Ga naar de inhoud

Hoe vaak draagt Máxima haar outfits eigenlijk?

Update:
Máxima

Koningin Máxima, de stralende koningin van Nederland, staat niet alleen bekend om haar koninklijke taken en charismatische persoonlijkheid, ook om haar indrukwekkende gevoel voor mode. Het is fascinerend om te zien hoe zij haar garderobe samenstelt, een mix van nieuwe en hergebruikte outfits, wat haar stijl zowel duurzaam als stijlvol maakt.

Van faux pas naar duurzame elegantie

Vroeger was het voor royals essentieel om te laten zien dat ze boven het ‘gewone’ volk stonden, ook als het ging om kleding. Het dragen van een jurk die een burger ook zou kunnen dragen of het herhaaldelijk dragen van dezelfde outfit werd gezien als een enorme faux pas.

Een ‘faux pas’ is een sociale blunder of ongepaste actie binnen een bepaalde culturele of sociale context. Het kan variëren van het gebruik van ongepaste taal tot het niet volgen van sociale normen. In de context van mode kan een faux pas bijvoorbeeld het dragen van een ongeschikte outfit zijn voor een bepaalde gelegenheid.

Maar de tijden zijn veranderd. Anno 2024 heeft Koningin Máxima de oude koninklijke normen doorbroken en een nieuwe standaard gezet. Ze toont aan dat hergebruik en het dragen van kleding die ook voor het ‘gewone’ volk toegankelijk is, niet alleen acceptabel maar ook bewonderenswaardig is.

Bekijk bijvoorbeeld deze kleurige outfit van onze koningin. De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Een blik op de cijfers

In het afgelopen jaar hebben we Koningin Máxima maar liefst 152 keer op evenementen, bijeenkomsten en officiële gelegenheden gezien. Van deze verschijningen koos ze 106 keer voor een gedragen outfit en 46 keer voor een gloednieuwe look. Dit betekent dat ongeveer 30% van haar outfits nieuw was, terwijl maar liefst 70% hergebruikt werd.

Hebben we deze outfit al een keer eerder gezien? De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Factoren die haar keuze beïnvloeden

Verschillende factoren spelen een rol bij de beslissing van Koningin Máxima om een outfit te hergebruiken. Haar persoonlijke smaak, het eerdere succes van een outfit, veranderende modetrends en de kwaliteit van het kledingstuk zijn allemaal belangrijke overwegingen. Het feit dat een outfit al eerder goed ontvangen is, kan zeker bijdragen aan de keuze om het opnieuw te dragen.

Bekijk deze prachtige outfit. Zou ze die nog eens dragen? De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Diversiteit in kledingkeuze

Wat opvalt aan Máxima’s kledingkeuze is de diversiteit. Ze wisselt moeiteloos tussen formele avondjurken voor staatsbanketten, zakelijke mantelpakken voor officiële bijeenkomsten en meer casual ensembles voor informelere gelegenheden. Haar vermogen om de juiste outfit te kiezen voor elke gelegenheid getuigt van haar gevoel voor mode en haar begrip van de kracht van kleding om een boodschap over te brengen.

Kijk hoe prachtig Máxima er weer uitziet. De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Zuinigheid als een koninklijke deugd

De zuinigheid van Koningin Máxima is een andere opmerkelijke eigenschap. In de afgelopen 5 jaar heeft ze 289 nieuwe outfits gedragen, wat neerkomt op een gemiddelde van 58 nieuwe outfits per jaar. Dit is een relatief laag aantal vergeleken met andere bekende vrouwen, wat haar zuinige en overwogen benadering van mode onderstreept.

De feiten tonen aan dat Máxima’s kledingkeuzes verre van oppervlakkig zijn. Ze combineert stijl met zuinigheid en laat zien dat hergebruik van kleding zowel chique als duurzaam kan zijn.

Hier ziet ze er eenvoudig maar toch enorm stijlvol uit, toch? De tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Eeuwige jeugd

Dat Máxima inmiddels de 52 jaar heeft aangetikt, is absoluut niet aan haar gezicht af te lezen. Als we niet wisten hoe oud ze was, zouden we haar een goede 10 jaar jonger schatten. Haar jeugdige uitstraling en energieke houding dragen bij aan haar tijdloze en verjongende stijl, waarmee ze zowel jonge als oudere generaties weet te inspireren.

Inspiratie en voorbeeld

Koningin Máxima’s modekeuzes bieden een inspirerend voorbeeld van hoe je stijlvol bent en tegelijkertijd duurzaam handelt.Door haar kleding meerdere keren te dragen, bewijst ze dat koninklijke elegantie en verantwoordelijkheid hand in hand kunnen gaan. En met haar tijdloze schoonheid en energieke uitstraling blijft ze een bron van inspiratie voor velen, ongeacht hun leeftijd.

Hoofdfoto: Patrick van Katwijk/Getty Images

Meer over: