Ga naar de inhoud

10 erotische films die je gezien moet hebben

Update:
Erotische films kijken

Tijdens de zomer stijgen de temperaturen. Ze zeggen dat je in de zomer meer zin in seks hebt. Ben je alleen of wil je juist met je partner de hitte doortrekken naar de slaapkamer? Zet dan eens een van deze erotische films aan.

Stap in de wereld van verleiding, intimiteit en seksuele ontdekking. Bereid je voor op een avontuurlijke en onvergetelijke filmervaring, die je hart sneller laat kloppen en je verlangen aanwakkert. Wedden dat de kleren uitgaan vanavond?

Dit zijn 10 spannende en populaire erotische films:

1. 9 Songs (2004)

9 Songs is geregisseerd door Michael Winterbottom. De film staat bekend om zijn expliciete seksuele inhoud. Het is een van de meest onconventionele erotische films die ooit zijn gemaakt. We kunnen daarom wel spreken van een goede oude film.

Het verhaal draait om een jonge Britse wetenschapper genaamd Matt, gespeeld door Kieran O’Brien, en een Amerikaanse studente genaamd Lisa, gespeeld door Margo Stilley. Ze ontmoeten elkaar tijdens een rockconcert in Londen en beginnen een gepassioneerde, maar kortstondige relatie. Gedurende 9 concerten beleven ze intense seksuele ontmoetingen, die worden afgewisseld met beelden van echte concertoptredens van bekende bands.

9 Songs is een experimentele film die de grenzen opzoekt tussen expliciete seksualiteit en artistieke expressie. De film is opmerkelijk vanwege de on-gesimuleerde seksuele handelingen die in beeld worden gebracht. De film is daardoor een uitdagende kijkervaring voor het publiek. 9 Songs gebruikt seksuele interacties als een manier om de emotionele verbinding tussen de hoofdpersonages te verkennen.

2. 356 Days (2020)

In de film 365 Days staat Massimo Torricelli centraal. Massimo is een jonge en aantrekkelijke baas van een Siciliaanse maffiafamilie, die gedwongen wordt het roer over te nemen nadat zijn vader vermoord is. Aan de andere kant hebben we Laura, een succesvolle verkoopdirectrice in een luxe hotel in Warschau. Ondanks haar professionele succes mist ze passie in haar privéleven.

Om haar relatie te redden, besluit Laura een laatste poging te wagen. Ze gaat samen met haar directe vriend Martin en enkele andere vrienden op reis naar Sicilië. Ze had nooit verwacht dat ze Massimo, de gevaarlijkste man van het eiland, zou tegenkomen. Hij ontvoert haar en houdt haar gevangen, waarbij hij haar 365 dagen geeft om verliefd op hem te worden. Je raad het al – vandaar de titel.

365 Days staat bekend als een van de meest expliciete erotische films op Netflix. Het verkent de complexe dynamiek tussen Massimo en Laura, waarbij de grenzen van verlangen en macht op de voorgrond treden. De film bevat intieme en expliciete scènes die het sensuele en seksuele aspect van hun relatie benadrukken.

De film is het eerste deel van een trilogie, dus het verhaal gaat verder in het tweede en derde deel. Voor liefhebbers van erotische films is deze film zeker een film die je niet mag missen. Het biedt een mix van spanning, romantiek en sensualiteit, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een intensere kijkervaring.

3. Love (2015)

Love, geregisseerd door Gaspar Noé, is een film die provocerende en expliciete elementen bevat, zoals erecties, trio’s en een intense 3D-zaadlozing recht in de camera. Echter, het zou een vergissing zijn om Love louter als een pornofilm te beschouwen. De film kan beter worden omschreven als een duistere komedie met een diepere boodschap.

Het verhaal volgt een Amerikaanse filmstudent in Parijs die een gepassioneerde affaire begint met een Franse vrouw. Zijn eigen onvermogen om trouw te blijven en zijn verlangen naar seksuele experimenten zorgen ervoor dat de relatie langzaam ontspoort. Wat begint als een gedroomd trio met het buurmeisje, eindigt in desastreuze gevolgen voor alle betrokkenen.

Naast de expliciete scènes richt de film zich ook op de complexiteit en de destructieve aspecten van relaties. Het onderzoekt de dunne scheidslijn tussen passie en obsessie en de gevolgen van seksuele verlangens, die buiten de conventionele normen treden. Love daagt de kijkers uit om na te denken over de aard van liefde, de grenzen van seksualiteit en de donkere kanten van menselijke relaties. De film werd zowel geprezen als bekritiseerd vanwege zijn expliciete inhoud en controversiële benadering van seksualiteit.

4. Intimacy (2001)

Intimacy is de enige Engelstalige film van Patrice Chéreau, een bekend enfant terrible van het Franse theater. De film volgt het verhaal van een man en een vrouw die elkaar elke woensdag ontmoeten in een vervallen huis in Londen. Opvallend is dat de 2 slechts enkele ongemakkelijke woorden uitwisselen voordat ze direct overgaan tot mechanische seks. Er is nauwelijks sprake van gesprekken, de communicatie blijft beperkt tot seksuele handelingen.

Ondanks het gebrek aan emotionele verbinding, worstelt de man met de vluchtigheid van hun ontmoetingen. Lust verandert langzaam in afkeer, terwijl zijn fascinatie voor de vrouw hem innerlijk consumeert. De film verkent het thema van verlangen en de emotionele leegte, die kan ontstaan wanneer seks de enige vorm van communicatie is.

De film bevat expliciete seksscènes, waaronder een scène waarin theateracteur Mark Rylance (nu wereldberoemd dankzij zijn rol als de GVR in Steven Spielbergs verfilming van Roald Dahls boek) oraal bevredigd wordt door zijn tegenspeelster Kerry Fox. Deze expliciete scènes zorgden destijds voor veel ophef. Desondanks werd Intimacy bekroond met de prestigieuze Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

5. Fifty Shades of Grey (2015)

Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van E.L. James. Het is het eerste deel in de ‘Fifty Shades’-trilogie en werd geregisseerd door Sam Taylor-Johnson. De film vertelt het verhaal van Anastasia Steele, een onschuldige studente, en Christian Grey, een mysterieuze zakenman met een voorliefde voor BDSM.

Anastasia ontmoet Christian wanneer ze hem interviewt voor haar universiteitskrant. Er ontstaat al snel een intense aantrekkingskracht tussen hen. Anastasia wordt geleidelijk aan geïntrigeerd door de duistere seksuele verlangens van Christian. Hij introduceert haar in zijn wereld van bondage, discipline, dominantie, onderwerping en sadomasochisme.

De film verkent de complexe relatie tussen Anastasia en Christian, waarbij de nadruk ligt op de seksuele dynamiek tussen hen. Het thema van macht en controle speelt een belangrijke rol. Dit terwijl de personages worstelen met hun eigen verlangens, angsten en emotionele grenzen.

Film gezien en wil je meer? Goed nieuws! Het succes van de film leidde tot 2 vervolgdelen, die het verhaal van Anastasia en Christian verder ontwikkelen.

6. Friends with Benefits (2011)

Als je op zoek bent naar een erotische film die speciaal geschikt is voor vrouwen, dan is Friends with Benefits met Mila Kunis en Justin Timberlake een aanrader! De film volgt het verhaal van een recruiter en een artdirector die besluiten om hun vriendschap uit te breiden met vrijblijvende seks, zonder zich emotioneel te binden. Echter, ze ontdekken al snel dat het vermijden van emotionele betrokkenheid gemakkelijker gezegd is dan gedaan.

Friends with Benefits is een verfrissende komedie die de complexiteit van moderne relaties en seksualiteit onderzoekt. Terwijl de 2 hoofdpersonages zichzelf proberen te beschermen tegen romantische gevoelens, worden ze steeds meer geconfronteerd met de uitdagingen en complicaties die gepaard gaan met hun gecompliceerde arrangement.

De chemie tussen Mila Kunis en Justin Timberlake spat van het scherm en zorgt voor een levendige en humoristische dynamiek. De film combineert de erotische elementen met humor en een vleugje romantiek, waardoor het een plezierige kijkervaring wordt voor zowel mannen als vrouwen.

Friends with Benefits biedt een verfrissende kijk op moderne relaties en speelt met het idee van casual seks en emotionele betrokkenheid. Het herinnert ons eraan dat het menselijk hart complex is en dat het vermijden van emoties niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt. Als je op zoek bent naar een film die je laat lachen, nadenken en genieten van een luchtige kijk op relaties en seksualiteit, dan is Friends with Benefits zeker de moeite waard om te bekijken.

7. Blue Is the Warmest Color (2014)

Blue Is the Warmest Color (originele Franse titel: “La Vie d’Adèle”) is een baanbrekende Franse film, geregisseerd door Abdellatif Kechiche. Het verhaal draait om de ontroerende en intense liefdesrelatie tussen de jonge Adèle, gespeeld door Adèle Exarchopoulos, en de oudere kunststudente Emma, gespeeld door Léa Seydoux.

De film volgt het leven van Adèle vanaf haar tienerjaren tot haar volwassenheid, waarbij de nadruk ligt op haar ontdekking van haar seksualiteit en haar zoektocht naar identiteit en liefde. Wanneer ze Emma ontmoet, een jonge vrouw met blauw haar, ontstaat er een diepe en gepassioneerde liefdesaffaire die haar leven volledig transformeert.

Een van de meest bekende aspecten van de film is de indrukwekkende acteerprestatie van Adèle Exarchopoulos, die de innerlijke wereld van Adèle op een buitengewoon oprechte en krachtige manier weet over te brengen. Haar performance leverde haar terecht veel lof op en ze ontving de Palme d’Or voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes, samen met Léa Seydoux en regisseur Abdellatif Kechiche.

Blue Is the Warmest Color is niet alleen bekend vanwege het sterke acteerwerk, ook vanwege de gedurfde en expliciete seksscènes die met veel realisme worden getoond. Deze scènes hebben zowel lof als controverse opgeleverd en hebben bijgedragen aan de bekendheid van de film. Het is een diep ontroerend en meeslepend drama dat de kijker meeneemt op een emotionele reis vol passie, hartzeer en zelfontdekking.

8. SM Rechter (2009)

SM Rechter is een Belgische film, geregisseerd door Erik Lamens. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Koen en Magda, een echtpaar dat in de jaren 90 internationale aandacht trok vanwege hun onconventionele seksuele voorkeuren en de juridische strijd die daarop volgde.

Het verhaal draait om Koen, een gerechtsmagistraat, en Magda, zijn vrouw. Nadat ze hun seksuele interesse in sadomasochisme ontdekken, begint het paar hun fantasieën uit te voeren in hun privéleven. Ze beleven plezier aan de BDSM-praktijken, waarbij Koen de dominante rol op zich neemt en Magda de onderdanige is.

De situatie wordt echter gecompliceerd wanneer een misverstand ertoe leidt dat Magda naar het ziekenhuis wordt gebracht. De artsen, die gealarmeerd zijn door de zichtbare tekenen van geweld op haar lichaam, melden dit aan de politie. Het nieuws van hun BDSM-activiteiten verspreidt zich snel en leidt tot een juridisch onderzoek en een rechtszaak.

De film onderzoekt de thema’s van seksualiteit, vrije wil, sociale stigma’s en de grenzen van persoonlijke vrijheid. Het brengt de vraag naar voren of iemand de vrijheid heeft om zijn of haar seksuele fantasieën te verkennen, zelfs als deze als onconventioneel of controversieel worden beschouwd. Deze erotische film werd goed ontvangen door critici vanwege de genuanceerde benadering van het onderwerp, de sterke acteerprestaties en de stomende seksscènes.

9. Oscuro Deseo

Oscuro Deseo is een Spaanse film, ook bekend onder de Engelse titel Dark Desire. Het is een erotische thriller die draait om het leven van Alma Solares, een succesvolle rechter die verwikkeld raakt in een gevaarlijk web van verlangen, bedrog en moord.

De serie begint wanneer Alma een weekendje weg gaat en een gepassioneerde affaire heeft met een jonge man genaamd Darío Guerra. Na hun intense ontmoeting wordt Alma geconfronteerd met een reeks onverwachte gebeurtenissen die haar wereld op zijn kop zetten. Ze wordt geconfronteerd met verraad, misleiding en duistere geheimen, en haar leven komt in gevaar.

Terwijl Alma probeert de waarheid te achterhalen, wordt ze geconfronteerd met haar eigen verlangens en donkere kanten. De serie verkent thema’s als seksualiteit, obsessie en de complexiteit van menselijke relaties. Het verhaal ontvouwt zich met intrigerende wendingen en onthullingen, waardoor de kijker constant op het puntje van zijn stoel zit.

Oscuro Deseo is een spannende en meeslepende film die seksuele verlangens en psychologische intriges combineert. Het heeft veel lof gekregen voor de sterke acteerprestaties en de onvoorspelbaarheid van het verhaal. De film heeft wereldwijd een groot aantal fans verzameld en is een aanrader voor liefhebbers van erotische thrillers.

10. Last Tango in Paris (1972)

Last Tango in Paris wordt beschouwd als een van de meest controversiële en invloedrijke erotische films aller tijden. De film verkent seksualiteit, verlangen en emotionele isolatie in het leven van de hoofdpersonages.

Het verhaal volgt een Amerikaanse weduwnaar genaamd Paul (gespeeld door Marlon Brando) die een seksuele ontmoeting heeft met een jonge Franse vrouw genaamd Jeanne (gespeeld door Maria Schneider) in een verlaten appartement in Parijs. Ze besluiten om hun ontmoetingen strikt seksueel te houden en hun echte namen en persoonlijke achtergronden niet met elkaar te delen.

Wat volgt is een intens en provocerend spel van seksuele verkenning tussen de 2 personages. De film verkent thema’s als anonimiteit, macht, verlangen en de complexiteit van menselijke relaties. Het gaat diep in op de emotionele en psychologische gevolgen van hun ontmoetingen, waarbij zowel Paul als Jeanne worstelen met hun eigen innerlijke conflicten en gevoelens van eenzaamheid.

Meer over: