Ga naar de inhoud

Wat betekent het als je vaak dezelfde, dubbele getallen ziet?

Update:

Kijk jij altijd preciés op de klok als het 11.11 uur is? Of zie je vaak nummerborden, huisnummers, kilometerstanden of iets anders met dubbele getallen? Volgens het spirituele geloof van de numerologie is dat geen toeval. Deze getallen willen je iets over jezelf vertellen. Wat betekent het als je vaak dezelfde, dubbele getallen ziet?

Benieuwd hoe dat zit? Lees dan snel verder.

Wat is numerologie?

De theorie achter numerologie is dat getallen een bepaalde energie van een ‘hogere macht’ bevatten, en zo een boodschap aan jou kunnen overbrengen. Sommige mensen geloven dat die hogere macht bestaat uit engelen. De boodschap kan gaan over je huidige omstandigheden, je diepste gevoelens of je hogere doel op aarde. Zo kunnen de getallen van jouw geboortedatum of de getallen die gekoppeld zijn aan de letters van jouw naam veel over jou als persoon vertellen. Numerologen noemen dit je ‘numeroscoop’.

De betekenis per getal

Binnen de numerologie hebben alle getallen hun eigen betekenis. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet:

1: dit nummer staat voor je eigen persoonlijkheid, je goddelijkheid, je ego. Het staat voor je unieke en originele ik. Het kan ook staan voor arrogantie, tirannie of controle.

2: dit getal staat juist voor samenwerkingen, sensitiviteit en vriendschap. Kwetsbaarheid of verlegenheid kunnen hier ook een rol spelen.

3: nummer 3 staat voor creativiteit en jezelf naar buiten presenteren. Dit getal kan ook voor jaloezie of tactloosheid staan.

4: dit getal is het rationele getal en staat voor orde, praktische zaken, structuur, grenzen en organisatie. De keerzijde is bekrompenheid of te dogmatisch zijn.

5: het getal van de vrijheid. 5 staat voor loslaten, avontuur, reizen, ontdekken en veranderingen omarmen. De negatieve kant van dit getal is een gevoel van rusteloosheid en te veel willen doen.

6: dit getal staat voor harmonieuze en gelijkwaardige liefde en de dienstbaarheid die daarbij komt kijken. De valkuil hiervan is claimgedrag of te kritisch zijn op de ander.

7: nummer 7 staat voor onze intuïtie, ratio en wijsheid. Je inituïtie en ratio moeten in balans zijn om wijsheid te verkrijgen. De keerzijde is dan ook te veel van 1 van de 2 te hebben.

8: dit getal staat voor balans. Balans tussen het spirituele en materiële, tussen het mentale en fysieke. Nummer 8 geeft macht en kracht op materiaal niveau en is daarom erg krachtig. De valkuil daarvan is om die macht te veel in geldzaken te willen steken.

9: nummer 9 is het zuiveringsgetal en staat voor liefde voor de gehele mensheid. De valkuil daarvan is sentimentaliteit.

Meestergetallen

Waarom hebben mensen het vaak over dubbele getallen? Dit zijn de zogeheten ‘meestergetallen’. Deze getallen zijn 11-22-33-44-55-66-77-88-99. Meestergetallen zijn sterker dan gewone getallen en brengen op het moment van zien een belangrijke boodschap met zich mee over jouw levensweg. Wanneer je een van de bovenstaande getallen vaak ziet, kan dat iets voor jou betekenen!

11: dit meestergetal staat voor intuïtie, inspiratie, idealisme, perfectie en vrede. Je gevoeligheid kan je echter instabiel maken. Zorg ervoor dat je gegrond en dicht bij jezelf blijft.

22: dit getal staat voor leiding en begeleiding, voor overzicht en inzicht. Wordt de regisseur van je eigen leven en richt je op alles dat realiseerbaar, meetbaar en tastbaar is. Zorg voor balans tussen inspanning en ontspanning, geven en nemen.

33: dit getal staat voor de genezing. Je moet je inzetten om anderen te helpen op het gebied van spirituele ontwikkeling. Let wel op dat je je eigen grenzen bewaakt.

44: je bent vindingrijk, hebt een duidelijke visie maar bent ook nog voorzichtig. Het is jouw pad om je open te stellen voor jouw hogere bewustzijn en obstakels te overwinnen.

55: het is tijd om dingen en situaties los te laten die jou niet meer dienen. Wanneer je dit kunt luidt er een nieuwe, positieve fase van je leven in. Dit meestergetal is avontuurlijk en zit vol kansen.

66: zorg voor balans tussen je spirituele, fysieke en materiële leven. Geniet deze periode extra van de mensen die dicht bij je staan, zoals je gezin, en blijf hen onvoorwaardelijk liefde geven.

77: dit meestergetal suggereert dat je aan jezelf twijfelt terwijl daar geen reden voor is. Je ziet de dingen niet zoals ze zijn. Stop met aan jezelf twijfelen, dan komen er mooie dingen op je pad.

88: dit getal wil je vertellen dat alles op het gebied van de liefde goed gaat komen, maar ook op financieel gebied. Stop wel met dingen kopen die je niet nodig hebt.

99: dit getal symboliseert onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid. Als je dit getal ziet, ben je heel erg gul of zou je het meer moeten zijn. Dit getal stimuleert dienstbaarheid, omdat dit een onderdeel van jouw levensdoel is.

Meer over: