Ga naar de inhoud

Huis inrichten: stijlvol en budgetproof in 10 stappen

In samenwerking met:

Een nieuwe, frisse look creëren voor je interieur hoeft helemaal niet duur te zijn! Met een klein budget kun je jouw huis alsnog prachtig inrichten. Shop op verrassende plekken, houd je aan een beperkt kleurenpalet (scheelt potten met verf!) en kies je materialen slim. Wij geven je in dit artikel hét bewijs dat stijlvol en low-budget prima samengaan. 

1. Alternatief voor dure meubels

Designer meubels zijn zeer geliefd. Helaas zijn deze meubelstukken van ontwerpers erg duur en dus niet geschikt voor mensen met een klein budget. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke meubels die je als vervanger kunt gebruiken voor design meubelen. Vaak net zo mooi en voor minder de helft van de prijs. Ga op zoek naar stijlvolle goedkope alternatieven. Wil je nog een stapje verder? Neem dan een bezoekje aan de kringloop. Als je mazzel hebt, scoor je voor een prikkie een parel.

2. Neem een modulebank: huis inrichten budgetproof

Een modulebeank is dé manier om geld uit te sparen. Je begint gewoon met 2 elementen en zodra je budget weer wat ruimer is, voeg je er weer een element aan toe. Maak je zithoek af met meerdere kleine vloerkleden. Deze zijn in fases te kopen en zijn een stuk vriendelijker voor je portemonnee dan één grote, vaak kostbaarder, exemplaar. Super slim!

3. Geef je muren een nieuwe look

Wil je jouw huis een nieuwe uitstraling geven? Neem dan de muren onder handen. Geef je muur een nieuwe kleur, creëer een persoonlijke fotomuur, hang wat fotolijstjes op of ga voor een mooi kunstwerk aan de muur.

4. Ga voor sierkussens

Is een nieuwe bank te duur? Geef dan de zithoek in je woonkamer een nieuwe look door sierkussens te kopen. Deze zijn ideaal om een ruimte in te richten met een klein budget. Ga in de zomer voor lichte kleuren als lichtroze, lila en wit en in de winter voor donkere tinten als mosterdgeel, bordeaux of mosgroen.

5. Kleine aanpassingen in huis, groots effect

Kleine aanpassingen geven gelijk een opfrisser voor je huis. En het kost je (bijna) niets. Ruil de familiefoto’s en ingelijste prints eens om voor wat nieuws. Blader je favoriete tijdschriften door voor mooie beelden die het inlijsten waard zijn. Of knip een pagina uit het koffietafelboek dat je toch nooit openslaat (we vertellen het niet door). Dat noemen we nog eens budgetproof. 

6. Planten zijn altijd een goed idee

Het ziet er niet alleen gezellig uit: planten dragen ook bij aan de luchtkwaliteit in huis. Planten brengen precies de juiste hoeveelheid kleur in een minimalistische inrichting, frissen een monochrome kamer op én geven diepte aan kleine ruimtes. Planten duur? Dat hoeft niet. Neem de gloednieuwe collectie planten met bijpassende pot van vtwonen. Niet alleen fijn voor je portemonnee, je bent ook nog eens in één keer klaar! 

7. Kies voor mooie materialen: huis inrichten budgetproof

Jouw inrichting laten lijken op de inrichting van een miljonair, zonder te spenderen als een miljonair? Onthoud het volgende: het geheim zit ‘m in de details. Het zijn de kleine dingen die van een huis een thuis maken. Hoe bereik je met betaalbare items toch een luxe uitstraling in je huis? Kies mooie materialen (denk aan betaalbare messing of goudkleurige items), zelfgemaakte accessoires en een mix van nieuw en vintage, geven je huis al snel een weelderig gevoel. 

8. Hang een spiegel op

Een spiegel zorgt voor een elegante uitstraling en laat de ruimte groter lijken. Slim: gebruik spiegels om het licht van een raam te reflecteren, zodat de woonkamer mooi verlicht wordt. Of wat dacht je van 2 kleine spiegels boven de bank? Dit is trouwens een van de woontrends van 2022, dus als je deze tip opvolgt, is je huis helemaal volgens de laatste trends.

9. Ga voor exclusieve items

Een vloerkleed van imitatiebont of lamsvacht straalt exclusiviteit uit. Aangezien je deze al voor een paar tientjes kan scoren, hoeft het je niet veel geld te kosten. Je kunt het vel ook over een armleuning leggen of op een poef. Een goedkope tip om een luxueus onderkomen te maken.

10. Maak het af met verlichting

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de juiste verlichting. Verlichting is enorm sfeerbepalend. Laat die dure designerlampen hangen en laat je inspireren door de goedkopere exemplaren om je heen. Neem eens een bezoekje aan de Ikea, Leen Bakker of Kwantum. Mooi en goedkoop.

Bron: vtwonen I Fotografie Alexander van Berge I Styling Fietje Bruijn

In samenwerking met:

Meer over: