Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Is een boxspring beter? Dit zijn de voordelen

In samenwerking met:

Boxsprings zijn razend populair, en niet zonder reden. Naast dat ze prachtig in de slaapkamer staan, zitten er ook allerlei gezondheidsvoordelen aan het slapen in een boxspring. 

We vertellen je ook meteen welke boxspring als beste uit de test van de Consumentenbond is gekomen.

Wat is een boxspring?

Allereerst: wat is zo’n boxspring nu eigenlijk? De naam verklaart al veel: het bed is een soort grote ‘box’, bestaande uit een frame en bedbodem, deze is gevuld met spiraalveren. Het matras dat bovenop die bodem komt te liggen, is vaak ook gevuld met spiraalveren. Niet alleen het matras veert, het bed zelf ook. Je kunt eventueel ook nog voor een topmatras van schuim gaan voor extra comfort. De vering en stevigheid van de boxspringcombinatie kun je volledig zelf samenstellen, op basis van jouw behoeften.

3 gezondheidsvoordelen van een boxspring

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring in hun slaapkamer. De populariteit van dit bedframe is makkelijk te verklaren: ze zijn namelijk goed voor je nachtrust. Waarom, dat leggen we je graag uit.

1. Optimale hoogte

Een boxspring is een stukje hoger dan de meeste ‘gewone’ bedden, vaak zo’n 50 tot 70 cm hoog. Dit maakt het een ideale hoogte om in- en uit bed te stappen, iets dat voor mensen met fysieke problemen een uitdaging kan zijn. Ook bij ochtendstijfheid kan het best lastig zijn om uit bed te klimmen als het bed laag is. Met de boxspring omzeil je die problemen.

2. Goede ondersteuning

Van een slecht matras en een gebrek aan ondersteuning in bed kun je nek-, rug- en gewrichtsklachten krijgen. Je ligt immers zo’n 8 uur per nacht op het matras. Als deze niet voldoende ondersteuning biedt, kan dit tot pijnklachten leiden. Een te hard matras geeft bijvoorbeeld druk op de schouders of heupen, met pijnlijke gewrichten tot gevolg, maar het kan ook leiden tot de afknelling van bloedvaten en zenuwen. Dit kan weer voor een slechte bloeddoorstroming en tintelingen in de armen en benen zorgen. Een goed matras met goede vering voorkomt dit. 

3. Afstellen op jouw behoefte

Als je een goede boxspring koopt, kun je deze volledig laten afstellen naar jouw behoeften. Zo wordt er op basis van jouw gewicht gekeken hoe hard het matras moet zijn, om te voorkomen dat je erin wegzakt. Je wilt geen te hard matras, zoals je hierboven kon lezen, maar te zacht is ook niet fijn. Bij het perfecte matras draai je zo min mogelijk en heb je een betere nachtrust. Hoe beter jouw nachtrust, hoe beter voor je gezondheid.

Andere voordelen

Niet alleen je gezondheid wordt blij van een boxspring, je portemonnee ook. Het is misschien wel even een investering, maar een boxspring gaat - bij goed onderhoud - wel makkelijk 10 tot 20 jaar mee. Dit maakt het een duurzame aankoop. Daarnaast staat het natuurlijk prachtig in je slaapkamer: een boxspring geeft meteen een 'luxe hotelgevoel'.

De beste boxspring van het moment

Ben je overtuigd van de voordelen en overweeg je de aanschaf van een boxspring? De Consumentenbond doet regelmatig een onafhankelijke boxspringtest, om te kijken welke het beste uit de test komt. Uit de laatste test kwam de ‘Emma Boxspring Deluxe’ voor de derde keer als beste uit de test. Volgens de test biedt deze boxspring de beste support, gaat hij jarenlang mee én komt hij met de beste service: zo mag je de boxspring 100 dagen lang gratis uitproberen voordat je beslist of hij bij je past. Benieuwd? Emma Sleep heeft nu een zomersale, wees er snel bij.

In samenwerking met: