Ga naar de inhoud

Familie Michael Schumacher werkt mee aan feestje voor Formule 1-legende

Update:
Grand Prix Formule 1

Michael Schumacher won 30 jaar geleden zijn eerste wereldtitel. En dat moet gevierd worden. Tijdens de Grand Prix van België organiseert de Keep Fighting Foundation van de familie Schumacher een eerbetoon.

In 1994 won Schumacher met Benetton de eerste van zijn 7 wereldtitels op het circuit van Spa-Francorchamps. Een speciale Schumacher Legends Lounge, moet daaraan herinneren zo meldt circuit Spa-Francorchamps op zijn website.

Tentoonstelling en veiling

In de lounge is een tentoonstelling van een aantal van Schumacher auto’s en nog niet eerder vertoonde voorwerpen te zien. Er wordt volgens GPblog ook ‘An Evening for Michael’ georganiseerd, waarbij er de gelegenheid is om te dineren met oud-teamgenoten van Schumacher. Daarmee hoopt de organisatie bijzondere verhalen op te duiken over de Formule 1-legende.

Ook is er een veiling waarbij je kunt bieden op items uit de carrière van Schumacher. Het geld gaat naar de foundation van de familie Schumacher.

De tekst gaat onder de video verder >>

Belangrijk onderdeel Formule 1-geschiedenis Spa-Francorchamps

Schumacher debuteerde in 1991 op Spa-Francorchamps in de Formule 1. Hij reed er de Belgische Grand Prix voor het team van Eddie Jordan. Schumacher kwalificeerde zich met de felgroene Jordan 191 op de zevende plaats, vlak achter erkende hardrijders als Nelson Piquet, Jean Alesi en Gerhard Berger.

Vanessa Maes, CEO van Spa Grand Prix zegt: “Spa-Francorchamps vormt een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Formule 1. Michael Schumacher is zonder twijfel een van de coureurs die enkele van de grootste hoofdstukken uit die geschiedenis heeft geschreven.” 

Het Formule 1 debuut van Michael Schumacher, 30 jaar terug

De tekst gaat onder de video verder >>

Eindelijk een feestje voor Michael Schumacher

Sabine Kehm, manager van Michael Schumacher, reageert enthousiast op het inititief: ”Dit is de eerste keer dat de Keep Fighting Foundation en Michael’s familie dit soort evenementen ondersteunen. We zijn blij dat we, 30 jaar na zijn eerste wereldkampioenschap, zijn race carrière kunnen vieren op Spa-Francorchamps, waar het voor hem allemaal begon in de Formule 1. We zijn trots dat we de lancering van Legends Lounge mogen organiseren.”

Bron: Schumacher GPblog
Foto Peepo (Canva)

Meer over: