags neerploft op de bank met een kopje thee in de ene hand en de afstandsbediening in de andere hand, klaar voor een welverdiende pauze, begint voor haar een 2e (of 3e) baan: het wassen, schoonmaken en opruimen van jullie huis. Dus doe het gezellig samen. Win-win.

Meer over: