Ga naar de inhoud

Geert Wilders de nieuwe baas van ’t Torentje? (bekijk de beelden)

Update:
Geert Wilders premier - baas van het torentje

Groot feest bij de PVV van Geert Wilders! Na het grondig tellen van bijna alle stemmen blijkt de overwinning nog groter dan verwacht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Wordt Wilders onze nieuwe premier?

Wilders belooft dat Nederland weer op 1 komt te staan

Met een indrukwekkende 37 zetels heeft de partij zich stevig aan de politieke top genesteld, 2 meer dan voorspeld op de woensdagavond. In de achteruitkijkspiegel zien we de 2 grootste rivalen, GroenLinks-PvdA en VVD. Deze staan op ruime afstand met respectievelijk 25 en 24 zetels.

Geert Wilders straalt van oor tot oor en hoopt nu dat andere partijen ‘over hun schaduw heen springen’ om samen met hem een regering te vormen. De NSC van Pieter Omtzigt en de VVD van Dilan Yesilgöz lijken de mogelijkheid tot samenwerking met de PVV open te houden.

Premier voor ‘alle Nederlanders’

In het spannende NOS-slotdebat sprak Geert Wilders nog vol overtuiging: “Als ik de eer krijg om premier te worden, zal ik premier zijn voor alle Nederlanders, ongeacht hun achtergrond. Dat betekent niet dat ik niet mag waarschuwen voor bepaalde ideologieën. Ontdek mijn visie op een inclusief Nederland, terwijl ik mij voorbereid om de brug te slaan tussen diverse achtergronden. Samen voor een sterker en verenigd Nederland!”

Hoe nu verder?

De verkiezingen zijn achter de rug. Het vormen van de coalitie volgt. Hoe dat én het eventuele premierschap van Wilders uitpakt, gaan we de komende maanden zien!

Uitzending Hart van Nederland met beloftes Geert Wilders

Bekijk hier de uitzending terug >>

Meer over: