Ga naar de inhoud

Friends-acteur Matthew Perry dood gevonden in jacuzzi

Update:
Matthew Perry overleden, dood aangetroffen in jacuzzi

De Amerikaanse acteur Matthew Perry, die bij velen geliefd was vanwege zijn rol als Chandler in de iconische tv-serie Friends, is op 54-jarige leeftijd overleden. Meerdere betrouwbare bronnen hebben gemeld dat zijn levenloze lichaam is aangetroffen in zijn woning in Los Angeles.

Exacte doodsoorzaak nog niet bekend

Volgens berichtgeving van showbizzsite TMZ, werd Perry na het sporten dood aangetroffen in zijn jacuzzi door een assistent. De politie reageerde op een melding bij Perry’s huisadres en stelt een onderzoek in naar de dood van de acteur.

Perry vertolkte 10 seizoenen lang de rol van Chandler in de wereldwijd geliefde serie Friends, die draaide om een hechte vriendengroep in New York. Zijn karakter stond bekend om zijn welbespraakte sarcasme, waarmee hij vaak de absurde situaties in de serie relativeerde.

Chandler was meesterlijk in het gebruik van humor om zijn eigen ongemak te verbergen. Herinner jij je deze grappen nog? >>

Aanvankelijk hadden de producenten moeite om de juiste acteur te vinden voor de rol van Chandler, aangezien deze de laatste was die werd gecast van de 6 hoofdrolspelers. Tijdens zijn auditie wist Perry, destijds slechts 24 jaar oud, de perfecte toon te raken, en dat maakte een onuitwisbare indruk op de producenten. Zo herinnerde producent David Crane zich dat moment: “Ah, dat is ‘m. Klaar. We hebben hem.”

Miljoenen kijken de reünie tijdens corona

Friends groeide uit tot een van de meest geliefde series van de jaren 90 en leverde de acteurs uiteindelijk 1 miljoen dollar per aflevering op. De serie kreeg nieuw leven ingeblazen tijdens corona dankzij streamingdiensten. Er was overigens ook kritiek op de serie vanwege bepaalde grappen en het gebrek aan diversiteit in de cast. Een reünie van de cast in 2021 trok miljoenen kijkers.

Perry werd, net als zijn medespeler Matt LeBlanc, genomineerd voor een Emmy Award voor zijn rol in Friends. Later ontving hij nog 2 andere nominaties voor zijn optreden als adviseur van het Witte Huis in de tv-serie The West Wing. Hij speelde ook in enkele bekende films, zoals Fools Rush In tegenover Salma Hayek en The Whole Nine Yards met Bruce Willis.

Matthew Perry worstelde met verslaving aan drugs en alcohol

Wat destijds niet bekend was bij het grote publiek, was dat Perry jarenlang worstelde met een verslaving aan drugs en alcohol. In zijn biografie, die vorig jaar verscheen, onthulde hij dat hij verslaafd raakte aan pijnstillers na een jetski-ongeluk in 1997. Hij gaf toe miljoenen aan verdovende middelen te hebben uitgegeven. Hij zocht zelfs bij vreemden naar medicijnen, waaronder het zwaar verslavende OxyContin. Deze worsteling maakte het hem moeilijk om zich de laatste seizoenen van Friends te herinneren.

Perry schreef in zijn memoires dat zijn verslaving hem vervulden met schaamte, waardoor hij zijn worsteling geheim hield om de productie van Friends niet in gevaar te brengen. Niettemin wist hij uiteindelijk de verslaving te overwinnen.

Friends-acteur volgde verschillende afkickprogramma’s

Tijdens de opnames van Friends volgde Perry verschillende afkickprogramma’s. Later opende hij zelfs een afkickkliniek in Malibu. Deze deed hij in 2015 van de hand, vanwege de hoge kosten.

De exacte doodsoorzaak van Perry nog niet bekend. Bronnen melden dat er bij een eerste inspectie van zijn woning geen verdovende zijn gevonden.

Velen gaan Matthew Perry missen, maar zijn erfenis als de onvergetelijke Chandler leeft voort in de harten van zijn fans.

Bron: NOS, TMZ.

Meer over: