Ga naar de inhoud

Het juiste kinderbureau vinden met deze tips: functioneel en stimulerend

Update:
Het juiste kinderbureau

In de hedendaagse wereld, waar design en functionaliteit steeds vaker hand in hand gaan, maken ook kindermeubels een grote transformatie door. De tijd van ‘plastic fantastic‘ kinderbureaus die meer op speelgoed leken dan op een plek voor creativiteit en ontdekking, ligt achter ons. De nieuwe generatie kinderbureaus zijn niet alleen praktisch en stimulerend voor de ontwikkeling van kinderen. Het zijn ook echte designstukken die gezien mogen worden.

Hier moet je op letten bij het vinden van het juiste kinderbureau voor jouw kind én voor jou! 

Design als uitgangspunt

Het design van moderne kinderbureaus haakt in op de hedendaagse interieurtrends. Ontwerpers en fabrikanten erkennen steeds vaker dat kindermeubels een integraal onderdeel vormen van het huiselijk interieur. Ze mogen gezien worden. Iedereen kent natuurlijk de standaard bureaus van IKEA die door ouders aangepast worden. Er zijn tegenwoordig veel minder bekende aanbieders die kwalitatief hoogwaardige en hippe kindermeubels direct online verkopen.

Onze absolute favoriet op dit moment is het kinderbureau van Clover Living. Dit tijdloze peuter- en kleuterbureau kent tal van speelse magnetische accessoires en thema’s. Daarnaast kun je het als ouder helemaal naar je eigen smaak stylen. Het resultaat is een kinderbureau dat niet alleen super leuk is voor je kinderen, maar ook een design aanvulling in je huis.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Het juiste kinderbureau
Het juiste kinderbureau

Hier moet je op letten bij kindermeubels

De nieuwe design gerichte benadering van kindermeubels gaat verder dan het uiterlijk alleen. Moderne kinderbureaus bieden een platform voor een breed scala aan activiteiten – van tekenen en knutselen tot huiswerk en leerervaringen. Maar dat is nog niet alles! Let bij het kiezen van het juiste bureau daarom op ook op de volgende zaken:

  • Natuurlijke materialen zijn beter dan plastic. Let op het gebruik van FSC-gecertificeerd hout dat afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde wijze worden beheerd. 
  • Het gebruik van recyclebare verpakkingen is een pre: zoveel mogelijk plasticvrij en gemaakt van recyclebare materialen. 
  • Ontworpen voor een lange levensduur: Door hoogwaardige kwaliteit materialen en de mogelijkheid om de meubels aan te passen aan de groei van het kind gebruik je de meubels jarenlang. 
  • Herbruikbaarheid en recycling: Aan het einde van de levensduur van de meubels is het fijn als je ze kunt hergebruiken of te recyclen. Dit kan door het meubel als bijzettafeltje te gebruiken. Het te verkopen via een kringloopwinkel of het weg te geven aan kersverse ouders.

1. Aanpasbare elementen stimuleren de ontwikkeling: 

Aanpasbare elementen ondersteunen de creatieve en educatieve groei van kinderen. Modulaire systemen, zoals magneten, maken van het kinderbureau een dynamische en inspirerende speelplek. Kinderen kunnen hiermee hun eigen plek creëren die elke dag anders kan zijn. Dit motiveert en inspireert; heel belangrijk in een wereld waar leren en spelen steeds meer vervlochten raken. Net zo belangrijk is misschien wel dat jij als ouder ook een beetje van je eigen stijl en smaak aan het bureau toevoegt. 

2. Duurzaamheid en levensduur kinderbureau

In de wereld van vandaag is het belangrijk dat ook het kinderbureau gemaakt is van duurzame materialen en lang mee gaat. Daarmee heb je niet alleen zelf langer plezier van je aankoop, maar draag je ook bij aan een betere planeet. Hier zijn wat tips! 

  • Natuurlijke materialen zijn beter dan plastic. Let op het gebruik van FSC-gecertificeerd hout dat afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde wijze worden beheerd. 
  • Het gebruik van recyclebare verpakkingen is een pré: zoveel mogelijk plasticvrij en gemaakt van recyclebare materialen. 
  • Ontworpen voor een lange levensduur: Hoogwaardige kwaliteit materialen en de mogelijkheid om de meubels aan te passen aan de groei van het kind zorgen ervoor dat de meubels jarenlang worden gebruikt. 
  • Herbruikbaarheid en recycling: Aan het einde van de levensduur van de meubels is het fijn als je ze kunt hergebruiken of te recyclen. Dit kan door het meubel als bijzettafeltje te gebruiken, het te verkopen via een kringloopwinkel of het weg te geven aan kersverse ouders.

3. Vergeet jezelf niet! 

Vroeger was het design van kindermeubels een reden om ze weg te stoppen in de kinderkamer of speelkamer. We weten uit ervaring dat kinderen op jonge leeftijd het liefst spelen in de nabijheid van hun ouders.

De nieuwe generatie kinderbureaus mag écht gezien worden. Het past in elk interieur en kun je vaak zelf nog aanpassen aan jouw unieke stijl. Hierdoor zijn de kinderbureaus echte blikvangers in je interieur waarmee jij een statement kunt maken:

Ja, hier wonen en spelen kinderen, maar dit gaat niet ten koste van mijn stijl

Dus: Vergeet bij het kiezen van je kinderbureau vooral ook jezelf niet!

Conclusie: Een stijlvolle stap voorwaarts

De evolutie van kindermeubels, met name kinderbureaus, van puur functionele items naar stijlvolle, integrale onderdelen van het interieur, markeert een belangrijke verschuiving in hoe we denken over de ruimtes waarin onze kinderen groeien en leren.

Deze meubelstukken benadrukken dat design en functionaliteit perfect samen kunnen gaan, en bewijzen dat een speelplek voor kinderen zowel een plek voor ontwikkeling als een toonbeeld van moderne woonstijl kan zijn.

Meer over: