Ga naar de inhoud

Wat is de Hitlerprik? En waarom is het gevaarlijk?


We worden momenteel massaal gewaarschuwd voor de zogenaamde Hitlerprik: een cocktail van antibiotica, pijnstillers en hormonen. Aangezien Egypte kampt met een grote toename van coronabesmettingen, is deze prik bij de Egyptenaren erg in trek.

Waar komt deze prik opeens vandaan, waarom draagt hij de naam van de Führer en wat maakt hem zo gevaarlijk? Je leest het in dit artikel! 

Wat is de Hitlerprik en wat maakt hem zo gevaarlijk? 

Deze populaire prik bestaat uit een mix van antibiotica, pijnstillers en hormonen. Is het verstandig om je te laten injecteren met deze cocktail? Aangetoond is dat antibiotica niet helpen tegen een virusinfectie. Sterker nog, ze maken mensen alleen maar resistent tegen dit soort medicijnen. De prik bevat ook een hoge dosering pijnstillers. Aangezien overmatig gebruik van pijnstillers je organen beschadigt, is het nemen van de prik niet aan te raden. Tot slot zorgen hormonen voor een verlaagde weerstand, waardoor je juist ziek wordt. Het is daarom niet heel gek dat er al verschillende mensen overleden zijn na een Hitlerprik. 

Ondanks de waarschuwingen blijft de prik populair 

Ondanks de waarschuwingen van de Egyptische ministerie van Volksgezondheid én de Egyptische brancheorganisatie van apothekers, blijft de Hitlerprik ongekend populair. Bij het optreden van de minste verkoudheidsklachten of andere symptomen van het coronavirus wordt de prik al snel genomen. Dit is mogelijk omdat veel Egyptische patiënten toegang hebben tot medicijnen die eigenlijk toegediend worden door een dokter. De manier waarop Egyptenaren met medicijnen omgaan, zie je dan ook nergens anders ter wereld. 

Waar komt de Hitlerprik vandaan? 

Waar de Hitlerprik vandaan komt, is niet duidelijk. Er gaan geruchten dat het niet de farmaceuten zijn die de prik verkopen, maar dat werknemers van apothekers op deze manier extra geld verdienen. En waarom de prik de naam van de Duitse Führer draagt, is ook onduidelijk. 1 ding is zeker: het nemen van de Hitlerprik is niet verstandig. 

Let op: Startpagina geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts.

Meer over: