Ga naar de inhoud

Formule 1-seizoen: weinig veranderingen volgens Aston Martin directeur

Update:
Formule 1 seizoen

De teambaas van Aston Martin, Mike Krack, heeft in een interview aangegeven dat er in het aankomende Formule 1-seizoen weinig grote veranderingen plaatsvinden. Dit in vergelijking met het vorige seizoen. Deze uitspraak contrasteert met recente berichten van teams zoals Ferrari en Mercedes. Zij kondigde aan dat ze omvangrijke veranderingen door gaan voeren in hun benadering.

Afgelopen seizoen bleek Max Verstappen onverslaanbaar en zorgde voor een te ‘voorspelbaar seizoen’. Voor dit jaar hoopten we op wat meer spanning bij de F1.

Gebrek aan regelwijzigingen houdt teams stabiel

Krack legt uit dat er geen significante regelwijzigingen zijn gepland die de bestaande rangorde van de teams zouden kunnen ontwrichten. In eerdere seizoenen zijn er aanzienlijke verschuivingspatronen in de teamposities waargenomen, vaak veroorzaakt door reglementaire veranderingen of technologische innovaties. Volgens Krack vindt dit waarschijnlijk niet plaats in het komende seizoen.

Het zou een verrassing zijn als er grote veranderingen zullen zijn

aldus Krack

De teamleider vindt dat teams zich eerder richten op het verfijnen van hun bestaande strategieën en technieken in plaats van proberen het roer volledig om te gooien.

De tekst gaat onder de video verder >>

De focus ligt op evolutie, niet revolutie

Krack gelooft dat de aandacht verschuift naar de evolutie van hun bestaande platforms en vaardigheden. Vooral na het succes van Red Bull in het vorige seizoen. De energiedrankenreus boekte aanzienlijk succes in het Formule 1-seizoen van vorig jaar. Het liet zien dat er voordelen zijn te halen uit het verfijnen en verbeteren van een bewezen formule.

“Kijkend naar hoe Red Bull presteerde, verwacht ik dat veel teams de focus verschuiven naar verfijning in plaats van revolutionaire veranderingen,” aldus Krack. “Er zijn altijd manieren om de prestaties te verbeteren, en ik geloof dat kleine details het verschil zullen maken bij de kwalificatie.”

Grote veranderingen bij Ferrari en Mercedes?

De meeste teams volgen waarschijnlijk het voorbeeld van Red Bull. Ferrari en Mercedes hebben wel aangegeven dat ze grootscheepse veranderingen zullen doorvoeren. Deze belofte betekent niet noodzakelijkerwijs dat de teams iets radicaal anders doen. Het betekent eerder dat ze bereid zijn om nieuwe technieken en strategieën te onderzoeken om concurrentievoordeel te behalen.

Ferrari kondigde grote veranderingen voor komend F1 seizoen aan

Bekijk welke veranderingen in de video hieronder.

De tekst gaat onder de video verder >>

Veranderingen Mercedes voor komend Formule 1 seizoen

Bekijk welke veranderingen in de video hieronder.

De tekst gaat onder de video verder >>

Een toekomst van gelijke speelvelden

Krack sloot af door te zeggen dat hij verwacht dat de verschillen tussen de teams in de loop van de jaren steeds kleiner worden. Hij ondersteunt het idee van een meer egalitaire en competitieve toekomst voor de Formule 1, waar teams kleinschalige verbeteringen en innovaties moeten doordrukken om succes te behalen.

“Ik denk dat we een toekomst kunnen verwachten waarin de marges tussen de teams steeds kleiner worden,” aldus Krack. “Het zal allemaal afhangen van hoe goed elk team zich aanpast en innoveert binnen de bestaande regels. Dat is wat echte competitie in de Formule 1 inhoudt.”

Bron: racingnews365

Meer over: