Draai voor klassieke weergave

Gratis spullen: hier vraag je ze aan

Nederlanders zijn dol op koopjes. Hoe goedkoper, hoe beter. Het liefst zien we het gratis, maar dat is helaas niet mogelijk. Integendeel! Wist je dat je heel veel dingen gratis online kan aanvragen? Denk aan producten, samples en proefpakketten. Zelfs geld terugvragen is mogelijk. Super leuk! Hierbij een overzicht van de websites waar je gratis spullen kan krijgen.

Gratis spullen, hoe kan dat?

Weet je nog, vroeger? Toen was er bijna nog geen reclame. Hooguit zag je als kind de reclameblokken tussen je favoriete tv-programma’s. Nu is dat wel anders - overal waar je kijkt, is reclame. Een gemiddelde Nederlander ziet zelfs 377 reclames per dag. Onwijs veel. Het is dan ook niet heel gek dat bedrijven van alles doen om aandacht naar hun product te trekken. En hoe kan dat nou beter dan met gratis spullen? Het opsturen van een volledig product, een proefmonstertje of het terugvragen van je geld: het klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren. Laten we snel beginnen! Er zijn een hoop websites waar je gratis spullen aan kan vragen. Hierbij een overzicht. 

7x waar kun je gratis afhalen:

1. Gratiz.nl

Gratiz staat vol met gratis spullen. Het is zelfs de grootste website vol gratis spullen van Nederland. Gratis producten, spullen, proefjes, samples, proefpakketten én de actie 'het terugvragen van geld' - je vindt het op Gratiz. Zo kan je momenteel een gratis chocoladereep aanvragen, een proefmonstertje van het geurtje Chanel en een heerlijk blik soep van Unox. Ook leuk: je kunt Gratiz volgen op Facebook en Instagram. Dan hoef je nooit meer gratis dingen te missen! 

2. Gratis.nl

Gratis is - niet heel verrassend - de ‘concurrent’ van gratiz. Naast de naam hebben ze nog veel meer dingen die (bijna) overeenkomen. Ook deze website staat vol gratis spullen. Het fijne van deze website is dat je in het menu kunt klikken op de soort producten die jij interessant vindt. Hierdoor hoef je niet meer oneindig te scrollen tot je een interessant gratis product vindt. Als je klikt op proefmonsters, kan je nu bijvoorbeeld een set scheermesjes aanvragen. Nou, altijd handig!

3. Gratisaftehalen.nl 

Als je dol bent op gratis producten, adviseer ik je om deze website regelmatig te bezoeken. Gratisaftehalen.nl is een soort van gratis marktplaats voor nieuwe en tweedehands spullen. In de zoekbalk tik je in waar je naar op zoek bent en tadaaa: een overzicht met allemaal gratis spullen. Als je zoekt op bankstel, dan krijg je wel honderden zoekresultaten. Daar zit daar vast wel wat tussen. 

Let op: verwar deze site niet met gratisafhalen.nl. Deze website is sinds eind vorig jaar gestopt met het aanbieden van gratis artikelen. 

4. Weggeefhoek.nl 

Weggeefhoek.nl is ongeveer dezelfde website als Gratisaftehalen.nl. Op deze website zoek je ook op posctode, waardoor het erg makkelijk is om te kijken wat er allemaal gratis is af te halen bij jou in de buurt. Ideaal, want hierdoor hoef je nooit ver te reizen. Zo ontdekte ik dat er een hoop stoelen, spiegels, vazen en boeken bij mij in de buurt zijn af te halen.

5. Testnugratis.nl

De naam verklapt het al een beetje, Testnugratis is een website vol gratis samples of proefpakketten. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Wat dacht je van parfumsamples, eten en drinken, snoepjes en proefmonsters van gezichtsverzorging? Er is zoveel om aan te vragen, daarom geeft deze website een mooi overzicht weer. Mijn favoriet? De categorie met snoep. Wie zegt er nou nee tegen gratis snoep?

6. Allesvoorniks.nl 

Allesvoorniks is ook een fijne website vol gratis spullen. Wie alle bovenstaande websites ook heeft bezocht, ziet dat ze best veel overeenkomen. Toch hebben alle websites niet hetzelfde aanbod van gratis spullen. Als je echt niets wilt missen, is het verstandig om al deze websites regelmatig te checken. Het fijne aan allesvoorniks.nl? Je kunt zoeken in de zoekbalk. Handig en snel.

7. Groepen op Facebook

Heb je een Facebook-pagina? Dan kun je lid worden van (privé)groepen, met gratis aanbod in jouw omgeving. Bijvoorbeeld Gratis in Zaanstad en omstreken of stichting prakkie over, voor een gratis maaltijd. Buurtbewoners of lokale bedrijven bieden hier hun producten, die gratis af te halen zijn, aan. Wel verstandig om snel te reageren, want er zijn vaak een hoop gegadigden. 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal