Ga naar de inhoud

Groentrends 2024: dit zijn de kamerplanten die je nu in huis haalt

Update:
groentrends kamerplanten trends 2024

Wat doe je als je het even niet weet in huis, als de muren op je afkomen door bijvoorbeeld het slechte Hollandse weer? Dan koop je frisse nieuwe kamerplanten. Als groentrend volgers vertellen we je graag welke kamerplanten je in 2024 veel gaat zien. 

Een groen begin van het nieuwe jaar

De beste manier om je huis op te frissen (of de kale plek die de kerstboom achterlaat op te vullen) is met kamerplanten. Sommige soorten zagen we het afgelopen jaar al bij veel mensen thuis. Andere soorten zijn ‘terug van weggeweest’. De groentrends 2024 zijn allemaal makkelijke planten. Maak je geen zorgen om de verzorging als je geen groene vingers hebt.

1. De monstera is dé groentrend

De Monstera deliciosa is de groene reus onder de kamerplanten. Met zijn kenmerkende split-bladeren blijft deze plant razend populair. Het is een echte ‘statementplant’. Hij voegt niet alleen stijl toe aan je interieur, hij is ook nog eens gemakkelijk in de verzorging.

2. Zeg hallo tegen de ZZ Plant in 2024

De ZZ Plant, oftewel de zamioculcas zamiifolia, staat hoog op de trendlijst. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. De ZZ Plant gedijt in zowel fel licht als schaduw, waardoor het de ideale keuze is voor verschillende omgevingen.

3. Nog lang niet uitgekeken op de pannenkoekenplant

De schattige pilea peperomioides, ook wel de pannenkoekenplant genoemd, verovert nog steeds onze harten. Ook in 2024. Met zijn pannenkoekronde bladeren en compacte formaat past deze plant perfect op vensterbanken, boekenplanken of als middelpunt op je bureau. Het is ook een bonusplant: de pannenkoekplant maakt namelijk snel stekken. Het is een plant waarvan je de stekken weggeeft als lief cadeautje aan een vriend(in) of aan de buren.

4. De sansevieria: de stoere plant van alle tijden

Geen woonkamer is in 2024 compleet zonder een sansevieria, ook wel bekend als de zamioculcas. Deze taaie jongen is niet kapot te krijgen en past in vrijwel elk interieur. Met zijn kenmerkende rechtopstaande bladeren voegt de Sansevieria een vleugje modern minimalisme toe aan je ruimte.

5. De alocasia, onze tropische verrassing

Negeer het koude natte Nederlandse weer en haal vandaag nog de tropen naar binnen. Met de alocasia ziet je woonkamer er meteen weer zomers uit. Met zijn opvallende bladvormen en exotische uitstraling brengt deze plant een vleugje avontuur in je huis. De alocasia is er in verschillende varianten, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij jouw stijl past.

Of je nu op zoek bent naar een opvallende of een subtiele toevoeging aan je interieur, deze trendkamerplanten van 2024 zorgen ervoor dat jouw huis groen en trendy blijft. Dus, ga naar de markt, naar het tuincentrum, en maak er een gezellig uitje van. Of bestel je trendplanten vanaf de bank gewoon bij bol.com.

Lees ook deze blog, want nu is ook de beste maand om je bestaande kamerplanten op te fleuren voor een langer leven.

Meer over: