Ga naar de inhoud

Geboorte olifantje verrast Beekse Bergen

Update:
Olifantje


Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft opnieuw opmerkelijk nieuws: er is onverwacht een tweede olifantenkalfje geboren. Dit was een verrassende ontdekking voor de verzorgers.

Het pasgeboren diertje, een gezond vrouwtje genaamd Ajabu, kwam zondagavond ter wereld rond kwart over elf, meldde het park. Dit volgt slechts een maand na de geboorte van het eerste Afrikaanse olifantenkalf, Mosi.

Tekst gaat onder de video verder >>

Onverwachte ontdekking olifantje

Hoofd dierenverzorging Yvonne Vogels deelde haar onverwachte ontdekking. Terwijl ze de kudde via de webcam in de gaten hield, zag ze zondagavond plots nog een jong kalfje rondlopen. “Na de recente komst van het vorige kalfje, Mosi, houden we alles nauwlettend in de gaten. Op de webcam leek Mosi wat wankel op de benen te staan. Niet veel later zag ik zowel Mosi als de nieuwste aanwinst in beeld”, deelde ze mee.

Normaal duurt de dracht van Afrikaanse olifanten gemiddeld 22 maanden. Het park verwachtte daarom het kalfje pas ergens in januari. “Maar we zijn enorm verheugd dat Ajabu gezond ter wereld is gekomen”, voegde Vogels toe. Deze onverwachte komst vervulde het park met vreugde.

Bron: omroepbrabant.nl. Foto: Talpa

Meer over: